Vreau să avertizez și eu pe ăștia mai tinerei și ne-experimentați care intră pe forum să cumpere un produs, să nu se lase păcăliți la fel ca mine.
Anul trecut in august am cumpărat un telefon de la un alt user, un iPhone 4, cu „factură și garanție”. DE AICI.
Când m-am intâlnit cu tipul respectiv s-a prezentat doar cu un contract de abonament și o garanție. Mi-a zis că factura e in contabilitatea firmei și n-a putut să facă rost de ea. Chiar dacă am devenit suspicios, l-am crezut când mi-a zis că sunt suficiente cele două hârtii. Mai ales că pe ambele era trecut IMEI-ul telefonului, ceea ce mi-a dat incredere. Nici nu am avut probleme vreodată cu garanții la electronice. M-am gândit că „dă-o dracu’ doar n-o să mi se intâmple tocmai mie”! Evident m-am inșelat…
Săptămâna trecută mi-a apărut o pată gălbuie pe ecran (pe net se zice că ar fi de la adeziv, greșeală de fabricație), care mi se pare că se mărește. Am incercat să mă folosesc de garanția primită și… surpriză! Orange nu-mi primește telefonul fără factură. Mai ales că cele două hârtii pe care le am sunt copii, nu originalele de la contract și garanție (altă prostie la care nu am fost atent).
Incerc de două zile să dau de tipul respectiv, prin intermediul acestui forum (am văzut că a intrat să citească mesajul de la mine), i-am dat și SMS, l-am și sunat, l-am contactat și pe Yahoo Messenger. Nimic. Cu toate că a intrat să citească mesajul (conform ultimei vizite de pe forum).
Nu am nimic personal cu tipul, el a păcălit un prost, recte eu. Dar vreau să-i avertizez pe cei care mai cumpără ceva „cu garanție” de pe aici: fără factură și garanție in original, dacă nu ești in primul an de garanție internațională... te poți pregăti de cheltuială!