Tocmai mi-am achizitionat un MacBook Air si as vrea sa-l fac cat mai usable!:). este primul meu mac si inca mai am descoperiri de facut la el.
Intrebarea mea la voi este(cine ma poate ajuta), vreau sa-mi instalez office-ul pt mac.
Si-a mai instalat cineva office-ul pe mac?Este oki?
P.S. Ce program de vizualizat poze este de preferat pt Mac si daca cineva are pe macbook programe de grafica(Adobe CS sau Corelul) cum se comporta!
Multumesc frumos anticipat!!!
———————
citește cu atenție Regulamentul forumului!
ca sa nu suferi după...
[ Modificat: 10 Ianuarie 2012 02:51 PM de Administrator ]
Corel pe mac nu mai este, de secolul trecut. Nu fura, că nu e bine… aplicațiile de la apple sunt prea ieftine (și bune) ca să te complici cu ce știai de pe Windows. Ai iWork, dacă nu, e câteva zeci de lei, pentru foto, câteva zeci de euro e Aperture sau Lightroom. Fă o vizită la Appstore, sigur o să găsești ceva ce-ți place, la prețuri decente.
Corel pe mac nu mai este, de secolul trecut. Nu fura, că nu e bine… aplicațiile de la apple sunt prea ieftine (și bune) ca să te complici cu ce știai de pe Windows. Ai iWork, dacă nu, e câteva zeci de lei, pentru foto, câteva zeci de euro e Aperture sau Lightroom. Fă o vizită la Appstore, sigur o să găsești ceva ce-ți place, la prețuri decente.
deci nu se merita Windows! am inteles…deci n-o sa fur nimic!;)
In legatura cu furatul nu te putem ajuta. Acolo esti pe cont propriu.
Eu folosesc aplicatia built in “Preview” si iPhoto.
Merci frumos pt raspuns
Corect, sunt pe cont propiu:)
Mie nu prea imi place aplicatia iPhoto!!!!
Mai da-i o sansa la iPhoto. E una dintre cele mai tari aplicatii de pe Mac (cu care vine din fabrica). Se foloseste de multe lucruri inteligente: http://www.apple.com/ilife/iphoto/
dintre care face recognition (faces) si sortarea pozelor dupa locatii (caz in care pozele sunt GPS tagged - gen poze facute de iPhone).
Mai nou o sa te poti folosi de photo stream.
Merita mai ales ca e gratuita.
PS: Evita sa folosesti piraterii. E mai sanatos asa.
deci papusa, ai dat sute de euro pe macul ala micut si vrei sa furi aplicatiile?
iwork nu imi place, mi se pare o porcarie. iphoto e bestial, cel mai tare album.
In legatura cu furatul nu te putem ajuta. Acolo esti pe cont propriu.
Eu folosesc aplicatia built in “Preview” si iPhoto.
Merci frumos pt raspuns
Corect, sunt pe cont propiu:)
Mie nu prea imi place aplicatia iPhoto!!!!
Mai da-i o sansa la iPhoto. E una dintre cele mai tari aplicatii de pe Mac (cu care vine din fabrica). Se foloseste de multe lucruri inteligente: http://www.apple.com/ilife/iphoto/
dintre care face recognition (faces) si sortarea pozelor dupa locatii (caz in care pozele sunt GPS tagged - gen poze facute de iPhone).
Mai nou o sa te poti folosi de photo stream.
Merita mai ales ca e gratuita.
PS: Evita sa folosesti piraterii. E mai sanatos asa.
O sa incerc sa-i mai dau o sansa la iPhoto….e tare asta cu face recognition!!inca nu mi-am pus pozele de pe iPhone pe mac, primul lucru cand ajumg acasa!:) tnx for tip
iar cat despre piraterii nu am folosit niciodata, pt ca stiu ca nu-i prea sanatos, asta ar fi fost prima data din cauza nervilor care mi i creaza diferentele de preturi dintre State si Europa!!!
deci papusa, ai dat sute de euro pe macul ala micut si vrei sa furi aplicatiile?
iwork nu imi place, mi se pare o porcarie. iphoto e bestial, cel mai tare album.
da, papusa asta vroia!!! dar se pare ca s-a razgandit!!!
Si ca sa fiu la subiect, Office 2011 pentru Mac (de la Microsoft) merge foarte bine. Eu unul n-am intalnit probleme de incompatibilitate, dar am vazut un fisier Excel super complicat (din punctul meu de vedere) venit din Windows si care sughita pe Mac.
Oricat incerc sa imi placa Numbers ca sa pot folosi Versions nu e ca si Excelul.
Iar probleme de compatibilitate sunt o gramada intre un document facut in Numbers si exportat apoi catre Excel.
Numbers e frumos si bun “for the rest of us” pt aplicatii personale (buget, evidente etc) atat timp cat nu trebuie sa interactionezi cu alti utilizatori de Office (Microsoft, Open Office etc). Daca ai treaba cu altii e mai potrivit Excelul de mac chiar daca nu o sa aiba Versions in veci (folosesc Dropbox pt a vedea modificarile facute din ultimele 30 de zile)