Problema Outlook pe Windoze 7
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Salutare!
Temporar sunt obligat sa folosesc windoze 7 si am o problema cu MS Outlook.
Daca sunt conectat la net pe retea fixa (prin router sau direct) indiferent de provider, totul e OK.
Daca insa sunt conectat prin modem 3G primesc OK mailurile dar nu pot trimite (imi da eroare).
E ceva legat de securitatea conexiunii?
Este vreun workaround?
Multumesc.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Providerul de net 3G filtrează portul 25 TCP, SMTP, trimitere mail.
Altfel, toți spammerii ar sta pe cartele prepaid, anonimi.

Hostingul unde e găzduit domeniul tău ar trebui să aibă niște instrucțiuni de configurare Outlook pentru trimitere mail, ceva de genul ăsta.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Culmea e ca nu folosesc net pe prepay ci pe abonament cu toate datele personale la ei.
Insa providerul fiind digi, orice e posibil.
Ma uit la setari si revin.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.11.09

Daca e digi (RDS), e de la ei, portul 25 e blocat default chiar si pentru abonamentele pe fibra/cablu. Se poate debloca creand un utilizator pe site-ul lor si facand o cerere.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Și Vodafone filtrează SMTP de pe sim-uri 3G, asta știu sigur că m-am lovit de problemă.
Filtrarea asta e o regulă într-un firewall și se aplică la grămadă pentru tot ce mișcă în rețeaua aia, să fie clar, n-o scoate nimeni de acolo.
Și are motive foarte bune să existe.
SMTP pe port 25 TCP trebuie să vorbească doar serverele de mail între ele și atât.
Soluția corectă este configurarea serverului de mail ca trimiterea de mail de la client către serverul unde ai contul să se facă autentificat pe port TCP 465 prin SSL sau port 587 TCP submission. Așa cum face Gmail de exemplu, ai în link-ul din mesajul meu precedent. Dacă furnizorul de hosting n-a aflat în anul de grație 2012 de treaba asta e cazul să-l schimbi.
Că vine sfârșitul lumii peste noi acușica și noi tot cu spamul și smtp-ul…

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 17.09.09

Încearcă să folosești alt port. Și să fie SMTP Secure (STARTTLS, etc) pe portu 465 - la google e așa de ex.