Deci..
Ah ce imi plac ideile comunicate scris sa verbal ce incep asa.
Considerand movivul acestui topic nici nu am cum sa incep altfel.
Se dau premisele: iCloud, iCal, Mac, iPad, iPhone. La prima vedere suna minunat.
Doar ca totul a mers ok, pana la un moment. Am trecut de pe MobileMe pe iCoud. OK.
Ma enerva teribil calendarul de pe iPad, am stat o zi acasa, pe 01 dec parca, ma bipaia incontinuu calendarul de munca. Am incercat sa inchid acel calendar de pe pad, nu am reusit. Enervat l-am sters.. pana aici mi-a fost. Fiind cloud, doooh, l-a sters si de pe Mac, silly me.
De aici incepe distractia. Zic eu in sinea mea: ’ E, am arhiva.icbu, am calendare.ics salvate, ii dau restore si asta e. ‘
Dar ‘ntz’ imi zice Apple, esti pe cloud, ia tu calendarele de pe cloud, lasa-le pe alea de le incarci tu acum, local. Asta in cazul arhivei iCal: arhiva.icbu. Orice as fi incercat, nu pot importa si pastra arhiva, se sincronizeaza cu iCloud prin suprascrierea datelor locale, fara vreo intrebare…
Am incercat sa import calendar cu calendar (.ics). Mentionez ca unele evenimente imi deschid fisiere, toate evenimentele imi trimit mail. Urmeaza piesa de rezistenta: ‘Some of the events in this calendar have alerts that open files or applications. The files that could be opened may change or damage information on your computer. If you continue, these alerts will be removed. Options: CANCEL or Remove Unsafe Alerts’ Dau Cancel, e cancel; dau Remove Unsafe Alerts, importa .ics dar nu mai avem setarile de trimitere mail si de deschidere fisiere, ci doar sound message. Sux.
Am incercat: debifare Calendars iClod din Sys Prefs ; debifare Calendars din Mail, Contacts & Calendars din Sys Prefs; stergere cont iCloud din iCal Accounts - aici imediat dupa restore, se reactiva de nicaieri contul de cloud; ‘Sign Out’ iClod din Sys Prefs aici si mai fain: Conactele, optiuni: stergi de pe Mac su pastrezi, aici OK; Calendare, Remindere: stergi de pe Mac sau nu dai dai Sign Out; Documente si Date: stergi de pe Mac su nu dai Sign Out.
Ce naiba, ca doar nu m-am bagat in mafie, ramai sau te sterg… !!???
Am cautat la goagle, altii au patit-o si mai rau, iCal + Address Book, prin comparatie sunt fericit.
Deci, concluzie: nu conteaza ce ai local, iCloud e seful. In cazul de fata, iCal arhive ai degeaba.
Aducand in discutie si postul meu ref Mail vs Spotlight, faptul ca orice pe Lion client de chat (yahoo, adium, iChat) nu mai trag din server numele (aliasul) alocat unui ID Y!mess daca nu ai contactele Yahoo adaugate in Address Book, ci iti listeaza fereasta principala si mesaj nou (search mere doar dupa ID nu dupa alias, ca de, nu are asociat) doar cu ID-urile contactelor (cine naiba stie pe dinafara cine e fane_ghio2009, sa ma scuze fane daca are adresa asta). A, Y! pentru Mac daca vreau sa adaug Card unui contact, crapa. (testat pe 2 masini). A, am incercat si cu adresa altcuiva, din graba, la naiba, cand am vazut ca pe Macu meu Yii arata numai IDurile, incercam sa gasec move despre alinierea planetelor, feng shui prost, greseli din copilarie, despre faptul ca i-am facut praf contactele Yahoo. Dar surpriza, s-a logat pe calcul propriu cu windoze, contactele cu aliasurile lor cu tot asa cum le lasase.
Considerand Mail cu search, Yahoo cu contactele, iCal cu imposibilitatea de a readuce calendarele, m-a faultat groaznic, constiuiau principalele instrumente de munca.
Acum: stie cineva sa faca vreun voodoo sa scap de iCloud ? Prin mijloace ocerite de OS nu mere, daca reinstalez OS-ul (sincer nu mai stiu cand si cum m-am logat initial pe iCloud) oare scap de prblema? imi voi putea da un restore asa cum imi doresc la arhiva iCal, sa folosesc si eu Calendars si alerte pe mail + deschidere de fisiere asa cum faceam in vremurile bune ?
Bless!