Timemachine pe hardware non apple
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 24.08.09

Salutare,

Am un router Linksys E4200, si are port USB. Ma gandesc sa ii atasez un HDD extern pe care sa il folosesc ca Time machine.

Stiu ca de cand cu Lion, treaba asta a devenit un pic mai dificil de facut, si sunt multe HDD-uri care nu sunt compatibile pentru asta.

Are cinema experienta cu asa ceva? Chiar nu as vrea sa dau o caruta de bani pentru un Time Capsule, cu toate ca as vrea unul:) Am tot cautat pe net, si tot ce am aflat era ca metodele folosite pentru SL nu mai functioneaza:)

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08

Nu am auzit de HDD-uri care să nu fie compatibile cu Time Machine în Lion.

Am un Macbook și folosesc Time Machine cu un HDD intern pe care-l leg printr-un rack cu alimentare separată, cu siguranță e metodă destul de departe recomandările Apple. Time Machine nu s-a plâns. Ce-i drept, încă nu am fost nevoit să îi dau restore, dar pare să funcționeze.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 24.08.09

Multumesc.

Cunosc metoda folosita de tine, dar pe mine m-ar interesa un back up pe reteaua wireless din casa, care se intampla fara sa trebuiasca sa conectez/deconectez cabluri.

Daca nu se poate, probabil voi recurge la metoda ta, pentru ca nu am de gand sa dau atatia bani pe un Time Capsule, mai ales ca router-ul e cumparat acum 2 saptamani…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08

Am recitit cu atenție mesajul tău și abia acum am văzut că vrei să conectezi HDD-ul la router.

Eu nu obișnuiesc să țin HDD-urile sub tensiune dacă nu le folosesc. Cele de backup le conectez când am de gând să fac operațiunea, cam o dată pe lună și pentru date (1TB) și pentru sistem, pe HDD-uri separate, folosind metode de backup separate. După ce s-a terminat backup-ul, le opresc și le mut cu grijă în locația lor, până data viitoare. Datele vitale, modificate continuu, sunt puține și le țin in the cloud, pentru cazul în care crapă vreun HDD între două backup-uri. Nu mă deranjează să conectez două cabluri, o dată pe lună, prefer abordarea asta decât un HDD aflat tot timpul în priză, chiar dacă am un UPS care teoretic ar trebui să mă ferească de șocurile din rețea.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: Constanta
Macuser din: 07.02.11

Eu am legat (tot la un Linksys E4200) un NAS de la Synology (DS211). Are soft dedicat pentru Time Capsule si merge impecabil. Am pus in el 2 HDD-uri de cate 1Tb si tot am iesit mai bine decat daca luam Time Capsule.
Ca sa nu mai zic de zecile de alte aplicatii cu care vine, dintre care o sumedenie pt Mac si iOS.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09
konijiro - 17 Ianuarie 2012 02:45 PM

... pe mine m-ar interesa un back up pe reteaua wireless din casa…

Se pare că E4200 suportă TM pe Lion 10.7 pe ultimul firmware:
http://homecommunity.cisco.com/t5/Facebook-Support/E4200-Mac-OS-X-Lion-compatibility/td-p/415129/page/2

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Și în cazul în care totuși nu suportă se poate convinge Leul să mai lase din fițe:
http://support.apple.com/kb/HT4700

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G