office 2011 spellcheck romana
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București. Drumul Taberei
Macuser din: 06.10.07

Va salut stimabililor!

am si eu o pb, am adaugat dictionarul de ro de la open office in locul de unde-si incarca office dictionarele, mi-l vede, dar nu merge.

stie cineva sau a reusit cineva sa faca spellcheck in romana pe office 2011? daca da, ce dictionar a folosit?

Multam frumos!

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu merge. Microsoft vrea dictionarele lui, care nu exista… Drept urmare fuck Microsoft.

Pages, sau TextEdit, spelliuesc bine cu dictionarele open office.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

ok! dar pentru pages unde pun dictionarul?

m-am uitat prin el si nu reusesc sa-i dau de cap…

Multam frumos!

Semnătură 

just !

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Toate procesoarele de text construite pe baza Cocoa (TextEdit, Pages etc., dar cu excepția „notabilă” a Word) pot beneficia de corectarea ortografică în limba română.
Descarcă de aici Romanian Dictionary Pack. Schimbă extensia oxt a fișierului descărcat în zip; după dezarhivare, pune fișierele ro_RO.aff și ro_RO.dic, precum și hyph_ro_RO.dic în /Library/Spelling.

După un logout/login, apar în System Preferences > Language & Text — Text, Spelling. Prin Setup le poți „ridica” în lista. Eu am pus româna după engleză, și am lăsat Automatic by Language. În felul acesta corectorul va detecta singur limba și îți va oferi variantele corecte pentru fiecare limba; textul cu pricina trebuie să fie mai lung de câteva cuvinte pentru ca detectarea limbii să funcționeze.
Ca să activezi corectorul românesc în Pages, mergi în Inspector > Text — More și ai grijă ca la Language să fie trecut „Română (Library)”

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

multam frumos vecine!

a mers!

Semnătură 

just !