Orice virus de Windows e din start incompatibil cu Mac OS X . Pe OS X nu este nevoie de antivirus. Daca ai observat atunci cand instalezi o aplicatie trebuie sa introduci parola asa ca daca instalezi programe din surse sigure cu certitudine iti spun ca nu o sa ai probleme. (Oricum nu sunt prea multi “virusi” pentru Mac, majoritatea au fost neutralizati de Apple prin update-uri). Defapt virusii de Mac sunt malware-uri adica sunt programe care dau impresia ca fac ceva dar ele fac altceva. Totusi acest tip de virusi nu se poate instala singur, asa ca daca nu o faci cu mana ta nu e nevoie sa iti faci griji.
Le-am scos pe toate pe care le-am pus temporar.
Nu folosesc softuri krăkuite așa că n-am troieni, iar fișiere windozate iau de la surse care au oricum antiviruși unii peste alții.
Nu te mai chinui
O corectie la raspunsul meu: pe Clam nu-l folosesc, doar il am printr-un colt de hard. Il deschid doar cand imi aduce aminte cineva pe aici despre antivirusi.
Cand vine vorba de aplicatii utile care sunt bine realizate, nu am nimic impotriva sa platesc pentru achizitionarea aplicatiei respective. Astfel sustin programatorul / programatorii respectivi. In ziua de azi mai sunt doar putine programe bine realizate, majoritatea firmelor ignora bug-urile si corecteaza doar cele mai importante / periculoase. De aceea este important sa sustinem putinii producatori de software care mai lucreaza bine.