2 din 2
2
Ce antivirus bun folositi ?
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10

Eu sustin declaratia din 2002, nici-un antivirus pe mac si nu am gasit nici un virus compatibil cu mac pana acum cool cheese

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Daca nu aveti antivirus pe calculator, cum v-ati putea da seama daca aveti sau nu un virus? Intrebarea asta i-am spus unui utilizator de Windows care se lauda ca foloseste Windows-ul de cativa ani fara antivirus si ca inca nu a adunat niciun virus. Cand am reusit sa-l conving sa isi instaleze un antivirus, a iesit la iveala ca pe calculatorul lui au fost vreo 60 virusi / troieni. La Mac OS si Linux intr-adevar nu este pericol asa mare ca la Windows, dar eu totusi prefer ca cel putin odata la cateva luni sa imi scanez Mac-ul cu ClamXav, macar pentru a nu da din greseala mai departe virusi de Windows.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti/Ferentari
Macuser din: 12.12.09

Adevarul e ca de vre-o 2 ani incoace riscurile de securitate sau multipicat geometric pe MacOS. Dar ca de obicei e de vina utilizatorul final, care de multe ori instaleaza tampenii cu o relaxare dezarmanta. Si eu am facut prostia asta. Ex: am instalat Hola extensie in Chrome, care mi-a busit browserul. Am renuntat la Hola si acum folosesc un client de VPN (VPN Unlimited) si sunt OK.

Semnătură 

iMac 24” Core 2 Duo 2.66GHz /8GB /640GB /GeForce 9400M /SD

The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.

Whitney Young (1921 - 1971)

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca - Bucuresti
Macuser din: 30.07.10
belasajgo - 29 Iunie 2015 05:25 PM

Daca nu aveti antivirus pe calculator, cum v-ati putea da seama daca aveti sau nu un virus? Intrebarea asta i-am spus unui utilizator de Windows care se lauda ca foloseste Windows-ul de cativa ani fara antivirus si ca inca nu a adunat niciun virus. Cand am reusit sa-l conving sa isi instaleze un antivirus, a iesit la iveala ca pe calculatorul lui au fost vreo 60 virusi / troieni. La Mac OS si Linux intr-adevar nu este pericol asa mare ca la Windows, dar eu totusi prefer ca cel putin odata la cateva luni sa imi scanez Mac-ul cu ClamXav, macar pentru a nu da din greseala mai departe virusi de Windows.

Am scanat de cateva ori mac-ul, pe vremuri cu norton, mai nou cu bitdefender si clamxav, si nu a gasit nimic. Dar nu as lasa un antivirus sa ruleze permanent in fundal.

Semnătură 

CustoMac Pro - 27” | i7 4,4 Ghz | 16 GB RAM | GTX 970 4GB | 120 SSD + 6 TB HDD
iPhone 7 32GB
Apple Watch Series 1

Prin colectie:
iBook G4 - 12” | iBook G3 - 12” | Powerbook G3 - 12” | iPod Classic 5th Gen

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

Pericolele nu vin numai din vina utilizatorului. Website-uri hackuite gazduiesc troieni si alti gandaci pe acolo. Prietenii/colgeii si-o iau in freze si trimit mailuri infectate, etc. Te conectezi fericit in vacanta la orice wifi gratuit ti-o poti fura. Microsoft Security Essential a fost o “mana cereasca” pt utilizatori care nu vor un produs premium (a se citi nu vor sa plateasca). Acum ClamXav nu mai e free, cresc un pic riscurile, probabil sunt multi care nu vor alege sa plateasca. Si cred ca problema nu sunt cei care cumpara produse noi si pentru care 20-39 € nu se simt ci cei care cumpara sh produse accesibile OS mai vechi si mai expus, etc.
Si eu cred ca un scan cu un produs instalat sau online din cand in cand nu te omoara si te asigura ca totul este ok.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Dublin, Ireland
Macuser din: 07.05.09

http://www.theregister.co.uk/2015/06/30/apple_finally_gets_around_to_fixing_those_77_security_holes_in_os_x_yosemite/
Nici os x nu e scutit de riscuri.

Semnătură 

Navighez pe net deci exist smile

MBA ‘15 | iPad mini 4 & 10.5 Pro | iPhone 6 & 7 | Apple Watch IV | aptv 4K

2 din 2
2