Am un iMac 27” din 2009 (model 11,1) pe care am Lion 10.7.2
De ceva zile la boot scoate chime, afisaza logo-ul și rozeta care se învârte, trece de etapa asta și deschide un ecran alb în care am activitate cu mouse-ul însă nimic mai mult. Am încercat sabootez single și să dau fsck, a reparat câteva erori însă fără rezultat. Am bootat de asemenel de pe recovery și am făcut repair din Disk Utility dar același rezultat.
Sfaturi?
altero am încercat deja ambele soluții. DoT așa este, nu trece mai departe de acel ecran alb. dracuBurebista nu pot ajunge până acolo, iar albastrul îmi place însă cel închis îmi place mai mult.
Am bootat în mod single adică la boot am ținut apăsat CMD+S, treabă care m-a dus la ecranul în mod text de unde am putut da comanda fsck. A reparat el ceva pe acolo și am repetat comanda până când a spus că totul e ok.
Am încercat și cu resetarea PRAM-ului însă nu s-a schimbat nimic.
Dacă te gândeai la safe mode am făcut-o și p-asta, dar fără succes.
Da, iar acolo eu am alternative partiția cu sistemul de operare bulit și partiția recovery. La cea recovery am echivalentul installer-ului: Disk tools și alte tool-uri.
Eu sunt de părere că mie îmi bootează de pe partiția corectă din moment ce îmi apare tool-ul pentru Bluetooth dacă nu aprind tastatura.
cate fonturi aveai instalate? Ai instalat ceva fonturi mai multe inainte de a pati asta?
Iti aduci aminte daca cumva ai vreun fisier de peste 5 gb (mkv, avi ceva…) lasat direct pe desktop nu in vreun folder? Sau lasat in Documents?
altero încerc pe cât se poate să evit reinstalarea OS-ului din cauză că am multe programe utile instalate acum. Daca va trebui să reinstalez nu mă mai apropii de Lion, îmi plăcea mai mult cum se mișca SL și că încă mai exista Rosetta. PallMAC ultima dată nu am instalat nimic care să-mi adauge fonturi din câte știu eu. Fișiere mai mari de 5 GB am, nu știu dacă am pus unul pe esktop, de obicei sunt filme și stau în folder-ul lor. Se poate să mi se fi umplut hardul că mai aveam foarte puțin liber. Poate să fie din cauza asta?
Normal ca se misca ca un &*%, daca mai avea doar putin spatiu. Oricarui Mac OS X ii trebuie minim 10% spatiu liber, dar e bine sa aiba cel putin 20%.
Ti-am mai zis, la reinstalare nu pierzi nimic; e bine sa ai un backup, dar asta e o chestie de bun simt in orice situatie.