Am mai facut un pas: Ipad 2 e la mine, nou si fara jailbreak. Acum am urmatoarele:
-jocuri: foarte multumit (nu sunt impatimit), deci Ipad 2 imi ofera tot ce vreau.
-filme-vreau sa implementez solutia urmatoare: din laptop in tableta, prin itunes, incarc MKV 1080p si rulez cu avplayer hd (am auzit ca merge excelent),
insa nu stiu cum pot controla tableta care e legata cu hdmi de HDTV, prin iphone (precum o telecomanda-exact ce facea mouse-ul meu wireless pe laptop). Alta solutie ar fi Apple TV2 pentru mirroring dar aici apare alta intrebare: daca e limitat la 720p cum ar putea “oglindi” 1080p?. Desi am vazut jocul real racing 2 full hd la 1080p oglindit intr-un HDTV-se bat cap in cap informatile. Vreau 1080p pe HDTV din tableta pentru ca laptop-ul meu nu duce 1080p si nici nu are iesire HDMI.
-am cautat dar pana acum nu am gasit o modalitate sa scot filme de pe torente (filelist) in tableta-deci raman cu laptop-ul pentru download.
Ca sa inteleg eu mai bine, mini este ca o unitate care are nevoie doar de monitor, tasatura si mouse? (se poate instala de ex. windows pe el?)
Mersi inca o data!
Felicitari pt iPad…chiar merita achizitia facuta. Pune mana si fa jailbreak.
Nu inteleg cum poti fi entuziasmat de jocuri pe iPad…mi se par cel putin banale. Ca bagi un Angry Birds de fun asa, inteleg…dar “gaming” pe iPad…come on.
Te complici cu filmele…dc vrei neaparat foloseste XBMC…de aia: fa JB. Iti ia wi-fi mkv-urile de pe laptop sau un HDD. Acum, daca vrei sa le trimita pe TV, fie iei Apple TV2 si accepti 720p, fie folosesti direct laptop-ul conectat la TV prin Mini DVI-HDMI sau dc ai Mac mai nou, mini display port-HDMI (imi e greu sa cred ca nu scoate 1080p-ar trebui sa fie cu adevarat antic laptopul ala)
Pe Apple TV, poti sa te pui cu fundul in sus, dar tot 720p merge. Pe un TV 720p se vede full screen. Pe al meu, 1080p se vede 720p cu margini negre. De ce crezi ca am renuntat la Apple TV2? Pt ca laptopul scoate 1080p si are acelasi XBMC ca si Apple TV-ul…Da, poate o sa imi lipseasca video mirroring (odata ala 6 luni)...big deal. Dc voi simti nevoia, o sa iau Apple TV 3 care va fi 1080p
Legat de jocuri, probabil ca nu stiu ce inseamna un joc adevarat, da…recunosc.
Legat de filme…ieri am aflat ca nici macar cablul HDMI nu scoate decat 720p iar unii sustin ca tableta ipad 2 in sine nu duce 1080p. Sunt in ceata.
@Kevo am un Dell din 2008 intel dual core 1.8, 2 GB DDR2, placa video integrata, mkv la 1080p merg sacadat odata la cateva secunde are un lag, am tras concluzia ca nu duce. Am luat Ipad 2 si pentru a ma bucura de 1080p-ul din HDTV-ul meu, dar parca e tot mai greu sa ating asta. @Kevo, pentru ca esti mai experimentat decat mine-din punctul tau de vedere: Cu Ipad 2 si un TV full HD, ce solutii am sa vad un film full HD? Apple TV pica, ramane jail pe Ipad si probabil un media box care sa decodeze MKV full hd? si atunci as folosi XBMC de pe Ipad?. Sau adaptorul HDMI poate fi o solutie, desi am aflat ca nu face output la 1080p?
Stiu ca l-ai intrebat pe Kevo dar imi permit sa-mi dau cu parerea.. sper sa nu te deranjeze.
Din ce stiu si ce-am mai citit si in acest topic, mie-mi pare ca a implica iPad-ul in toata partea asta de media presupune multe artificii, fara rezultate de 1080p - cred ca, pana la aparitia unui aTV3, cam strici din farmecul iPad-ului tau.
Pentru usurinta, as lua un media player (gen e-great sau similar) care, conectat la un router (presupun ca ai asa ceva) prin cablu sau wifi, reda full-hd, pe TV-ul tau full-hd, filmele pe care le share-uiesti din Dell-ul respectiv.
iPad-ul tau va sta un pic pe dreapta in acest caz, pana la aparitia unui aTV3 sau, cine stie, vreunui TV Apple.
Sau te vei uita la filme pe el, printr-o combinatie gen AirVideo server pe Dell + AirVideo pe iPad.
Din pacate ti-ai dat singur cu tesla-n c…. Dc ai luat iPad-ul pt filme 1080p. Cablul HDMI scoate 1080p din iPad pt prezentari, dar filmele le scoate 1024x768 asta insemnand 720p
Incearca sa folosesti PC-ul conectat prin Gigabit la HDD-ul cu filme, sau incearca direct de pe HDD-ul intern (presupunand k nu e oribil de lent) si nu mai rula alt program in background si imi e greu sa cred ca va mai sacada.
Oricum, nu ai ce sa regreti pt ca iPad-ul chiar merita banii, chiar dc nu e pt filme. Eu rar cand snt in casa si vreau sa vad pe TV o emisiune sau serial, folosesc iPad-ul sa vad vreun film mkv cu XBMC-ul de pe iPad, direct pe iPad.
Dar de obicei cand stau sa iau un mkv, ma uit la el direct in plasma (pana acum cu XBMC-ul de pe AppleTV2, de acum de pe XBMC-ul de pe laptop, in viitor de pe XBMC-ul de pe Mini, iMac sau AppleTV3)
Nu ma grabesc prea mult pt ca:
1. -dc iau Mini acum imediat inseamna sa imi iau inca un TV pt dormitor, si poate apare anul asta o varianta mai mica (ieftina) de iTV si dupa aia ma oftic. Cum un TV te tine minim 5 ani, e bine sa stii ce iei.
2. -dc iau un iMac (nici macar nu am nevoie de un Mac asa puternic) va trebui sa iau un TV Tuner ca sa am TV pe el…si nu stiu cat de bine va merge cu iDolce IPTV de la Romtelecom
3. -poate apare AppleTV3 si va fi ieftin si bun
Stiu ca l-ai intrebat pe Kevo dar imi permit sa-mi dau cu parerea.. sper sa nu te deranjeze.
Din ce stiu si ce-am mai citit si in acest topic, mie-mi pare ca a implica iPad-ul in toata partea asta de media presupune multe artificii, fara rezultate de 1080p - cred ca, pana la aparitia unui aTV3, cam strici din farmecul iPad-ului tau.
Pentru usurinta, as lua un media player (gen e-great sau similar) care, conectat la un router (presupun ca ai asa ceva) prin cablu sau wifi, reda full-hd, pe TV-ul tau full-hd, filmele pe care le share-uiesti din Dell-ul respectiv.
iPad-ul tau va sta un pic pe dreapta in acest caz, pana la aparitia unui aTV3 sau, cine stie, vreunui TV Apple.
Sau te vei uita la filme pe el, printr-o combinatie gen AirVideo server pe Dell + AirVideo pe iPad.
Are dreptate Alex, mai putin ca si atunci cand va aparea Apple TV 3, tu tot nu vei putea folosi iPad 2-ul pt 1080p pt filme (teoretic) pt ca nu poate. Dc ar fi putut, ar fi scos direct prin HDMI.
Legat de mediaplayer…mi se pare o risipa de bani sa iei ceva care te obliga sa tii PC-ul deschis (AirVideo sau Plex sau ce vrei tu) cand ai putea face asta direct cu PC-ul. Tu practic media playerul ala il poti inlocui printr-o simpla instalare pe PC a unui program ca XBMC sau Plex…
AppleTV 2 nu avea nevoie de un server si chiar dc avea limitarile lui, macar facea totul cu stil (XBMC, airplay, video mirroring)
Poti incerca BoxeeBox care nu are nevoie de PC si stie 1080p, dar mie mi se pare scump (desi pe eBay sau amazon il gasesti uneori la 130€)
Nu stiu setup-ul lui catamorariu si am presupus ca e vorba de: ipad2, laptop Dell si un router.
Cel mai simplu ar fi laptop Dell bagat direct in TV dar, ma astept sa aiba o placa video integrata Intel, care n-are suficienta putere sa ruleze un 1080p - daca are ATi sau nVidia, atunci ar fi loc de discutat (drivere, programe etc). De aia am zis de mediaplayer - btw, daca nu vrea laptop deschis, muta niste filme pe un usb stick/hdd, stickul merge in media player si laptopul se baga la somn.
Are dreptate Alex, mai putin ca si atunci cand va aparea Apple TV 3, tu tot nu vei putea folosi iPad 2-ul pt 1080p pt filme (teoretic) pt ca nu poate. Dc ar fi putut, ar fi scos direct prin HDMI.
Legat de mediaplayer…mi se pare o risipa de bani sa iei ceva care te obliga sa tii PC-ul deschis (AirVideo sau Plex sau ce vrei tu) cand ai putea face asta direct cu PC-ul. Tu practic media playerul ala il poti inlocui printr-o simpla instalare pe PC a unui program ca XBMC sau Plex…
AppleTV 2 nu avea nevoie de un server si chiar dc avea limitarile lui, macar facea totul cu stil (XBMC, airplay, video mirroring)
Poti incerca BoxeeBox care nu are nevoie de PC si stie 1080p, dar mie mi se pare scump (desi pe eBay sau amazon il gasesti uneori la 130€)
@AllexRo-mersi pentru interventie, nu e nici un deranj, ba din contra.
@Kevo, mersi si tie.
Deci Ipad 2 nu scoate 1080p-cu asta m-am lamurit. In topul motivelor cumpararii Ipad2 aveam asa: Browsing, poze, filmulete personale, filme la 1080p si jocuri in coada…plus altele.
Ma orientez catre laptop in ideea de a face cumva sa rulez 1080p cum mi-a zis Kevo (XBMC sau Plex-desi inca nu stiu cu ce se mananca, dar o sa aflu) si pastrez media box ca varianta de rezerva in cazul in care dell-ul meu nu va putea nicicum 1080p.
Ramane problema conectivitatii-acum am semnal analog prin VGA (laptop-HDTV), nu am iesire HDMI…dupa parerea voastra, ce am la indemana sa scot semnal digital in TV? Am un dell vostro 1510 si la conectivitate am asa:
(4) USB 2.0 compliant 4-pin ports
15-pin VGA video connector
Network connector (RJ45)
Modem optional external via USB port
AC adapter connector
Microphone in & Headphone jack
4-pin IEEE 1394 port
8-in-1 media memory card reader
54 mm ExpressCard slot
Daca asta e laptopul, n-are hdmi a.i. singura metoda de a-l conecta la TV ramane VGA, plus un cablu de sunet. Vad ca are 8400M ca placa video si, daca ai pus ultimele drivere nVidia, testeaza mkv-urile 1080p atat cu XBMC cat si cu Splash Lite (e un simplu player, gen VLC) - stie sa discute destul de bine cu partea de decodare video hardware a placilor nVidia.
Mai exista o varianta hardcore: TV-ul, daca are WiFi si stie DLNA, faci un server DLNA pe laptop si n-ai mai avea nevoie sa conectezi fizic laptopul la TV. Dar, nu stiu daca TV-ul va stii sa cante toate fisierele pe care le vrei tu.
Daca asta e laptopul, n-are hdmi a.i. singura metoda de a-l conecta la TV ramane VGA, plus un cablu de sunet. Vad ca are 8400M ca placa video si, daca ai pus ultimele drivere nVidia, testeaza mkv-urile 1080p atat cu XBMC cat si cu Splash Lite (e un simplu player, gen VLC) - stie sa discute destul de bine cu partea de decodare video hardware a placilor nVidia.
Mai exista o varianta hardcore: TV-ul, daca are WiFi si stie DLNA, faci un server DLNA pe laptop si n-ai mai avea nevoie sa conectezi fizic laptopul la TV. Dar, nu stiu daca TV-ul va stii sa cante toate fisierele pe care le vrei tu.
Laptopul e asta: nici macar nu e dedicata placa video
Dupa cum se vede, daca vreau filme full HD trebuie sa merg pe mediabox, pentru ca ar fi pacat de TV.
Va multumesc inca o data, caut lamuririle astea de cateva saptamani bune si numai pe forumul asta sunt oameni cu adevarat pasionati care sa cunoasca in detaliu..invatam si noi incepatorii de la voi.
Alex, eu am MacBook black care are grafica integrate si merge flawless 1080p chair dc in fundal lucreaza Vuze (upload/download). El are 8400M, imi e greu sa cred ca nu ii merge. Cu VLC si mie imi sacadeaza uneori…de la niste setari, plug-in, habar n-am. Cu XBMC nu o sa aiba nici o problema.
AICI ai tot ce trebuie sa stii despre XBMC, si de acolo il si downloadezi.
De obicei nu merge cu DLNA pt ca fisierele trebuiesc convertite de obicei in mpeg-uri ca sa fie vazute de TV. Vuze face asta automat dar e mare bataie de cap. Iar varianta cu mediaplayer si filme mutate mereu pe USB, exclusa din start.
VGA-HDMI e ok dar e aiurea cu sunetul. Mie de ex sunetul nu imi iese optic orice as face, desi jack-ul de headphones este optic cu un adaptor. Am bagat adaptorul in MacBook si celalalt capat optic in TV dar nu se aude. De aia e bun HDMI-ul sau mini display port, ca dau si sunetul printr-un singur cablu. Poti cu un double jack cable (cablu de casti iphone la ambele capete) daca TV-ul tau are intrare pt asa ceva…al meu are
Alex, eu am MacBook black care are grafica integrate si merge flawless 1080p chair dc in fundal lucreaza Vuze (upload/download). El are 8400M, imi e greu sa cred ca nu ii merge. Cu VLC si mie imi sacadeaza uneori…de la niste setari, plug-in, habar n-am. Cu XBMC nu o sa aiba nici o problema.
AICI ai tot ce trebuie sa stii despre XBMC, si de acolo il si downloadezi.
De obicei nu merge cu DLNA pt ca fisierele trebuiesc convertite de obicei in mpeg-uri ca sa fie vazute de TV. Vuze face asta automat dar e mare bataie de cap. Iar varianta cu mediaplayer si filme mutate mereu pe USB, exclusa din start.
VGA-HDMI e ok dar e aiurea cu sunetul. Mie de ex sunetul nu imi iese optic orice as face, desi jack-ul de headphones este optic cu un adaptor. Am bagat adaptorul in MacBook si celalalt capat optic in TV dar nu se aude. De aia e bun HDMI-ul sau mini display port, ca dau si sunetul printr-un singur cablu. Poti cu un double jack cable (cablu de casti iphone la ambele capete) daca TV-ul tau are intrare pt asa ceva…al meu are
@ Kevo, nu am placa 8400M, ci e integrata, e mai slaba cred, am scris mai sus, Alex credea ca e alt model de dell, mai performant.
Am sa incerc cu XBMC si daca merge m-as multumi cu semnal prin VGA dar sa fie la rezolutie full HD, VGA-HDMI am auzit ca ar fi o solutie dar nu vad cum iesirea VGA (analog) se poate transforma in digital prin VGA-HDMI. Chiar daca rulez full HD ramane problema conectivitatii. Dar daca pun VGA-HDMI, nu merge sa las cablul de sunet asa cum il am acum?, adica din boxe in laptop?, TV-ul meu are intrare de sunet (una singura).
Kevo, ce placa video ai pe MB-ul tau? X3100? Daca da si tu n-ai probleme la redarea mkv 1080p, lasand la o parte diferenta MacOS vs. Windows, atunci problemele ar putea veni din:
- CPU mai slab (apropos, Kevo, ce CPU load ai la mkv1080p si ce player folosesti; sunt curios cat are de munca placa video)
- drivere
- player
Apropos, ma iertati ca zic, dar ce configuratie buna de hackintosh :D la acel Dell.
Cat despre VGA-HDMI, no comment - din ce-am gasit, inseamna aproape inca un device care sa faca acest lucru, ca sa nu mai zic de preturi.
multe media centere au hdd, sot pt hdd intern sau usb pt hdd extern. nu ai nevoie de pc.
Kevo, ce placa video ai pe MB-ul tau? X3100? Daca da si tu n-ai probleme la redarea mkv 1080p, lasand la o parte diferenta MacOS vs. Windows, atunci problemele ar putea veni din:
- CPU mai slab (apropos, Kevo, ce CPU load ai la mkv1080p si ce player folosesti; sunt curios cat are de munca placa video)
- drivere
- player
Apropos, ma iertati ca zic, dar ce configuratie buna de hackintosh :D la acel Dell.
Cat despre VGA-HDMI, no comment - din ce-am gasit, inseamna aproape inca un device care sa faca acest lucru, ca sa nu mai zic de preturi.
Aceeasi placa o am si eu pe MacBook black. Folosesc XBMC si procesorul sta intre 12-20% dar Time Machine face un back-up care va dura 1 zi si nu prea pot sa il opresc.
Pana sa descried activity monitor, rula si Vuze si si Safari cu zeci de tab-uti si nu sacada deloc.
@ Kevo, referitor la afirmatia ta, Apple TV: “Pe un TV 720p se vede full screen. Pe al meu, 1080p se vede 720p cu margini negre.”
Apple TV, chiar daca are 720p, pe un LCD full HD, nu face stretch la imagine, sa fie full screen?. Te intreb pentru ca stiu ca ai avut apple TV2.
Si apropos de discutia noastra, am decis definitiv sa merg pe un apple TV in detrimentul mediabox si renunt la filme ful HD (ma multumesc cu 720p), deoarece pe langa rulaj filme mai am si mirroring de pe Ipad 2 plus airplay la filme (fie ele si 720p).
@ Kevo, referitor la afirmatia ta, Apple TV: “Pe un TV 720p se vede full screen. Pe al meu, 1080p se vede 720p cu margini negre.”
Apple TV, chiar daca are 720p, pe un LCD full HD, nu face stretch la imagine, sa fie full screen?. Te intreb pentru ca stiu ca ai avut apple TV2.
Si apropos de discutia noastra, am decis definitiv sa merg pe un apple TV in detrimentul mediabox si renunt la filme ful HD (ma multumesc cu 720p), deoarece pe langa rulaj filme mai am si mirroring de pe Ipad 2 plus airplay la filme (fie ele si 720p).
ba da…orice film ai vedea, SD, 720p sau 1080p ele se vad full screen. in schimb cand faci video mirroring de pe iPad sau iPhone vei avea bari negre pe lateral, la iPhone mai mari, la iPad mai mici.