1 din 2
1
Recomandare multifunctionala laser
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 13.11.11

Cine imi recomanda si mie o multufunctionala laser. Ma intereseaza copiator, imprimanta, scanner, faxul nu este foarte important.

Ma intereseaza ca in partea de sus sa aiba auto-feeder-ul ala sa poti face copii xerox mult mai usor. Asta daca nu este o modalitate de a face copii multe fara sa imi dau eu seama.

Ma intereseaza sa functioneze pe Mac (desi am vazut ca majoritatea functioneaza).

Pana acum m-am oprit la un Samsung http://www.emag.ro/multifunctionale/multifunctional-samsung-scx-4623f—pSCX-4623F?ref=vsc_boxpromo

As vrea sa ma incadrez in maxim 600 RON.

Mersi mult de ajutor

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Vezi consumabilele.
Imprimanta e lesne, dar poate o pui pe invers la consumabile.
Imprimanta trebuie să aibă cartușe care se schimbă separat față de grupul optic/termic.
Poți să te orientezi și spre una color, dacă nu ai foarte multe tipărituri de făcut.
Eu m-ași duce spre HP.

HP face imprimante de 40 de ani, Samsung de când ne-am globalizat (chestie de experiență)

Semnătură 

“Suma inteligenței pe planeta este constantă, însă populația se află în continuă creștere.”

Mac-uri, iPho(a)ne-uri, Airport-uri, Șoareci și multe alte soiuri de mere…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ca HP m-am uitat relativ mult la: http://www.emag.ro/multifunctionale/multifunctional-hp-laserjet-pro-m1132-mfp-a4—pCE847A

Dar nu stiu cum e faza cu mai multe copii la xerox… din ce vad eu nu am o modalitate sa pun foile care le vreau scoase si sa le ia el ci tre sa pun una cate una… acu nu stiu daca e asa sau nu….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 26.08.11

off off…e greu sa suni omu care o are :-p….deci george k raspuns la intrebarea ta: una cate una, cu manuta ta :D

Semnătură 

MacBookPro 15” late 2011 - Intel Quad i7 2675QM 2.2 | 2x4GB DDR3 | 240GB Intel 520 SSD Seagate 750GB XT 8GB SLC
MacBookPro 13"mid 2009 - IntelP8700 2.53|2x4GB DDR3|500GB 7200rpm WD|Nvidia 9400GS 256MB|10.7.3
Iphone4S 16GB
Iphone4 16Gb white
WD 1TB Firewire800

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

la hp modelul 1132 mfp poti incarca toneru(nu are cip), la samsung dupa cum scrie in datele oficiale are in dotare “starter toner”...un toner samsung ~250ron, hp ~300(~1600pag, asta e in dotare la hp 1132)

Semnătură 

MacBookPro 15” late 2011 - Intel Quad i7 2675QM 2.2 | 2x4GB DDR3 | 240GB Intel 520 SSD Seagate 750GB XT 8GB SLC
MacBookPro 13"mid 2009 - IntelP8700 2.53|2x4GB DDR3|500GB 7200rpm WD|Nvidia 9400GS 256MB|10.7.3
Iphone4S 16GB
Iphone4 16Gb white
WD 1TB Firewire800

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Functii copiator:

Copiere multipla: 1-99 copii

Asta spune HP-ul…. ce inseamna totusi…..

Coment-urile de pe emag spun ca si la samsung poti incarca toner-ul si merge…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

1-99 copiii…de atatea ori poti scoate o copie a ce se afla in scanner dintr-o setare….vrei 200? mai scanezi o data smile

Semnătură 

Iphone4S 16GB
Iphone4 16Gb white
WD 1TB Firewire800

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: dămăroaia
Macuser din: 11.10.05
lkore - 22 Ianuarie 2012 10:17 AM

Functii copiator:
Copiere multipla: 1-99 copii
Asta spune HP-ul…. ce inseamna totusi…

insemnă că pui originalul pe ecran și selectezi numărul de cópii în limita ălora doi digiți
nu merge cum dorești tu, să pui mai multe originale pe care să le ia automat

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Pe mine ma intereseaza asta: Samsung SCX-3205. Aici gasiti un link: http://www.emag.ro/multifunctionale/multifunctional-samsung-scx-3205—pSCX-3205SEE?ref=nl&zone=box_95&unit=1&id=808&emag_click_id=c15474c5ad0c4f13842b9246557812ed&ref=afs
Azi e oaresce reducere si ma tenteaza.
Vreau sa stiu daca este pe aici un macuser care foloseste modelul asta. Am dubii cu functia de scan: apas pe un buton de pe imprimanta, care incepe sa scaneze si imi salveaza imaginea intr-un folder in mac? Sau pot scana eu frumusel cu Photoshop sau Preview?

Semnătură 

Batman foloseste Mac.

Mac Mini 2.0 Ghz, 2 Gb RAM, 120 HDD, Super Drive, Lion
MacBookPro 2.8 Ghz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, Superdrive, Lion

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

În manualul de utilizare scrie:

Macintosh scanning
You can scan documents using Image Capture program. Mac OS offers Image Capture program.
Scanning with USB
  1. Make sure that the machine is connected to your computer and powered on.
  2. Place a single original face down on the scanner glass (See Loading originals).
  3. Start Applications and click Image Capture.
[Note]   
    If No camera or scanner connected message appears, disconnect the USB cable and reconnect it. If the problem persists, refer to the Image Capture’s help.
  4. Set the scan options on this program.
  5. Scan and save your scanned image.
[Note]   
  * For more information about using Image Capture, refer to the Image Capture’s help.
  * Use TWAIN-compliant software to apply more scan options.
  * You can also scan using TWAIN-compliant software, such as Adobe Photoshop.
  * Scan process differ according to TWAIN-compliant software. Please refer to the user’s guide of the software.
  * If scanning does not operate in Image Capture, update Mac OS to the latest version. Image Capture operates properly in Mac OS X 10.3.9 or higher and Mac OS X 10.4.7 or higher.
Scanning with network (SCX-3205W(K) only)
  1. Make sure that the machine is connected to your computer and powered on.
  2. Place a single original face down on the scanner glass (See Loading originals).
  3. Start Applications and click Image Capture.
  4. For Mac OS X 10.4 ~ 10.5
    Click Devices and click Browse Devices.
    For Mac OS X 10.6
    Select your device below SHARED. Skip to step 7.
  5. For Mac OS X 10.4
    Select your machine in TWAIN devices option. Make sure that Use TWAIN software check box is checked, and click Connect.
      * If a warning message appears, click Change Port.. to select port.
      * If TWAIN UI appears, from the Preference tab, click Change Port.. to select port.
[Note]   
    Refer to scan manager for Change port.. use (See Setting scan information in Scan and Fax Manager).
    For Mac OS X 10.5
    Make sure that Connected check box is checked beside your machine in Bonjour Devices.
    If you want to scan using TWAIN, refer to the Mac OS X 10.4 steps above.
  6. Set the scan options on this program.
  7. Scan and save your scanned image.
[Note]   
  * For Mac OS X 10.3, use TWAIN-compliant software.
  * For more information about using Image Capture, refer to the Image Capture’s help.
  * Use TWAIN-compliant software to apply more scan options.
  * You can also scan using TWAIN-compliant software, such as Adobe Photoshop.
  * Scan process differ according to TWAIN-compliant software. Please refer to the user’s guide of the software.
  * If scanning does not operate in Image Capture, update Mac OS to the latest version. Image Capture operates properly in Mac OS X 10.4.7 or higher.
Setting scan information in Scan and Fax Manager
When you want to find out about Scan and Fax Manager program information, to check the installed scan driver’s condition, to change scan settings and to add or delete the folders where scanned documents to computer are saved in Scan and Fax Manager program, follow the below steps.
  1.  From the Smart Panel menu on Status bar, click Scan and Fax Manager.
  2. Select the appropriate machine from the Scan and Fax Manager.
  3. Press Properties.
  4. Use Set Scan Button to change the file destination or scan settings, to add or delete application programs, and to format files. You can change the scanning machine by using Change Port (Local or Network).
  5. When done, press OK.

Deci se poate scana frumușel cu Photoshop.  smile

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Vatra Luminoasă

Da’ Samsung CLX-3185 (multifuncțională laser color) are cineva de pe aici ?

Semnătură 

Apple:2x macmini/10.6,10.7, Book G3/9.2,10.1,10.2,10,3,10.4, Q610/A/UX3.1, 128k/6.0.1, Classic/6.0.8
UNIX:SGI Indy/IRIX, Bull DPX20/AIX, HP Jornada 680/JLime, Sun Ultra 1/Solaris, HP 9000 F20/HP-UX
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k
Wiki is Information & Information is Power

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ai nevoie neapărat de color?
te costa mult schimbul de toner…
eu string bani / smile \ ca sa cumpăr un Samsung CLX-3185
avantajul duplexorului e foarte mare, la fel si ADF-ul, atunci când ai multe foi de scanat…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@#%*&^ ca nu merge editul
SCX-4825FN - asta e modelul pe care il prefer
smile

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pentru printat Alb-Negru masiv am o vechitură de laser pentru care mai am încă 2 tonere de 5000 de pagini de rezervă.
Vreau ceva pentru: Printat Color câteva pagini pe lună sau mai rar și Scanare.
Acum am o multifuncțională Canon inkjet.
Am printat 20 de pagini cu cartușele originale și au zis “Low Toner”. Cartușele noi costă împreună mai mult decât toată imprimanta. Așa că am luat un kit de refill la butelci mari. Le-am umplut odată, am mai printat 10 pagini și acum urlă că Eroare 5 - cartușe necunoscute, și nu mă lasă nici să scanez. Nu mai vreau inkjet. Este prea cump prețul unei imprimante pentru 30 de pagini și după aia să o arunc.
La laser măcar nu se usucă toner-ul dacă nu am ce tipări pe ea timp de 2-3 luni de zile.
Și din ce am googluit la CLX-3185 se schimbă chip-urile din cartușele de toner și poți să le umpli cât vrei, cilindrul fiind separat.

Semnătură 

Apple:2x macmini/10.6,10.7, Book G3/9.2,10.1,10.2,10,3,10.4, Q610/A/UX3.1, 128k/6.0.1, Classic/6.0.8
UNIX:SGI Indy/IRIX, Bull DPX20/AIX, HP Jornada 680/JLime, Sun Ultra 1/Solaris, HP 9000 F20/HP-UX

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cîteva pagini pe lună? Cerneală scrie pe tine!

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Câteva pagini pe lună sau mai rar.
Am acuma cu cerneală și o să o arunc pe geam deoarece nu merge și nu o să plătesc mai mult decât prețul ei pentru cartușe noi care țin 20 de pagini până se usucă și nici dublu sau peste dublul prețului ei pentru un sistem CISS care și ăla se strică dacă nu tipăresc o lună de zile.
Dacă tipărești la foc continuu color, InkJet + CISS este ceea ce trebuie.
Laserele însă nu au nici o problemă să stea juma’ de an oprite. Le dai drumul, poate e prima pagină prăfoasă, dar de la a doua e țais.
De aia întreb de acel Multifuncțional Samsung CLX-3185 - 4 tonere separate re-umplubile, cilindru xerografic separat și costă costa ~800 lei, un pic mai mult decât un multifuncțional inkjet ieftin + sistem CISS + cerneala necesară să tipărești câte pagini poate laserul cu tonnerele din fabrică - că dacă mai are cineva așa ceva și-mi zice că e bună și merge ca lumea pe OS X, o iau.
Sau dacă are cineva o altă recomandare ?

Semnătură 

1 din 2
1

‹‹ MacMini1,1 -> Lion      Mac Mini Server ››