am un macbook air nou si mi-am luat un adaptor mini display - hdmi , pt tv , dar nu se aude sunetul decat pe mac, de vazut se vede bine pt tv dar nu se aude , a mai patit cineva asa ceva ????
Teoretic hdmi-ul suporta si sunet. Chiar sunt curios de viitoarele raspunsuri pentru ca si eu am un air si ma batea gandul sa imi iau un cablu pentru un monitor mai mare(desigur, as vrea Apple display, dar…). Deci sa inteleg ca air-ul cu thunderbolt suporta si adaptorul mini display conectat tot la iesirea thunderbolt?
matic.nicolaie - da, Thinderbold este 100% backward compatible cu mini-display port.
Primele mac-uri cu port mini-display port nu trimiteau si sunetele așa că primele adaptoare la HDMI aparute pe piață nu trimiteau sunet nici ele. Trebuie un adaptor care să știe, specific, de sunet.
am gasit ambalajul si scrie asa , Mini DisplayPort to HDMI Converter with Sound ,
support hdmi 1.1a input and hdmi output
support hdmi 1080p
supports uncompressed audio such as LPCM
powered from mini display port source
deci ar trebui sa mearga si cu sunet. adevarul e ca l-am luat de pe okazii si am platit 50 ron, poate trebuia sa imi iau original dar am zis ca nu e nici o diferenta…..poate am gresit…