Creare Index în InDesign????
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Bună,

După cum v-am obișnuit deja, vin fie cu întrebări idioate, fie cu - hai să le spun ciudate.

Deci. Lucrez la o carte despre lagărele de muncă japoneze din cel de-al doilea război mondial. Clientul, mi-a trimis o listă cu cuvinte pentru index, dar care le vrea și cu trimiteri la pagini. Pare ușor de făcut, doar că, acest magnific client nu face referire direct la cuvinte din text ci la idei/noțini, nici nu știu cum să le spun.

Mai întîi să vă explic cum fac eu un Index în InDesign: Find/Replace după cuvîntul menționat de client. Odată găsit cuvîntul, îi dau indexare. InDesign face toată treaba. Acum, să vă dau exemplu la această carte:

1. atitudinea printre învinși. Această definiție nu se găsește niciunde în carte. Luate cuvintele separat “atitudine”, sau “învins/învinși” se găsesc, dar nu totdeauna în această relaționare. Adică am găsit “atitudine” și în capitolele în care vorbea despre anumite evenimente care nu aveau nici o legătură cu capitularea Japoniei. Tot așa, am găsit “învinși/învins” dar cu referire la aliați, nicidecum la japonezi. Aha. Tricky. nu? Căci. la fel ca și mine, ați aflat tîrziu că dînsul se referea la atitudinea printre învinșil (adică, atitudinea japonezilor înainte de capitulare, atituddine față de prinzonieri). Ha. că v-am dat pe spate. Nu-i așa? Pe mine unul m-a pus în fund. Cum crede el că se poate face așa ceva în InDesign?

Adică, vă întreb pe vo, că poate mie îmi scapă ceva.

Idei?

Sebastian

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

programul poate face unele automatisme
pentru ce vrea clientul, inDesign ii furnizeză o foarte frumoasă variantă electronică la care face omul cu mâna lui adnotările, atunci când face corectura finală
wink

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Mda. Cam așa mă gîndeam și eu. Mulțumesc frumos. Nu are decît să le facă de mînă. smile

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.