MacBook Pro A1226 - probleme afisare .
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Constanta
Macuser din: 14.01.08

Buna seara!
Am in posesie un MacBook Pro A1226 cu urmatoarea problema :
- nu afiseaza nimi cpe imagine - ( fiind om de service m-am apucat sa ii dau lumina din spate prin merisorul de pe spatele carcasei , in ideea ca poate vad ceva din fata . pot spune linistit ca nu se vede nimic )
- ding-ul de startup se aude
- am bagat un DVI-I la VGA convertor si am incercat sa vad daca da ceva pe un monitor extern ( absolut nimic )

Este cineva de Noumax sau vreun service Apple pe care il recomandati ?

Foarte probabil sa fie chipul video defect. Ma gandesc ca avand EFI trateaza diferit lipsa placii video fata de batranul BIOS.

Nu stiu cum trateaza EFI-ul rutinele de detectie hardware . In cazul BIOS-ului daca nu gasea ROM-ul placii video chitaia .
Sau e foarte posibil ca sa fie defecta numai partea de iesire a placii video .

Multumesc anticipat pentru raspunsuri !

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
PowerBook G4 1,5Ghz , 1,25 GB RAM , 60 GB HDD , DVD combo , GeForce FX Go 5200
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: Slatina
Macuser din: 27.10.11

Ai incercat un nvram pvram reset?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 14.01.08

Nu inca ! I’ll try!

Semnătură 

iPOD 3’rd gen 4GB
eMAC 17”  G4 1Ghz , 1GB RAM , 32 video Ram Ati 7500 , HDD 120 GB Samsung , MAC OS X 10.4.11 Tiger
PowerBook G4 1,5Ghz , 1,25 GB RAM , 60 GB HDD , DVD combo , GeForce FX Go 5200
iPOD Nano 3rd gen 4GB
iPOD Touch 2g 8GB
Pocket PC HP 2190B
Pocket PC HP IPAQ RX1950
EEEPC 701

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 30.08.09

Dacă este A1226 este din seria aceea cu probleme la chipsetul video, cea care se schimbă logicboard-ul gratuit… sper să nu mă înșel. Sună la Noumax, ei îți vor spune că trebuiesc rulate niște programe de diagnosticare, așa că oricum trebuie să ajungă acolo… te descurci tu! Dacă nu… varianta 2 ar fi să-l duci în Constanța la cei care au stand-ul din City Park, ei sunt în legătura cu Noumax și îl pot trimite ei la București pentru testele de rigoare. Te salut!

Semnătură 

Slackware forever!!!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 30.08.09

Varianta 2… dacă crezi că te poate ajuta cu ceva, îți pot da un program găsit de mine în eternele mele căutări pe minunatul nostru internet care este folosit de cei din service… el verifică chipsetul video ( exclusiv pentru cele cu 8600GT ) dar chiar și așa tot va trebui să ajungi la service întrucât teoretic ți se poate schimba logicboard-ul gratuit.

Semnătură 

Slackware forever!!!