Salutare, am mai intrebat o data chestia asta pe forum, am cautat pe google, dar nu am gasit nicio solutie.
Am o conexiune wireless password secured (pagina de login) si probabil MAC-locked in acelasi timp (singura posibilitate de conectare la net oferita de angajator in camin). Am incercat sa ma conectez cu iphone si ipad si imi da “unsuccessful” dupa ce apas login. Am incercat MAC Spoof pe iphone, n-a mers.
OK, m-am lamurit ca n-am cum sa ma conectez prin wireless…se poate altfel?
Am incercat cu Bluetooth pair+Internet Sharing, ipad-ul face “pair” dar nu se conecteaza la net. Exista vreo modalitate de a-l face sa se conecteze prin bluetooth? Daca nu, prin cablul de date USB?
Multumesc!
Mentionez ca stiu cum se share o conexiune internet pe Macbook si am incercat clonarea macului pe iphone, dar cred ca aplicatia MAC Spoof nu functioneaza.
La iPhone stiu ca bluetooth-ul e doar pt casti si tastatura, nu pt transfer de date, dar ma gandeam ca ipad-ul o fi altfel.
Ma enerveaza sa downloadez tot pe Macbook si apoi sa transfer pe idevice-uri.
Obisnuinesc sa citesc pe iPad, dar vreau si sa pot raspunde pe Skype/VOIP phone/YM fara sa folosesc si laptopul.
Eu ma aflu cam in aceeasi situatie, avem fiecare cont individual pentru monitorizarea traficului, cont blocat pe mac address. Daca ai putea sa te conectezi prin ether si sa faci share de internet prin wifi ar merge…
Iti propun sa incerci sa afli adresa mac de la iPhone/iPad, si sa faci clonarea pe Macbook. Dupa care sa-i anunti de schimbari. Ca sa schimbi mac address-ul temporar(se reseteaza dupa restart) trebuie sa bagi in Terminal:
cu Mac Spoof am pus pe iPhone mac-ul placii wireless de la macbook, dar tot nu s-a conectat la net, acelasi mesaj dupa introducerea datelor de login in Safari, “connection unsuccessful”.
La baietii de la IT nu pot merge caci regula lor este un username - un calculator, si la cat de cooperanti sunt…uneori pica sistemul informatic al spitalului noaptea si aia nu se deranjeaza sa vina decat daca urla vreun sef de serviciu la ei.
Asa ca singurele variante care cred ca mi-au mai ramas ar fi wired net via cablu de date sau Bluetooth sharing.
Terminal nu imi merge pe iPad.
Incearcă cu buna ziua și nu-i trata ca pe niște nenorociți până nu-i cunoști personal - tot ce riști este să-ți faci niște prieteni noi și sa vadă și ei că nenorociții ăia de doftori care-i scoală noaptea și urlă la ei când pică ceva simplu și insignifiant nu sunt atât de neoameni pe cât par.
Eh, sunt de aproape 2 ani aici si am interactionat cu ei in multiple randuri. N-am nimic personal cu IT-istii, am facut partea din randul lor la un moment dat…efectiv aceasta posibilitate de rezolvare este exclusa, stiu cu ce si cine am de-a face. Doctorii nu urla la ei decat pt nimicuri cum ar fi un server picat si un sistem paralizat (intr-un context in care hartii nu mai exista) sau update-uri critice care dureaza 2-3h in timpul programului si blocheaza tot (asta ca sa nu spun ca se uita precum matza-n calendar la chestii simple).
So, spuneti-mi daca exista vreo modalitate de a ma conecta prin fir sau bluetooth.
Nu exclud posiblitatea de blocare a browserelor mobile, nu au reusit sa se conecteze nici altii cu sisteme Symbian sau Android, de asta vreau sa incerc varianta prin Macbook. In ultima instanta probabil o sa iau o placuta Wifi pe USB si sa fac sharing prin ea daca altfel nu reusesc.
cel mai probabil e nevoie de un certificat pe care să-l instalezi pe terminalul folosit
singurii care-l pot furniza sunt cei de la IT…
două beri rezolvă tot