@huk ce spui tu e de fapt link-ul meu cu eff.org iar scutirile alea de DMCA nu sunt ce credeti voi, ci doar pentru schimbare de operator telecom. Din punctul asta de vedere articolul e chiar gresit sau cel putin eu nu gasesc justificare in US. De fapt EFF inca se lupta cu asta, vezi https://www.jailbreakingisnotacrime.org/ , o campanie inca in desfasurare in 2012!
Ma rog, eu zic ca inchidem discutia. E clar ca nici voi nu stiti clar de ce e bine una si alta nu, in afara de popularitate si preferintele personale.
cel mai ușor pentru când nu înțelegi ceva e sa dai vina pe alții
eu cred ca basescu si cu boc sunt de vina, renate weber e o imaculata, ACTA e o reglementare buna și necesara, iar administratorii (de blog, de bloc, de forum etc) sunt la fel ca polițiștii = obtuzi și cu preferințe
dar din moment ce exista un regulament, mergem asa cum scrie acolo
protejându-ne pe noi, va protejam și pe voi… ai văzut ce a pățit TinKode, și cine l-a arestat?...
Eu nu dau vina pe altii, pur si simplu am cerut un raspuns cat de cat argumentat si au trebuit nu stiu cate post-uri pana s-a ajuns la un link spre ceva legislatie UE, dupa ce ne-am lamurit (sau nu) ca in US nu e chiar asa.
@psergiu: reply-ul meu anterior era la post-ul cu un link spre CNN, inante de link-ul spre directiva UE.
am cerut un raspuns cat de cat argumentat si au trebuit nu stiu cate post-uri pana s-a ajuns la un link spre ceva legislatie UE
Raspunsul a fost clar enuntat de la inceput: pentru ca a zis avocatul asa.
Dar tu vrei ca noi sa-ti cautam pe google si sa-ti dam sfaturi juridice pe gratis pentru ca tu ne faci favoarea deosebita de a frecventa macuser.ro si pentru ca tu ai o intrebare. Poate ne confunzi cu parintii tai sau cu Siri… Nu stiu de ce crezi tu ca ti se cuvin explicatii si justificari pentru prevederile regulamentului macuser.ro. Regulamentul e asa cu un motiv, take it or leave it.
Am pus un mesaj initial de o pagina intreaga, pe care am incercat sa-l agrumentez cat de cat si am intrebat chiar de la inceput
care e firul logic care a dus la regulile astea care mi se par contradictorii.
Acum tu esti enervat ca am cerut o explicatie a regulamentului de parca e scris in piatra de zei.
Un pic de respect nu ar strica—sunt membru mac user din aceeasi zi de cand esti si tu (daca nu mai vechi, pe forum-urile anterioare).
Daca chiar e sa imbunatatim forumul asta pune o remarca prin regulament cu link spre legea aia UE si gata—data viitoare cand se mai mira altcineva le arati link-ul si s-a incheiat discutia.
10 mesaje ai pus, 13 raspunsuri ai primit spunand acelasi lucru si tot nu vrei sa auzi. Nici unul dintre admini nu este jurist, pentru sfaturi legale ne bazam pe opinia competenta a unui avocat pe care il platim *** lei pe ora. Noi avem incredere in sfatul cuiva care se pricepe. Tu cand mergi la service cu masina nu lasi mecanicul sa plece pana nu-ti explica principiile functionarii motorului Otto? Nu. Nici noi. Dar am facut un efort si ti-am cautat articole pe internet sa-ti explicam. Si tot nu vrei sa auzi…
Cum ziceam, daca vrei explicatii, angajeaza un jurist. Daca vrei motivatia adminilor, o ai in primul raspuns, mare si clar. Nici tu nu stii ce vrei.
P.S. nu s-a enervat nimeni, dar nu-mi place sa ni se atribuie datorii pe care nu le avem.
Sa privim putin si din alt punct de vedere. “Daca” ar da drumul la discutii despre hackintosh, va da-ti seama ce ar fi aici ? toti pece-istii cu hackintoshurile lor intreband de ce nu le merge aia, aia. Ar transforma forumul intr-un valva mare, nu ar mai fi la fel de asezat si ordonat cum este acum. Parerea mea este ca trebuie sa ramana asta, pentru ca este benefic noua.
Eternal spring ii zice. Si forum asta a avut parte destula cu utilizatorii de iPhone care nu au venit de pe Mac sau cu ceva cunostinte tehnice. Nu e asta motivul, orice comunitate isi face singura subiectele de discutie. Hackintosh e ilegal, asta e motivul.
Deci chiar daca Apple nu e deloc de acord cu jailbreak, daca UE zice ca e legal, e totul in regula. Am inteles acum.
Nici nu vreau sa ma gandesc ce o sa ne mai sfatuiasca Avocatii daca apare ceva de genul ACTA maine poimaine…