PageMaker files
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05

1. Din cîte țin minte, dar nu pot testa acum, fișierele PageMaker sînt importate în Adobe InDesign. Poate cineva confirma?
2. Cine vinde licențe de Adobe, inclusiv pt Windows, și dacă practică upgrade de la licență PageMaker la InDesign? (Am întrebat odată la MacGallery/iStyle și mi-au zis că, în principiu, există așa ceva, dar ei nu - nu știu dacă mai e valabilă afirmația).

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Daca-mi trimiti un fisier PageMaker, pot incerca sa-l deschid in InDesign sa vad daca merge. In alta ordine de idei, cu un plug-in (de 200 Euro) InDesign stie sa deschida si Quarce.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Steji - 05 Decembrie 2006 08:50 AM

Daca-mi trimiti un fisier PageMaker, pot incerca sa-l deschid in InDesign sa vad daca merge. In alta ordine de idei, cu un plug-in (de 200 Euro) InDesign stie sa deschida si Quarce.

Nu am, tocmai asta e. Întrebarea am pus-o pt un editor care încă lucrează pe Page Maker și, la recomandarea mea, s-a decis să treacă pe InDesign care, din cîte știu, importă fișierele Page Maker.
Oricum, acum îi descarc versiunile demo și i le voi da să se convingă.

Semnătură 

Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

indesign nu stie de page maker 6 sau versiune mai mare…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 05 Decembrie 2006 09:26 AM

indesign nu stie de page maker 6 sau versiune mai mare…

Aha, deci ar trebui să salveze mai întîi în Page Maker 5 și dup-aia să le deschidă în InD. Corect?
Hm, adică pe site-ul Adobe scrie că nu mai dezvoltă PM și recomandă trecerea la InD, dar InD nu importă fișierele create cu ultimele versiuni PM. Ce să mai zic…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

daca are PM cu licenta, poate face upgrade la inDesign

iar daca vrea sa pastreze documentele, solutia eleganta se cheama PDF

-oftopic: faptul ca nu simti tendinta pietei si continui sa lucrezi cu softuri care mor duce la multa munca la un moment dat-

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Stai linistit! Asa cum am gasit eu (sau voi si mi-ati dat un link) plug-in de InD ca sa deschid quarce, asa se va gasi un dezvoltator care sa faca un plug-in ce te va lasa sa deschizi PM-uri in InD. Da’ cred ca salvarea din PM v.5 si dup-aia deschiderea in InD cred ca nu e mare lucru.
#Offtopic#
Acel plug-in care te lasa sa deschizi quarce in InD nu e cine-stie-ce daca vrei sa deschizi un quark si sa-l printezi, de ex., sau sa-l faci PDF. InD face varza fonturile (pierde tracking-ul, leading-ul, tot) si tre’ luat din nou la mana. Intr-adevar, nu pleci de la 0 da’ nu-i pentru situatii de criza cand n-ai quark, ci doar InD. Sorry pt. offtopic, da’ nu mai gasesc thread-ul in care s-a discutat despre asta.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 05 Decembrie 2006 10:00 AM

daca are PM cu licenta, poate face upgrade la inDesign

iar daca vrea sa pastreze documentele, solutia eleganta se cheama PDF

-oftopic: faptul ca nu simti tendinta pietei si continui sa lucrezi cu softuri care mor duce la multa munca la un moment dat-

Păi d-aia i-am și zis să treacă repede la InD.
Între timp, am dat peste niște fișiere pmd, dar nu le pot posta, unu are 15 MB, altul are 8.5 MB… Bre, le deschide InD! Zice că sînt pmd 6.5!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Atunci, s-a rezolvat, nu? Oricum, ma gandesc eu ca, acum fiind produsul lor, ar trebui sa acorde suport pentru orice versiune. Ca doar nu l-au cumparat ca sa-l arunce la cos. Trebuie sa atraga cumva utilizatorii de PM sa-si cumpere InD. Nu de alta, da’ eu as fi trecut la Quark. Si inainte sa se sisteze PM, exista o extensie in 6.5 care te lasa sa deschizi quarce . Nu vad de ce nu te-ar lasa sa deschizi PM-uri nativ in InD.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

ups - asa e ...
(mie mi-a ramas asta in cap de cind m-am chinuit cu unele materiale ale sotiei, pe vremea cind era la adevarul - acum citiva ani - cred ca incercam din PM 6.5 in indd cs 1)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 05 Decembrie 2006 10:27 AM

ups - asa e ...
(mie mi-a ramas asta in cap de cind m-am chinuit cu unele materiale ale sotiei, pe vremea cind era la adevarul - acum citiva ani - cred ca incercam din PM 6.5 in indd cs 1)

Gata, clar, topic închis. InD deschide pmd files, cel puțin pînă la versiunea 6.5, probabil și v. 7 (ultima, cred). Clar, pe site-ul Adobe scrie că upgrade de la PM la InD e vreo 350 USD și se poate cumpăra și download prin card.

Semnătură 

‹‹ Adobe CS3 - leaked info      Maya - URGENT ››