Stiu ca Mac-ul nu are virusi, ca regula generala, dar as vrea sa stiu cat de puternic este firewall-ul sistemului si care sunt sansele sa iau un troian, de exemplu.
100% dacă îl instalezi tu cu mâna ta și îi dai parola de administrare.
0% dacă nu îl instalezi.
Troienii, prin definiție, sunt programe instalate de către utilizator care fac rău.
Nu instala programe de pe site-uri dubioase și ești 100% safe. Ține minte - o dată ce ai instalat Perian și WM Components, orice alt site care îți zice că ai nevoie de un “plugin”, în 99% din cazuri va fi un troian.
dacă obișnuiești sa faci schimb de fișiere diverse cu oameni care lucrează pe pc, e posibil sa găsești pe calculatorul tău fișiere infectate
macul e imun, nu va avea de suferit, doar ca vei transmite mai departe virusii
iar ca acces de la distanta? am niste prieteni foarte “amuzanti”; nu stiu cum ar fi posibil, dar am auzit ca se face.
Cât timp nu le spui parola ta (vezi să nu fie ușor de ghicit), nu instalezi programe primite de la ei și nu le lași mac-ul pe mână, nu au ce “glume” să facă.
Nu instala programe de pe site-uri dubioase și ești 100% safe. Ține minte - o dată ce ai instalat Perian și WM Components, orice alt site care îți zice că ai nevoie de un “plugin”, în 99% din cazuri va fi un troian.
Sergiu, ce sunt VM components? Nu rade te rog de intrebare…
Sergiu, ce sunt VM components? Nu rade te rog de intrebare…
on-topic:
ca cineva să poată accesa de la distanță compiutăru’ tău, trebuie să-i dai tu voie
În poza atașată se vede cui anume am dat eu acces.
Dacă nu ai bifat “Remote Management” sau “Screen Sharing” nu ai de ce să-ți faci probleme.
Imagini atașate
Apasă pe icoană ca să vezi imaginea la dimensiunie originale
hehe, uitasem…
deh, dacă nu știu ssh… (acu’ ceva vreme circula o glumă prin firmă: “știi ftp?” și noi detepiștii ziceam “nu, tre’ să ne dăm demisiile?” - pt că tot primeam cv-uri cu diverse cunoștințe ale celor care aplicau… pe lista aia cu ț-șhpe mii de softuri pe care le stăpâneau la perfecție apărea că știu și FTP…)
multumesc foarte mult, m-am mai calmat in legatura cu subiectul asta:)
Ca sa te linistesti si mai tare.
Macul de pe care scriu acum, il am din 2005 si nu a avut niciodata instalat un soft de tip antivirus si nu am fost nevoit sa reinstalez niciodata sistemul de operare.
Chiar si asa, nici macar o urma de troieni, virusi sau malware in general.
Daca ai mereu instalate toate Software Update’urile care vin de la Apple, e totul in regula.