hai ma ca eu am atasat si o poza. la voi nu se vede? la mine se.
ce-i drept, uneori, primesc tot felul de eroari cand uploadez ceva ... chestii de genu’ Error Message: The file you are attempting to upload has invalid content for its MIME type.
Am găsit pe digg o foarte bună raționalizare și în același timp exprimare a motivului pentru care am propus firul ăsta de discuție:
... ”>> less diggs
*FEWER diggs
Yes. I’m a grammar Nazi but if nobody tells you, you’ll never learn.”
True, but with that stance, you should explicitly tell them WHY:
‘less’ is a comparison of quantity or amount (effectively real numbers), ‘fewer’ is a comparative count (effectively natural numbers).
Arbitrary rules are just stupid, as most people view many of the intricacies of the English language, but most of its rules are not actually arbitrary. Neither are many words so close in meaning as people assume. Ok, now I feel like the ULTIMATE grammar Nazi. But I do agree…people won’t learn if you don’t teach them, and simplifying the language simplifies our minds (not a good thing).
...
Eu nu sunt un grammar nazi, nici măcar un taliban ortografic, nu pot să explic întotdeauna de ce e corect într-un fel și nu în altul,
dar mi se pare jenant să mă străduiesc să scriu și să vorbesc limba engleză cât mai bine și în același timp să mă exprim neglijent și imprecis în română.
Nu forțez pe nimeni să scrie corect și nici nu alerg după cineva ca să-l conving, a te exprima corect e o necesitate interioară, cum spune HonoredMule pe digg “simplifying the language simplifies our minds (not a good thing)”.
Care-i rostul acestui fir de discuție? “Have fun and learn”, nu numai “have fun”. Sau „îngrozește-te și învață”, vezi prima fotografie - oare cum gândește omul ăla?
Hai să ne distrăm/îngrozim cu rost.
Nu e thread-ul meu, oricine poate contribui.
Motivul pentru care am îndrăznit să-l propun aici e că Macuser.ro e un forum curat, cu useri (hiper)exacți în exprimare (nu degeaba preferăm un instrument cum e Mac-ul), mai maturi în gândire—de aceea sunt sigur că vor înțelege „de ce” și vor contribui. Mulțumesc!
Problema (despre care nu obosesc sa vorbesc niciodata, oriunde) e ca limba româna e o limba grea, facuta mai ales din exceptii. Or, slabiciunea scolii românesti e ca vrea sa te invete felurite si complicate lucruri fara sa te invete limba romana. Româna e limba cu cei mai putini vorbitori. Nici populatia de aici nu o poate vorbi sau citi sau intelege corect. De cite ori romanii merg in strainatate invata corect limba tarii respective (deci nu e o chestie de inteligenta sau prostie), dar limba româna nu o pot vorbi. Basarabenii sint celebri prin faptul ca vorbesc impecabil rusa, dar “mugesc” româna! Nu o vorbeste bine primul ministru (cu blestematul lui “care”), nu o vorbesc bine autori celebri (ex.: Mircea Mihaies foloseste de m-a rupt “ca si”), nu o vorbesc bine parlamentarii, inginerii, avocatii. Aici e unul din putinele forumuri in care macar o poti citi 75% corect! Asta e un motiv in plus sa ma simt bine aici.
Iar eu nu obosesc în a spune că problemele actuale ale românilor pot fi rezolvate nu prin „reformarea clasei politice”, ci prin vorbirea corectă a limbii române.
Am auzit că unii profesori la universitățile din SUA și Canada depunctează în lucrările scrise mai sever greșelile gramaticale decât erorile legate de materia predată cu argumentul: „Dacă nu vorbești corect limba, sigur nu poți să înțelegi despre ce vorbesc la cursul ăsta”.
Fiindcă veni vorba de simțit bine… de ce oare atâți tineri nu se simt bine în haina limbii române cum e vorbită acum și ori scriu blog-uri în engleză (Gorgeous, theTudor, Felipov), ori emigrează?
Fiindcă veni vorba de simțit bine… de ce oare atâți tineri nu se simt bine în haina limbii române cum e vorbită acum și ori scriu blog-uri în engleză (Gorgeous, theTudor, Felipov), ori emigrează?
În cele mai multe cazuri, “blogomania” asta din ultimii ani are ca scop promovarea autorului, care vrea să câştige notorietate prin ideile pe care le expune în blog. Mi s-ar părea OK ca un român să-şi facă un blog în engleză dacă intenţia lui ar fi să atragă audienţă internaţională. În acelaşi timp cred că mulţi dintre cei care scriu în engleză o fac din teribilism, snobism sau ca să fie în pas cu moda.
care este rostul unui blog? de ce scriu oamenii bloguri? personal, nu-i gasesc nici un rost. aceasta forma de comunicare sau ce draq e, va duce la izolare. cand am purces la a scrie acest post, m-am gandit la situatia mea actuala: din motive personale m-am mutat din br in iasi. o parte din prietenii foarte apropiati au ramas in br, altii au ales capitala iar altii lumea larga. daca pana in momentul in care a fost imperios necesar sa alegem un drum, sa ne castigam si sa incercam sa ne justificam existenta, petreceam foarte mult timp impreuna, ne vedeam zilnic, ne distram zilnic, polemizam zilnic etc, acum abia daca reusim sa ne dam un telefon, sa ne intrebam de sanatate. internetul apropie oameni aflati la mii de km distanta si in acest caz existenta unui blog este justificata: prietenii cu care in adolescenta imparteai tigara si sticla de vodca ieftina, pot afla ce se intampla cu viata ta, pot pastra legatura cu tine. DAR accesul lor pe acel blog sa se faca cu user si pass, semipublica ... existenta unui blog public, nu o gasesc justificata….internetul este cel mai mare simulator de intimitate. blog-are, ca sa zic asa, va duce, intr-un final, la o izolare totala. din ce in ce mai putin timp il acordam socializarii directe, plimbarilor, iesitul in oras cu prietenii…cand avem timp liber “stam pe net” ... citim si scriem blog-uri, chat-uim cu necunoscuti .... devenim simpli useri, ID-uri, nick-uri ..... Stam in casele noastre mici, conectati calculatoare si mai mici ... Stam pe net, mancam pe net, iubim pe net, ne casatorim pe net, facem copii pe net, dormim pe net…..o sa ne atrofiem si doar mainile si degetele vor ramane si se vor misca alert. Urasc internetul cu fiecare celula din corpul meu. Ar trebui puse niste restrictii pt limitarea folosirii internetului.
Ar trebui puse niste restrictii pt limitarea folosirii internetului.
... zicea mediaconvertor într-un post dintr-un forum despre calculatoare.
Alternativa ar fi să facem întâlnirile de la Salamandra săptămânale
daca nu aici, atunci unde?
aaa, da .... in China. Iar eu vorbeam despre internet nu despre calculatoare….daca ar fi dupa mintea mea, partea ei extremista, as permite numai discutiile despre calcculatoare….despre tehnica, stiinta…etc ....intelegeti voi!
In alta dezordine de idei, intalnirile saptamanale ar fi ok….pacat ca se fac in buc si nu pot ajunge multi din restul tarii