1 din 2
1
zoom de pe un filmulet avi
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 03.11.05

Poate nu ma exprim bine insa as vrea sa stiu ce progarm de mac exista pentru a putea face un zoom de pe un filmulet .avi incat sa vad foarte bine detaliile dupa zoom. Eventual dupa o imagine statica din acel film.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Quick Time Player, VLC, etc.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Nu m -am exprimat bine. Am un filmulet luat de o camera de supraveghere. Vreau sa iau un cadru din el si cadrul acela sa il maresc incat sa vad detaliile. Cat mai multe detalii. Exista un program de mac pentru a putea face toate acestea?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Sper ca nu intentionezi sa reproduci o scena dintr-un film american !!! In care detectivii supertehnologizati dau zoom-uri peste zoom-uri si vezi cum imaginea “pixelata” se “curata” si ii vezi fata infractorului sau teroristului de parca te uiti intr-o revista cu manechine…!!!

In principiu daca digitizezi un semnal analogic de la o camera de supraveghere, in mod normal nu ai o imagine mai mare de 768 x 576 pixeli (standardul PAL cu pixelul patrat) si o rezolutie de 72dpi. Daca o maresti foarte mult , nu vei vedea mari detalii.

Ca soft, poti folosi Final Cut Pro, care stie sa importe cam orice tip de fisier video. Dar este cam scump “pachetul” wink Poti incerca si cu QuickTime Pro, in care deschizi fisierul video, te opresti exact pe fotograma pe care vrei sa o analizezi, apoi ii dai   File > export, si la preferintele exportului (format), alegi Movie to Picture. Stabilesti tipul de “poza”, iti recomand TGA sau TIFF, dai un nume…si OK.
Deschizi apoi poza in ce program vrei tu (Preview al lui Apple sau Photoshop).

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
Soare - 06 Decembrie 2006 01:16 PM

Nu m -am exprimat bine. Am un filmulet luat de o camera de supraveghere. Vreau sa iau un cadru din el si cadrul acela sa il maresc incat sa vad detaliile. Cat mai multe detalii. Exista un program de mac pentru a putea face toate acestea?

depinde in primul rind de camera (cit e de performanta) apoi de felul in care a fost facut filmul
- dar ce vrei tu seamana cu o secventa vazuta in filme - e greu de ajuns acolo in realitate -

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

ia tine apasat tasta mar si apoi fa scroll cu mouse-ul sau cu 2 degete pe trackpad
:D

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Kata4 - 06 Decembrie 2006 01:40 PM

Sper ca nu intentionezi sa reproduci o scena dintr-un film american !!! In care detectivii supertehnologizati dau zoom-uri peste zoom-uri si vezi cum imaginea “pixelata” se “curata” si ii vezi fata infractorului sau teroristului de parca te uiti intr-o revista cu manechine…!!!

Ai uitat partea in care apasa pe butonul de “ENHANCE”!!! ROTFL

On topic: O imagine statica o poti “mari” cu Graphic Convertor, Photoshop, filtrele (e.g. bicubic) de acolo pun de la ele unde cred ca trebuie pus, dar n-o sa ai rezultate spectaculoase. Nici pe departe ce vezi in filme.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Acum câțiva ani am citit despre un produs care îți lua câteva cadre alăturate dintr-un film și interpola imaginile cu un algoritm deștept și scotea o imagine la o rezoluție mai mare decat filmul. Poate omul întreba de așa ceva.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

mda… poate din consola sa mearga v’o comanda… in rest, si o captura dupa beta nu poate fi decit cu greu acceptata

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member

Sa va zic cum sta treaba. Mi s-au furat azi noapte 2 ATV-uri din fata magazinului. Este o camera de supraveghere care a “vazut” microbuzul cu care au incarcat. Se vede la un moment dat si nr. de inmatriculare. Am pus si filmul in attach. S-ar putea vedea numarul la un zoom sau e chiar SF ?

Am dat filmul si celor de la politie insa ........

Fișiere atașate
A-034916-034935-00044.AVI.zip  (Dimensiune Fişier 227 - Downloads: 36)

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

sorry, man
cred ca duba aia nici nu avea numar de inmatriculare = e suspect de alb locul unde ar fi trebuit sa stea numarul…

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

numar cred ca avea. daca te uiti atent se vede o pata albastra in zona in care ar trebui sa fie RO + steagul Romaniei. da oricum asta n-are importanta, ca numarul tot nu se vede. daca aveai o camera mai profi poate.
din alt unghi nu ai? banuiesc ca nu e singura camera de supraveghere.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Sunt tot soiul de programe sau plug-uri de Photoshop care se lauda cu zoom-uri de calitate.
Un program ar fi PhotoZoom Pro. Dar sa nu te astepti la minuni.
The software is perfectly suited for image magnification in DTP, industrial image processing (such as in space technology), medical applications, security (e.g. police) large printing, but also the Internet and digital photography!. Zic ei…

Chiar sunt curios daca aia de la politie pot face ceva. Ar trebui sa aiba niste programe destepte.
Sa ne spui cum merge treaba.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Revin. Am incercat eu cu PhotoZoom Pro (v.1, acum sunt la 2). Nu se vede nimic. Ori nu a captural camera suficient, ori au dat baietii cu spray din ala reflectorizant pe numere (ala care sa da ca sa scapi de camerele din trafic).

Atasez jpegul rezultat (am si tiff-ul, dar tot aia e).

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Ploiesti
Macuser din: 25.03.06

poate te ajuta asta, atentie si la detaliile masinii (jeanta , cauciucuri, geamuri, chiar mizeria de pe masina etc.)

oricum atata timp cat nu exista informatie a imaginii, nu este nici un program de a inventa pixeli ce lipsesc cu desavarsire, de aceea exita optica avansata, ce vedeti in filme este pura imaginatie !

Semnătură 

you can destroy the evidences, but you can’t destroy the memories.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti

PhotoZoom Pro si toate celelalte programe de genul asta maresc imagini care au informatie in ele. in cazul de fata nu e pic de informatie in zona aia. zero.

1 din 2
1

‹‹ Audion      site-uri cu mp3-uri ››