Salut! Am nişte pagini A3 pe care vreau să le corectez. Cum imprimanta mea scoate numai în format A3, îmi redimensionează acele pagini A3 aşa încât devine scrisul foarte mic şi nu mai văd să citesc. Întrebarea mea este cum aş pute să scot pe două pagini A4 o o pagină A3 aşa încât să pot vedea scrisul. Merci
Metoda “Prichindel”: la “Print” alegi o scara mai mare (141% e raportul de la A4R - adica formatul landscape - la A3) si te chinui cu cele cateva pagini pe care le va scoate.. Daca ai rabdare, faci chiar colaje, taind ce nu e necesar.
Depinde de situatie. Multe programe stiu sa faca un crop.
Varianta usoara pentru cineva care nu are adobe, quark, fh, alte programe: genereaza un pdf sau jpg sau ceva sa il deschizi cu preview. Acolo ai o unealta de select (cmd+3) cu care selectezi si apoi dai crop (cmd+k).
Ar trebui sa rezolve situatia.
Documentul nu e in word, asa-i? Dupa cum arata, pare ca “fondul” paginii e transparent (canavas-ul cred)- nu-mi vine acum in minte termenul in engleza. Sau l-ai exportat in .gif sau.jpg cu backgound transparent. Pune-i un background alb sau netransparent si il vei vedea bine
Fundalul nu era transparent, ci alb. L-am pus în diverse culori, dar nu s-a schimbat nimic. Tot aşa se vede, ca o tablă de şah cu pătrăţele în nuanţe de gri.
Este o tehnica folosita si in programele de dtp, sa iti arate ca nu are fundal. Ar trebui sa se printeze normal, fara patratele. Oricum, banuiesc ca ai incercat sa listezi si nu au iesit.
Este o tehnica folosita si in programele de dtp, sa iti arate ca nu are fundal. Ar trebui sa se printeze normal, fara patratele. Oricum, banuiesc ca ai incercat sa listezi si nu au iesit.
De printat se printează normal, dar de vazut se vede aşa cu pătrăţele.