Am un client care m-a rugat sa-i fac un catalog cu biciclete. L-am creat in InDesign. Acum, ii cere sa ii fac un Active PDF din catalog, adica, atunci cand un client da click pe o imagine preview aceasta sa se mareasca in PDF. Vedeti atasamanetul, daca nu m-am exprimat prea coerent.
La un moment dat ma gandeam ca in InDesign exista optiunea de a crea butoane, de a da comenzi si asa mai departe. Dar nu am mai lucrat sa ca nu prea imi dau seama cum ar merge. Ma gandeam la un moment dat la a lucra in sectiunea aceea cu layere, asa incat la un click pe o imagine mica sa se activeze layerul corespunzator produsului.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
off-topic
dacă nu te superi poți să îmi trimiți și mie pdf-ul când termini?
Vreau ca în primăvara asta să îmi schimb bicicleta și cam toți de pe aici au niște adaosuri nesimțite.
Poate clientul tău are preturi mai bune
eventual poate are un site și îi poți da sfatul să-și urce acolo un pdf cu pozele la o rezoluție mai mică. Mai toți producătorii consacrați de biciclete procedează așa…
fă pagina cu text plus imagine în inDesign și salvează pdf
(fă-ți un folder unde să salvezi copie după imagini, în format pdf)
deschide pdf cu acrobat
te duci la tools / advanced editing - link tool
selectezi imaginea din pagină și faci corespondența cu aceeași imagine în format pdf
selectezi să deschidă în fereastră nouă
La primul link, un dublu click deschide poza bicicletei mai mare (există site-uri mult mai bine făcute decât ăsta - dar pt exemplificare și rapiditate merge…)
La cel de-al doilea e un flash cu poza și la click zoomează...
Imi cer scuze. Cred ca nu am fost suficient de explicit.
Eu voi avea pe aceeasi pagina detalii tehnice ale produsului, iar sus o poza mare cu produsul pe o culoare, in preview celelalte doua culori. Cand se va da click pe un preview, imaginea mare se va schimba. NU se va deschide nicio poza mare in alt fisier. Ci in cadrul acelelasi pagini.
Acum, ce am facut eu. Am creat pentru fiecare produs doua pagini. Amandoua identice. Poza mare am facut-o pe layere. cate un layer pentru fiecare culoare. Am create butoane pentru cele doua imagini mici (preview) si cand dai click pe una te duce la paggina corespunzatoare, apoi cand click pe cealalta, te duce pe alta pagina. Asa merge. Doar ca in acest caz creez un PDF cu doua pagini. Linkul nu si-ar mai avea rostul.
Dupa cateva discutii cu clientul,acesta mi-a trimis un alt PDF dinamic ce a fost facut in InDesign, fara Flash. Este InDesign CS5. Are cumva acesta o optiune noua fata de InDesign CS4 pentru butoane, linkuri etc.?
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Nu am lucrat așa ceva până acum dar poate te ajută faptul că pdf-ul ăsta e un form
pozele mari sunt suprapuse a.î. când dai click pe cea mică din dreapta, corespondenta mare vine în față.
Da. Asa e, PPC G5. Dar o sa incerc sa vad daca pot downloada o versiune trial pe PC. Si o sa ma uita sa vad daca pot face asta, totusi si cu IND CS4, daca nu, sa caut o saolutie in Adobe Acrobat.
OK. Va multumesc foarte frumos pentru ajutor. In mod special lui Mac@ si dacuBurebista. Sper sa nu va deranjeze ordinea in care v-am mentionat numele. Nu e nicio intentie rea din partea mea.
Deci, se poate face lejer si in InDesign CS4. Daca se considera necesar pot scrie un tutorial pe aceasta tema, pentru cei interesati.