Am urmatorul setup: laptop acasa si, in curand, un Mini la birou. Am nevoie ca anumite documente pe care le fac pe laptop, sa se sincronizeze si cu Mini. Documentele de care vorbesc se fac cu Office 2011 si sunt .doc-uri, respectiv .xls-uri. Nu pot sa renunt la Office, din pacate, si nu pot sa folosesc Google Docs.
Dar am nevoie ca un document pe care-l fac acasa sa-l am si la birou, si invers. La fel si cand editez un document: schimb ceva in el la birou, iar cand ajung acasa apare modificarea si pe laptop.
Am inteles ca in Mountain Lion treaba asta o sa functioneze prin intermediul iCloud.
Pana atunci, insa, care considerati ca este cea mai usoara, intuitiva metoda de a implementa asa ceva, in conditiile enumerate mai sus (adica MS Office e un must si nu pot folosi Google Docs)?
Functioneaza si in Lion, dar nu tocmai intuitiv (nu vreau sa speculez de ce nu au “finalizat” si aceasta functionalitate in Lion).
Exista in ~/Library un director special pentru “Documents in the cloud”: Mobile Documents
Daca pui un document creat de Microsoft Word in ~/Library/Mobile Documents/com~apple~Pages/Documents, il vei regasi atat pe un iPad/iPhone in aplicatia Pages, cat si pe icloud.com/iwork. In mod similar, fisierele create de Microsoft Excel pot fi copiate in ~/Library/Mobile Documents/com~apple~Numbers/Documents, iar cele create de Microsoft Powerpoint in ~/Library/Mobile Documents/com~apple~Keynote/Documents.
Cum spuneam, nu e tocmai cel mai intuitiv mod de lucru, dar functioneaza. Poti face un alias pentru directoarele care iti sunt folositoare pe fiecare masina… si restul e magie
Sunt pe 10.7.3 si sincronizarea intre MBP si iCloud functioneaza via ~/Library/Mobile Document, am testat acum atat de la MBP la iPad via iCloud, cat si dinspre iCloud spre MBP. Nu am momentan acces la al doilea OSX sa verific pana la capat.
De acord, atata timp cat este disponibila. In compania la care lucrez, accesul la Dropbox este blocat, dar icloud.com este permis fara restrictii (momentan).
A zis si Xanthrax pe undeva ca nu mai merge pe 10.7.3. Am incercat si eu acum, nu vad doc-ul nici in iCloud, nici in Pages pe iPhone.
Si nici cand mergea, daca modificai ceva in iOS, nu se sincroniza pe OS X.
Eu folosesc box.net. Are aplicatie nativa gratuita pe iOS si MacOS, si pentru Windows dar nu e free din pacate (desti este un trick care se poate face sa vezi contul tau ca network place). Da 5gb free pentru personal use. Eu am primit de la cineva invitatie pentru cont de 50Gb, si pot sa dau si eu, dar numai la adrese de mail de la mine din firma din pacate (ceva de genul: share the experience with your co-workers).
Sunt pe 10.7.3 si sincronizarea intre MBP si iCloud functioneaza via ~/Library/Mobile Document, am testat acum atat de la MBP la iPad via iCloud, cat si dinspre iCloud spre MBP. Nu am momentan acces la al doilea OSX sa verific pana la capat.
se poate sa ne dati mai multe detalii? eu unul nici directorul Mobile Documents nu-l gasesc in Library! poate cineva sa faca un exemplu detaliat. Eu personal vreau sa sincronizez Imac-ul cu MBP. Doar documente/contacte in limita a 5GB deocamdata