Da, fraților, mactel-urile sînt mai rapide, chiar un relativ modest macmini intel inside 1.66 se mișcă sensibil mai repede, cel puțin în secvențele deja trecute spre UB, dar nu numai. De ex., ca să treci peste setarea din sistem și să cauți boot apăsînd tasta Option/Alt imediat după chime, trebuie să fii cu deștu’ pe Alt mult mai repede decît pe un G4/5, iar căutarea este aproape instantanee (la ppc-uri stai ceva secunde bune pînă se deblochează căutarea).
draga cattus, nu stiu daca in “acest sector” trebuie facuta comparatia. poate ar fi bine, cei care au si un ppc si un intel, sa ruleze aceeasi aplicatie care sa mearga nativa atata pe ppc cat si pe intel si sa ne spuna unde s-au simtit mai productivi. daca ar avea si configuratie asemanatoare pe ambele sisteme ar fi perfect dar cred ca ne putem da seama care-i mai bun si daca nu au configuratii asemanatoare
draga cattus, nu stiu daca in “acest sector” trebuie facuta comparatia. poate ar fi bine, cei care au si un ppc si un intel, sa ruleze aceeasi aplicatie care sa mearga nativa atata pe ppc cat si pe intel si sa ne spuna unde s-au simtit mai productivi. daca ar avea si configuratie asemanatoare pe ambele sisteme ar fi perfect dar cred ca ne putem da seama care-i mai bun si daca nu au configuratii asemanatoare
convertorule, chiar mă crezi idiot? adică eu nu știu treaba asta? nu știu ce înseamnă „universal binary” v. rosetta emulation? păi eu de astea vorbesc, de alea optimizate ppc-intel, adică UB, nu de altceva. află că și neooffice intel se mișcă sensibil mai repede pe mactel decît pe ppc, iar asta chiar e o aplicație puturoasă (le viteză mă refer, nu la miros).
Pai da, e clar ca a fost o decizie buna trecerea la Intel. Nu ca G5-urile ar fi proaste, dar, printre altele, sunt generatie mai veche.
La ora actuala Intel e lider si ca performanta si ca pret si ca performanta/watt.
Problema pe care o vad eu e ca optimizarea software-ului merge mult mai greu fata de cea a hardului: placi grafice puse cate doua, cu cate 2 nuclee fiecare, sau procesoare quad etc. Cate soafte stiu sa foloseasca la maxim resursele astea?
Imi cer scuze ca fac post-ul unde nu trebuie, dar tin sa te contrazic. Intel abia acum a reusit sa ia coroana inapoi, dar nu mi-as baga banii in actiunile lor asa de repede. Eu ca utilizator PC de ani de zile, am facut trecerea la CPU AMD de prin 97… Nu ca ar fi fost ceva de capul lor pe atunci… K5 a aparut prea tarziu sa faca vreo impresie buna in lumea suprasaturata pe atunci de generatia MMX de la Intel. Insa revenind la idee, ca developer amator asa cum sunt, intotdeauna am gasit un as ascuns in maneca AMD-urilor… Exemplu, “amaratul” de Sempron 3100+ pe care imi petrec putinul timp liber a reusit sa “darame un P4 la 3GHz. Nu cu mult, ce-i drept, dar l-a detronat. La ora actuala am si OSX pe el, cu toate ca inca ma chinui sa fac Radeonul 9800PRO sa mearga cum trebuie. Insa este o masina pe care nu as da-o pentru nici un Intel.
Imi cer scuze ca fac post-ul unde nu trebuie, dar tin sa te contrazic. Intel abia acum a reusit sa ia coroana inapoi, dar nu mi-as baga banii in actiunile lor asa de repede. Eu ca utilizator PC de ani de zile, am facut trecerea la CPU AMD de prin 97… Nu ca ar fi fost ceva de capul lor pe atunci… K5 a aparut prea tarziu sa faca vreo impresie buna in lumea suprasaturata pe atunci de generatia MMX de la Intel. Insa revenind la idee, ca developer amator asa cum sunt, intotdeauna am gasit un as ascuns in maneca AMD-urilor… Exemplu, “amaratul” de Sempron 3100+ pe care imi petrec putinul timp liber a reusit sa “darame un P4 la 3GHz. Nu cu mult, ce-i drept, dar l-a detronat. La ora actuala am si OSX pe el, cu toate ca inca ma chinui sa fac Radeonul 9800PRO sa mearga cum trebuie. Insa este o masina pe care nu as da-o pentru nici un Intel.
eu sunt pro ppc si pro intel. am lucrat si amd-uri si am fost dezamagit de vietza de lucru + incalzirea lor excesiva. acum parca nu mai trebe coolere de dimensiuni uriase, dar diferente exista.
eu sunt pro ppc si pro intel. am lucrat si amd-uri si am fost dezamagit de vietza de lucru + incalzirea lor excesiva. acum parca nu mai trebe coolere de dimensiuni uriase, dar diferente exista.
Meh… Ca sa il citez pe Pserj, noi astia soferi de TIR-uri apreciem AMD-urile un pic mai mult. Din punct de vedere al scalabilitatii, si al modului de adresare al memoriei in sisteme multi-procesor - AMD-ul e avansat bine de tot. Abia de curand Intel a inceput sa faca pasi sa incerce sa ii prinda de pe urma pe cei de la AMD.
Si ca sa dau si eu la peshte acuma… Bleah! Care PPC?... Sparc taica… Sparc! Niagara - 8 core-uri pe procesor! si daca iei ultima generatie de Niagara - fiecare core are unitatea de calcul in virgula mobila proprie!
Din punct de vedere al scalabilitatii, si al modului de adresare al memoriei in sisteme multi-procesor - AMD-ul e avansat bine de tot. Abia de curand Intel a inceput sa faca pasi sa incerce sa ii prinda de pe urma pe cei de la AMD.
Ino!~
De XEON ai auzit ?!?! Mai este nevoie sa iti spun ca in general “masinile” profesionale multimedia, se construiesc si s-au construit mereu pe Intel ?!?! In ultimii 5-6 ani am configurat destule masini de acest gen. Cred ca aproape de 150. Am incercat si AMD. Instabile, asta cu toate componentele brand name si atent alese. Cand se apuca cate o aplicatie grafica de timp real sa traga de sistem ... cu AMD se cam duce-n balarii.
Ca e un gigel minitehnicus care “tureaza” un AMD prin overclocking si mai stiu eu ce tweaking, etc .... si trece “la mustata” in fata unui intel ... e ca la cursele de masini ilegale. Dar asta e la el acasa ... la games sau lanparty-uri.
Ca Intelul consuma sensibil mai mult curent si faceai oua pe el daca nu il ventilai, si asta e adevarat. Dar a trecut…
Oricum apreciez ca este pe piata un contracandidat si cred ca este bine sa fie asa.
Pe partea de stabilitate eu zic sa pui altfel problema… De vreme ce Windblows este un sistem de operare departe de conceptul de stabilitate… Sincer, nici nu stiu daca Microsoft stie ce e aia… Deci cum spuneam, testeaza pe un OS stabil si dupa aceea vedem rezultatele.
Kata4 - tu vorbesti in cel mai fericit caz de Renault Clio sau Volkswagen Golf. Ino vorbește de TIR-uri
Intel este un că*at pentru orice cu mai mult de 2 pastile (cu 1, 2 sau 4 core-uri) per un bus share-uit.
AMD-urile sunt gandite din start sa mearga 8 pastile (la fel cu 1, 2 sau 4 core-uri) pe un cross-bar care suporta si interconnect-uri de mare viteza cu alte cross-bar-uri.
Ia zi Inorogule - câte procesoare are TIR-ul ala de la tine din parcare ?