hai sa nu fim carcotasi. si noi bancherii inca vorbim nedenominat
Nu sînt cîrcotaș, chiar mă enervează cele 4 zerouri în plus… expresia cea mai teribilă a spălării creierelor din anii ’90 (și înainte). Cel mai enervant este că oameni care se pretind promotorii reformei, guvernul etc, tot lei vechi folosesc, parcă mai puțin în ultimele zile, ca să nu mai vorbesc de presa imbecilizantă, armate de idioți care nu sînt în stare să facă o conversie simplă ca să tai patru zerouri.
Daca mai face cateva ture RON-ROL si invers ajunge sa le dea aproape gratis.
Asta nu e deloc rău pentru cumpărător, să știi
De altfel, ROL nu mai există, e numai RON. Teoretic. Află că, la vreo zece ani de la reforma monetară, unii polonezi încă mai calculează în zlotul vechi. Tot 4 zerouri au tăiat, pe cînd un dolar era vreo 28.000 zloți. Cam ca la noi…
Prin 1990, Iugoslavia (încă mai era), tot patru zerouri a tăiat (m-am nimerit acolo tocmai cînd începeau să se rupă, în iunie 1991, am revenit în octombrie același an).
Scenariile tăierii zerourilor au fost deja verificate. Turcia a tăiat șase zerouri acum vreun an. Aia da inflație, rivalizează cu aia din Germania anilor ’20.
Of, doar ca RON-ii imi aduc aminte ca o supa de fasole era 1,50 lei (foarte vechi) cand eram student…
Gata, e - totuși - rubrica vînzări…
Cum nu mă pot abține, îmi aduc aminte că pîinea era 2 lei, apoi 4 lei (foarte vechi)... Cum nu am nostalgia acelor ani imbecili (mă refer la atmosfera socială, desigur, nu la altele, frumoase….) mai uit…