Extindere retea
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: iuchei
Macuser din: 08.02.08

Am si eu o mica nedumerire , asta din faptul ca imi aduc aminte ca am citit undeva ......dar nu mai tin minte tot si foarte exact .

Deci , am acasa un AEBS , si as dori extinderea retelei cu inca un AEBS , intrebarea este , va fi N peste tot sau doar G ?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Daca ambele modele au suport de N atunci toata reteaua va merge in N. Ideea este ca din punctul meu de vedere mi se pare putin cam scump sa mai cumperi un AEBS doar pentru al folosi ca network extender. Mai bine cauta un Wireless Network EXTENDER si o sa iti poti mari raza de acoperire wireless pastrand un buget decent pentru update.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Multumesc de raspuns , asta nu stiam daca se pastreaza N-ul sau va merge in G .
In casa am semnal extinderea o doresc pentru gradina . Problema in casa pe care o observ insa , astazi in timp ce faceam ceava teste aveam AEBS-ul la 1 m de macmini iar softul iStumbler imi afisa o putere de 54% pe 2.4 GHz si de 60 % pe 5GHz , ...oarecum ciudat zic eu ...nu ?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Salut daca este pentru exterior trebuie sa mergi ceva facut pentru exterior cum este asta:
http://www.sears.com/shc/s/p_10153_12605_SPM3430368601P?sid=IDx20101019x00001a&ci_src=14110944&ci_sku=SPM3430368601

In general 5Ghz este are o viteza mai mare in spatii deschise dar nu are o raza de acoperire foarte mare pe cand 2.4 GHz merge mai bine prin pereti si ajunge semnalul mai departe dar viteza este mai mica. Asa ca rezultatele tale sunt putin ciudate. Poate sa fie o problema de interferente de la alte aparate sau sa fie ceva de soft, sa incerci sa faci upgrade atat la base station cat si la computerul de la care te conectezi.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

AEBS-ul este cumparat acum 1 saptamana , si este “la zi ” in ce priveste update-urile. La el ma conectez cu un mac mini(late2009) si un macbook pro (early 2011) si am aceleasi rezultate , indiferent cat de aproape ma aflu .

Hmmmmm ......!?!

‹‹ ETHERNET BROKEN?      wi-fi specs? ››