Save for web - sfaturi program
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Ploiesti
Macuser din: 02.03.12

Probabil ca multi de pe acest forum, am trecut la Mac, dupa o folosire indelungata a windowsului. De ce am trecut la Mac, nu are relevanta, dar am cateva probleme de rezolvat pentru a-mi face munca in termeni buni si pe acesta.
Am nevoie pentru asta de Image Ready. Acest program insa, de la CS2 nu mai este in suita Adobe, fiind integrat in Photoshop. Cum eu acum vreau sa folosesc acest program, nu poate fi instalat pe ultimul sistem de operare OS X Lion. Imi da o eroare pe care am cautat-o pe google si nu are rezolvare. Daca cunoasteti vreo rezolvare a acestei probleme, as mai mult decat bucuros sa o aflu. Eroarea spune ca nu poate instala aplicatii Power PC. Bine, nu asta vreau sa aflu in acest moment, ci daca exista un program de taiat si exportat in format html o imagine. Un psd ar fi perfect. Problema e ca Photoshopul nu stie sa copieze sliceuri dintr-un fisier in altul, eu am nevoie sa tai imagini pentru trimiterea de newslettere, si sa creez la fiecare lucrare din nou sliceurile, este foarte mult. Image Ready stia acest lucru, puteai sa copiezi doar un grup de sliceuri dintr-un fisier in altul. De asemenea stia, (sau stie ca nu e decedat) sa aibe la export - profile de export. De ce imi trebuie profilul de export? Pentru ca pe diferite proiecte am alte outputuri, cu o structura a fisierelor salvate diferite. Bun, folosesc Fireworks, acesta stie sa taie si sa exporte sliceuri, de asemenea si sa copieze aceste sliceuri dintr-un fisier in altul. Problema e ca nu stie de aceste profile. Cum am mai multe proiecte, iar e o munca in plus si asta este in dezavantajul meu!

Acum mi-am expus problema, daca vreunul dintre voi cunoaste vreun program care sa inlocuiasca Image Ready, adica sa faca ce am eu nevoie, nu ezitati sa imi spuneti. De asemenea daca exista vreo posibilitate (nu cred ca exista Image Ready Portabil pentru mac) sa instalez Image Ready, pentru ca din cate am inteles, nu poate sa instaleze programul, dar exista posibilitatea sa il ruleze, astept si pe aceasta varianta un sfat.

Va multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca, Romania
Macuser din: 13.12.05

Cred ca ultima versiune de ImageReady era PPC, iar Lion nu mai are suport pentru aplicatiile PPC. Deci, nu-l poti instala si nu-l poti rula sub Lion. Nu stiu ce inseamna slice, dar din photoshop poti copia layere dintr-un fisier in altul.

Semnătură 

You’re on a Mac. If something seems complicated, you’re doing it wrong!

 Macbook Pro 13, 2010
 iPhone 5

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

dacă ai imaginile in aceeași parametri, încui layerele si cu shift apăsat le muți dintr-un document în altul
iar photoshop știe profilele de culoare, doar trebuie să le setezi în Edit / Color settings, apoi să dai convert to profile înainte să salvezi imaginea

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Slice Tool si Slice Select Tool - sunt 2 unelte diferite, le gasesti sub unealta Crop sau apasand tasta C, cum spuneam, sunt 2 unelte diferite care impart o imagine data in mai multe imagini, scopul fiind exportul pentru web (Save for web and devices) care are ca si finalitate salvarea in html a unei imagini. Este util in realizarea de pagini web. Nu de siteuri web! Layerele se pot muta, se pot copia, insa aceste sliceuri, care ar trebui sa fie grupate intr-un grup de layere sa ii zicem WEB (cum face fireworks-ul) si care aceastea sa fie copiate. Exista posibilitatea de a copia acestea sliceuri (ma intereseaza efectiv maparea acestora, gandeste-te la acestea ca fiind niste linii de marcaj (rulers) care as dori sa fie copiate dintr-un psd in altul.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

Reformulez, probabil am folosit o formulare alambicata:
1. Photoshop nu copiaza SLICEURI
2. Fireworks copiaza sliceuri, nu face profiluri de EXPORT, asa cum face Photoshopul la save for web and devices! Daca am 6 proiecte diferite cu diferite outputuri, si nu ma refer aici la setarile de culoare ci la setarile de export: in ce foldere (/images/proiect1/etc…) si cum, HTML, XHTML, cu alt, fara alt si altele, si nu pot face salvarile custom in Fireworks.
3. Am inteles ca nu se poate instala si rula, ce alternative exista?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

photoshop nu copiza sliceuri
dar lucreaza cu layere
puneti sliceurile pe imagine, apoi adu alta imagine (pe un layer nou) si inchizi layerul precedent
sliceurile ramin acolo
nu este ok asa?

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie

Cam asta ar fi singura solutie. Am gasit un plugin, care sa faca exact asta, si am sa-l achitionez in cel mai scurt timp. Pentru mine conteaza foarte mult sa nu fac 100 de pasi pentru rezolvarea unui task destul de simplu. Am un header default cu vreo 40 de sliceuri si pe urma un body custom la fiecare fisier in parte. Problema e ca din cand in cand, se mai modifica dimensiunea fisierului (latimea). Dar nu e de fapt o problema, ii modific image size la parametrii initiali si va fi ok. Daca aveti nevoie de informatii pentru plugin: SliceMaster se numeste este facut de o pagina Electric Iris. Nu l-am testat, sper sa nu se cosindere reclama ci doar share de informatii.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator

după ce-l folosești, zi-ne cum se comportă...
sau dacă găsești altă soluție mai ieftină
wink

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Imaginea importată în Illuatrator nu poate fi feliată?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
Rank
Newbie

Sincer, am gasit unealta, dar nu am nici cea mai vaga idee unde ii bag adresa, numele, tipul (imagine, tabel, text). In rest e la fel ca si Photoshop, nu poate selecta sliceurile pentru copy/paste!