Probabil ca multi de pe acest forum, am trecut la Mac, dupa o folosire indelungata a windowsului. De ce am trecut la Mac, nu are relevanta, dar am cateva probleme de rezolvat pentru a-mi face munca in termeni buni si pe acesta.
Am nevoie pentru asta de Image Ready. Acest program insa, de la CS2 nu mai este in suita Adobe, fiind integrat in Photoshop. Cum eu acum vreau sa folosesc acest program, nu poate fi instalat pe ultimul sistem de operare OS X Lion. Imi da o eroare pe care am cautat-o pe google si nu are rezolvare. Daca cunoasteti vreo rezolvare a acestei probleme, as mai mult decat bucuros sa o aflu. Eroarea spune ca nu poate instala aplicatii Power PC. Bine, nu asta vreau sa aflu in acest moment, ci daca exista un program de taiat si exportat in format html o imagine. Un psd ar fi perfect. Problema e ca Photoshopul nu stie sa copieze sliceuri dintr-un fisier in altul, eu am nevoie sa tai imagini pentru trimiterea de newslettere, si sa creez la fiecare lucrare din nou sliceurile, este foarte mult. Image Ready stia acest lucru, puteai sa copiezi doar un grup de sliceuri dintr-un fisier in altul. De asemenea stia, (sau stie ca nu e decedat) sa aibe la export - profile de export. De ce imi trebuie profilul de export? Pentru ca pe diferite proiecte am alte outputuri, cu o structura a fisierelor salvate diferite. Bun, folosesc Fireworks, acesta stie sa taie si sa exporte sliceuri, de asemenea si sa copieze aceste sliceuri dintr-un fisier in altul. Problema e ca nu stie de aceste profile. Cum am mai multe proiecte, iar e o munca in plus si asta este in dezavantajul meu!
Acum mi-am expus problema, daca vreunul dintre voi cunoaste vreun program care sa inlocuiasca Image Ready, adica sa faca ce am eu nevoie, nu ezitati sa imi spuneti. De asemenea daca exista vreo posibilitate (nu cred ca exista Image Ready Portabil pentru mac) sa instalez Image Ready, pentru ca din cate am inteles, nu poate sa instaleze programul, dar exista posibilitatea sa il ruleze, astept si pe aceasta varianta un sfat.
Va multumesc!