1 din 2
1
Probleme Internet Wireless Mac mini Intel
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 04.03.12

Buna. Sunt noi pe aici si ma gandesc daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat in legatura ca Mac-ul meu. Mentionez ca nu sunt utilizator experimentat al sistemului. Am un MAC mini INTEL. De 2 saptamani nu pot sa folosesc reteaua wireless. Innainte cand deschideam Mac-ul Apasam pe Airport si imi selectam o retea wireless si ma conectam la Internet. Acum cand il deschid imi vede retelele, ma conectez la ele si dupa 2 3 minute de navigare pe net imi pica. Problema e ca nu mai vrea sa recunoasca deloc nici o retea. Desi ele sunt vreo 7. Telefonul Ifone mi le vede si ma conectez la ele. Chiar si nOkia le recunoaste. Nu stiu cum sa repar problema. Daca poate cineva sa imi dea un reply si sa imi explice in amanunt ce trebuie facut as fi recunoscator.

O zi buna la toata lumea

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ia vezi, poate te ajuta linkul asta

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu am decat un mac mini si airport-ul e Built-in.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

O simplă reparație de permisiuni ai încercat?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Sincer nu. Imi poti spune de unde as putea sa fac acest lucru si cum?

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Applications/Utilities/Disk utility

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Ce tip de securitate are rețeaua wireless? WEP sau WPA2?

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Ce se află pus deasupa mac mini-ului ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
Rank
Newbie
Din: 

DOT - am 3 retele wireless care nu au nici o restrictie sunt Hot Spot ( free) numi cere nici o parola
Psergiu - Deasupra mac-ulu am monitorul. Ma gandesc sa nu fie de ordin Hardware problema. Ideea ca dupa ce deschid Pc-ul dupa o noapte de odihna merge 5 minite si imi pica. Poate are contacte imperfecte poate niste condensatoare umflate de imi face probleme. Sa zicem ca imi pica netul si nu mai recunoaste nici o retea desi ele sunt dau restart si tot nu vede nimic. Dupa o perioada de timp de 4 5 ore cat sta inchis o ia de la capat. Poate ca atunci cand il deschid si se inclzeste untatea mini imi face figuri. Si de aceea ma gandesc sa nu fie o problema hardware. Voi ce credeti?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Talpa monitorului stă pe mac mini ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 

Da. Monitorul este deasupra Mac-ului

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
Rank
Newbie
Din: 

Apropo Monitorul e LCD. Sa nu credeti ca am pus o hardughie de pe el.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Mac Mini nu e destinat să fie și stativ de monitor.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Bun, ideea este că la mini-ul model 2009 și precedentele antenele wifi și bluetooth sunt chiar sub capacul de policarbonat - partea superioară a carcasei, aceea este singura latură pe unde poate pătrunde semnal radio în carcasa lui, marginile fiind de aluminiu, baza de metal iar la partea din spatele cu conectorii are o tăbliță internă de ecranare.
Talpa monitorului conține o placă groasă de metal, așa că tu l-ai ecranat complet.

Încearcă să-l montezi altfel, ideal ar fi ca latura superioară a carcasei să “respire” liber.
Mai ține cont pentru răcire că mini-ul trage aer pe tot conturul inferior și-l elimină prin spate, ar fi bine să “respire” și căile de aerisire.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu cred ca ar fi o problema monitorul deoarece el sta pe mac de 2 ani si cateva luni . Monitorul are suport din plastic. Benq (ceep) wink si in plus jumatate din carcasa superioara este libera si in spatele macului nu e nimic deci ma gandesc ca problema ar fi din alta parte. Daca iau urmatoarea ordine am urmatoarele rezultate:
1) Meniul superior - Turn airport on - imi apare no network selected ca si cum nu ar exista desi rooterul e la 2 3 metri de unitate
2) Meniul superior - Turn airport on - Other - Network Name : bla bla bla - Wireless Security: None (Pt ca nu e encriptat. E FREE smile - starting connection (se incarca) - There was an error joing the Airport network ‘’ bla bla bla’‘. - Try Again?/Ok

Dupa cum am mai spus doi ani de zile a mers ‘‘Brici’’ fara probleme. Sincer nu stiu. Si nu am 1 provider,  sunt n-shpe. Mai aveti idei? sa mai intalnit cineva cu o problema ca a mea?

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pune monitorul alaturi de mini si mai incearca odata.
Cum esti tu acuma - cu antena care emite intr-o cusca faraday, risti sa coci electronica din modulul de amplificare de la wireless.
Scrie in manulalul de la mini ca nu ai voie sa pui nimic deasupra lui.
Daca si-au mai pus un vecin-doi router-e wireless, se bruiaza semnalul - pe 2.4ghz sunt exact 3 canale care nu se buiaza una pe alta. Daca pe o raza de 100m sunt mai mult de 3 routere 802.11g, ele se vor bruia unul pe altul.
Daca esti la 2-3 m de router, de ce nu tragi un cablu ?

Semnătură 

1 din 2
1

‹‹ wi-fi specs?      Configurare Airport Extreme ››