Configurație: SL 10.6.8, MBp 6GB RAM, 2,4 GHz, IC2duo, CS 5. Problemă: unele imagini JPEG nu se lasă văzute cu Quick Look. Unele din ele nu se lasă deschise în PhotoShop, dau eroarea (vezi imagine): „Procesarea nu poate fi continuată din cauza unui marker JPEG necunsocut sau nevalid” (EN probabil: unknown or invalid JPEG-marker). Dacă îl resalvez în Preview, e ok. Nu pot atașa imaginile, au peste 500 kb, dar sunt aici și aici .
Deschide terminal, și dă “file poza.jpg”
- in loc de “poza.jpg” trage cu mouse-ul imaginea din finder si o sa completeze el cu calea complecta
apoi enter
Fa asa pe un jpg pe care îl deschide și pe unul pe care nu îl deschide
Pare să fie așa: într-adevăr (bună idee!), dacă schimb terminația în .png, Sistemul „înțelege” fișierul ca atare – și-mi arată previzualizarea QL. Informația Finderului (cmd-i) se schimbă și ea, după terminație (ceea ce mi se pare ciudat). Doar asta nu schimbă structura/marca fișierului însuși, dacă mai există (ca pe vremuri?)! Asta înseamnă: .png vede, dar jpg și tif uneori nu, alteori da. Deci care e baiul?! Aceleași poze acum o vreme se vedeau – nu le-am schimbat terminația, tre’să fie altceva…
Mica imagine cu masca vine, cred, direct din aparatul foto (care nu produce de regulă .png). Deci există soluție, dar nu există explicație… Vorba lui Sergiu: Apfelbasierterunbekanntercomputerfehler
PS: Ca să fie, am curățat permisiunile și am reinstalat ultimul update SL-combo. Nici o diferență.
Am făcut așa. Rezultatul este (al doilea fișier este pre-vizibil în QL): Last login: Sat Mar 10 16:50:49 on ttys000
vlad-computer:~ vladaa$ /Users/vladaa/Desktop/poza.jpg
-bash: /Users/vladaa/Desktop/poza.jpg: Permission denied
vlad-computer:~ vladaa$ /Users/vladaa/Desktop/imagini\ jpg\ /01\ COVER\ AND\ PAG\ 6-7.jpg
-bash: /Users/vladaa/Desktop/imagini jpg /01 COVER AND PAG 6-7.jpg: Permission denied
vlad-computer:~ vladaa$
… pardon. Uite: vlad-computer:~ vladaa$ file /Users/vladaa/Desktop/poza.jpg
/Users/vladaa/Desktop/poza.jpg: PNG image, 500 x 488, 8-bit/color RGBA, non-interlaced
vlad-computer:~ vladaa$ file /Users/vladaa/Desktop/imagini\ jpg\ /03\ -\ mappa\ dettaglio\ 1911\ petre\ ambrosiu\ 04-academia\ romana\ copy\[1\].jpg
/Users/vladaa/Desktop/imagini jpg /03 - mappa dettaglio 1911 petre ambrosiu 04-academia romana copy[1].jpg: TIFF image data, big-endian
Numai că am descoperit unde e hiba, fir-ar să fie. Uite-aici să rămîie pentru viitorime: qlImageSize.qlgenerator
– poate în combinație cu alte extensii QuickLook, are ca rezultat, de îndată ce e pus în dosarul
/System/Library/QuickLook/
sau
/Library/QuickLook/
faptul că anumite fișiere .TIFF și .JPEG nu mai apar în previzualizare. Soluția: se aruncă la coș și totul revine la normal (nu e nevoie de restart, dar uneori mișcarea își face efectul după un minut).
Păcat, că era o idee bună. Aici și aici, info despre qlImageSize.qlgenerator (în Februarie 2012, la versiunea 1).
O listă de extensii QL aici.
dacă deschizi imaginea cu graphic converter, poti vedea ce este ea defapt…
cel mai probabil, la un moment dat, cineva a schimbat toate extensiile imaginilor in jpg
Credeam că PS deschide orice imagine, indiferent de terminație. Am verificat și ai dreptate, deschide cu png și cu jpg nu. Nu mai am programul ăla, ai verificat? O să întreb luni dacă omul a schimbat într-adevăr manual terminațiile… Ar fi tare…
file ti-a zis adevărul - prima imagine e PNG, a doua e TIFF.
Pune-le extensiile corecte.
Și dă-i o palmă peste ceafă boului care le-a denumit jpg pe amândouă.