Am nevoie de niste sfaturi
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: Bucureşti
Macuser din: 05.03.12

Doresc sa resuscitez un Quadra 605/475.Am facut rost de un adaptor DB15 to D-sub 15 si am conectat unitatea la monitor.Pe ecran a aparut (pe fond gri deschis) o discheta cu semnul intrebarii in interior. Deduc ca trebuie instalat sistemul de operare. Din acest motiv va trebui sa achizitionez un mouse si o tastatura (poate vinde cineva). Ma intereseaza deasemeni un cablu SCSI DB25 pentru a putea sa conectez un ZIP extern. L-as putea confectiona dar nu am gasit configuratia. Deoarece este doar un hobby nu vrau sa investesc prea mult. Multam !!

Semnătură 

“Un om oricat de rau ar fi are si partile lui bune” - Makumba Canibalu

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Ai nevoie de mouse & tastatură ADB
Sistemul de operare poți să–l downloadezi gratuit de la Apple:

http://download.info.apple.com/Apple_Support_Area/Apple_Software_Updates/English-North_American/Macintosh/System/Older_System/System_7.5_Version_7.5.3/

http://download.info.apple.com/Apple_Support_Area/Apple_Software_Updates/English-North_American/Macintosh/System/System_7.5.5_Update/

Dischete să ai.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator

SCSI DB25 la ce în partea celaltă ? Zip-ul are terminator built-in ?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie

Multumesc pentru raspuns!!
1). nu am mouse si tastatura ADB de aceea incerc sa cumpar
2).ZIP-ul este Iomega Z100S2 si are switch extern pentru terminator
3).despre terminator si SCSI nu stiu mare lucru. am citit pe google, am inteles tot dar n-am priceput, nimic (varsta)
4).am un adaptor PCI to SCSI (modelul asemanator cu IDE dar mai mare) si un cablu la care pot atasa 2 devices adica HDD SCSI si un CDROM SCSI (il am si pe acesta). aici m-ar interesa cum e cu terminatorul.
5).exista vreun soft/emulator care sa imi permita sa instalez sist de operare MacOs pe un PC si apoi sa mut hardul pe Mac sau vreo posibilitate sa pregatesc dischetele pe PC?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie

La pct. 5).  a se intelege sa descarc kit-ul

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator

Z100S2 are tot DB25 pe spate deci ai nevoie de cablu SCSI DB25-DB25
Ultimul dispozitiv dintr-un bus SCSI trebuie să fie “terminat” pentru a păstra impedanța lanțului (gândește-te ca un dop la capătul țevii) - pune jumper-ul de Terminator pe on dacă zip-ul e ultimul de pe “lanț”

Uite aici: http://macfaq.org/software/macos.shtml punctul 1.1.6 cu 7.5 Network Access Disk.

Ai cumva si placa de retea in mac-ul tau ? Dacă da, ai vre-un Linux prin casă ? Dacă da, ai scăpat de scris dischete - faci un network install.

PS: Să-i pui un SIMM de RAM cât de mare găsești. Are 4Mb onboard, cu încă un 16Mb poți rula absolut orice software de MacOS 7 liniștit.
PS2: Uite aici o imagine de mașină virtuală gata instalată și cu ceva software prin ea: http://osvirtual.net/en/macos-7-5-3withsoft/

Semnătură 

‹‹ Problema Powerbook g4 Hires      PowerbookG4 ››