2 din 6
2
Cat valoreaza azi un iPad 2
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.12.07
boboc - 10 Martie 2012 10:47 PM

Am eu un iPad 2 64gb 3g cu husa la 2400RON la vanzare, pret negociabil.

Boboc se arunca la asta nou smile
iPad-ul tau a fost nou 35 mil. Sa zicem ca il dai cu 24mil, pierzi 11mil. Dc vrei iPad nou cu 64GB si 4G, va fi mai mult de 35mil cat era iPad 2 cu 64GB si 3G.

Ce calcule proaste fac LOL smile In ritmul asta imi vine sa imi bag picioarele in retina si sa pastrez iPad 2-ul pana crapa wink

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 01.11.10

iPad 2 16Gb WiFi second hand poate valoreaza 12 milioane dar iPad 2 64GB WiFi second hand nu valoreaza 17 milioane.
Cei 64Gb sunt un moft pentru cei cu bani, iar cei cu bani au bani sa-si ia direct noul iPad. Iar cei care n-au bani sunt mult mai castigati daca dau 20 milioane pe noul iPad cu RETINA DISPLAY si cu doar 16 Gb decat daca dau 17 milioane pe un iPad 2 second hand! Te descurci foarte bine si cu 16 Gb. Dar retina display e… RETINA DISPLAY! Ca sa nu mai zic de 1Gb Ram in loc de 500Mb sau de superviteza procesorului cu grafica quad-core! Dupa parerea mea ar trebui sa fii fraier rau sa nu pui inca 3-4 milioane pe langa alea 17 ca sa ai noul iPad. Sorry ca va stric vanzarea, dar asta e realitatea! smile

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

orice lucru pe care-l vinzi valorează exact cit îți da cumpărătorul pe el…
restul calculelor și algoritmilor de preț nu sunt decât orientativi, subiectivi și țin doar de negociere

situația e similara cu cea de la iphone: trecerea de la 4 la 4 s nu prea era justificata economic
dar cine simte nevoia visceral, face efortul de a baga mina în buzunar, indiferent de cit de credibile sunt justificările
/ smile \

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 26.02.12

Vremea cand un produs apple avea o revanzare buna s-a dus. Noile preturi la ipad 2, importanta bateriei si a garantiei, pai de aia ai tableta sa tina 10 ore, va vizual si al meu arata bine dar numarul de cicluri este critic, plus ca l-a, cumparat din state.

Marele avantaj la ipad 2 este posibilitatea jaibreak-ului. Apple nu are niciun interes sa aiba gauri de securitate, asa incat o sa treaca mult timp pana apare un jaibreak , daca o sa apara pe ipad 3. Si in romania asta conteaza, unde ipocrizia este maxima. Multi au cumparat ipad , iphone si s-au trezit ca cei care cumpara o masina dar uita de tco.

Contul meu de itunes si appstore mi se pare , dupa umila mea parere mai valoros decat ipad 2 sau 3. Prefer sa-l fac cadou sau sa obtin 350 de usd pe el, mai putin decat applestore unde deja se vand ipad 2- uri refurbished la preturi de dumping.

Iar ipad 3 o sa apara in romania la acelesi preturi ca si 2. La un moment dat desktop -ul meu avea pe bucati un pret identic dupa un an. Inundatii in thailanda, cresterea cursului, componente de buna calitate, dar a fost o intamplare.

Numarul urias de ipad -uri vandute pun o presiune mare pe pret. Cautare google - vand ipad

Semnătură 

Toshiba portege z830
ipad 2 -5.0.1
ipad 3 - 5.1
iMac 27 - in teste
MacBook Air- 13,3
Mac Book Pro - vandut

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06
Kevo - 11 Martie 2012 10:40 AM
boboc - 10 Martie 2012 10:47 PM

Am eu un iPad 2 64gb 3g cu husa la 2400RON la vanzare, pret negociabil.

Boboc se arunca la asta nou smile
iPad-ul tau a fost nou 35 mil. Sa zicem ca il dai cu 24mil, pierzi 11mil. Dc vrei iPad nou cu 64GB si 4G, va fi mai mult de 35mil cat era iPad 2 cu 64GB si 3G.

Ce calcule proaste fac LOL smile In ritmul asta imi vine sa imi bag picioarele in retina si sa pastrez iPad 2-ul pana crapa wink

Asta e piata, m-am obisnuit, dar eu nu calculez asa.
Pierd 11-12 mil daca vreau tot 64, dar am realizat ca 32 este de ajuns, si daca il iau fara 3g pierderea nu mai e asa mare smile

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

La rezolutia aia si noile aplicatii, tot la 64 gb te gandesti. Eu am trecut de la ipad 1 64 la ipad 2 de 32 si regret miscarea. Gandirea ta este gresita, cumperi un produs 3g , 64 ca sa cumperi unul mai nou fara 3g si cu 32 de gb. Corectarea greselilor se face este drept si in functie de bani, mai ales ca si in romania exista o piata gri, cu preturi bune. Se vindea ipad 2 la 1799 de lei in 2011, sigilat sa nu mai zicem ca valoarea lui este de 399, 499, 599 de euro ca sa nu spun dolari.

Semnătură 

Toshiba portege z830
ipad 2 -5.0.1
ipad 3 - 5.1
iMac 27 - in teste
MacBook Air- 13,3
Mac Book Pro - vandut

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

atâta timp cat îmi pot face treaba cu iPad no.2, iar noile funcționalități nu îmi sunt necesare, nu vad nici un motiv de schimbare
cit timp unealta e buna, o păstrez smile
dacă l-as trata ca pe un accesoriu sau indicator de fițe/snobism/poziție sociala/moda, atunci poate mi-as lua unul tunat…

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

eaox: nu e asa, am 16gb ocupati pe iPad acum si mai pot sterge multe aplicatii, am Dropbox Pro si am acolo tot ce imi trebuie.
Am i4 cu personal hotspot pentru 1-2 zile cand nu sunt acasa pe wifi.
Retina in schimb mi-ar trebui mai mult pentru ca citesc multe carti pe iPad.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Problema e aşa: cum apreciezi noutăţile din cel nou?
1. Ecranul. Aici nu mai sînt comentarii. Apple a dat temă grea tuturor companiilor. Toţi ştim cum se vede retina display.
2. Procesoarele A5X e cu adevărat de două ori mai puternic decît A5? Mă îndoiesc.
3. Placa (cipul) grafic. Se pare că este ceea ce este, adică e pe patru core-uri.
4. Temperatura. Noul iPad e foarte fierbinte!

Fiecare îşi face socotelile şi ajunge la o concluzie!

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

Dacuburebista, ipad si iphone nu mai sunt indicator de fite, sunt mainstream, ecranul ala te duce spre un upgrade, dar sa asteptam aplicatiile, ca astea conteaza.
- exista reader in safari , se vede perfect
- sa fim seriosi, daca vrei sa citesti carti un ecran e -ink este alegerea.
- problema este in pdf-uri precum nature , science, unde articolul se vede prost
- jocuri, sa fim seriosi , controlul pe tableta este oribil, vezi top 25 de jocuri
- foto , aici ecranul este esential impreuna cu iphoto

Fiecare cu ce il doare.

Semnătură 

Toshiba portege z830
ipad 2 -5.0.1
ipad 3 - 5.1
iMac 27 - in teste
MacBook Air- 13,3
Mac Book Pro - vandut

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am avut kindle, e oribil, nu poti citi pdf-uri pe el, asta daca nu esti masochist smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 12.06.10
Kevo - 11 Martie 2012 10:34 AM

Voi ce ati decis baieti, pastrati 2-ul, sau treceti la asta nou fara nume? Cati ani planuiti sa pastrati 2-ul pana la urmatorul upgrade?

La mine decizia de a pastra iPad 2 a fost simpla. Dintre noutatile aduse de noul iPad, singura interesanta pentru mine este retina display, dar pot trai fara asta. Asa am procedat si cu iPhone: am trecut de la 3GS la 4S si nu am regretat niciun moment.

Oricum, retina display odata introdus va ramane si pe generatiile urmatoare (pana va fi inocuit cu ceva mai bun, zic), asa ca voi recupera la urmatorul upgrade.
In plus, am sperante mari ca versiunea de iPhone de anul acesta va aduce multe noutati si, cine stie, versiunea de iPad de anul viitor va fi cu adevarat remarcabila.

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Cîtă vreme un display are un raport pixeli/inch peste vederea umană, evoluţie aici nu mai e. Doar dacă vrei să te uiţi cu lupa.
Retina display se va extinde la laptoape. Acolo aştept următoarea lovitură de la Apple. Dar mă întreb ce placă grafică vor folosi?

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07

Ideea e ca iPad-ul de anul viitor va fi nimic mai mult decat o schimbare de nume…ba nu, m-am razgandit…nici macar atat raspberry

Deci abia peste 2 ani se va merita upgrade-ul. Asa ca fie tin iPad 2 inca 2 ani, fie fac acum upgrade la retina pe care il tin doi ani. Financiar as iesi mai bine sa fac upgrade acum. Faza cu cine are bani isi ia si iPad new e o prostie pt ca toti isi permit sa faca asta, nu e o suma mare, dar moral nu se pun lucrurile asa nici pentru miliardari in euro. Ba as putea spune ca e chiar invers…cu cat esti mai bogat, esti mai calculat.

Inca ceva: cine se minte ca 16GB sunt suficienti…e mincinos smile

Nici 32GB nu sunt suficienti si acum cu retina display, nici 64GB nu vor fi suficienti; aplicatiile vor fi din ce in ce mai mari, ca sa nu mai zic de cartile interactive din iBooks care ocupa giga intregi. Eu de ex maimam doar 1gb liber pe al meu. E usor sa spui ca nu am nevoie de muzica si aplicatii, dar cand as avea nevoie sa pun de pe iPad prin Airport Express o anumita melodie si vad ca nu o am pusa pe iPad pt a economisi spatiul, ma enervez si dau cu el smile Practic si cu GTR poti sa nu faci drifturi, dar il irosesti. Asa si iPad-ul.

Boboc, sa imi dai si me detalii despre Dropbox Pro. Si eu folosesc Dropbox, dar nu am Pro, am doar 2,5GB

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Dropbox Pro.