1 din 4
1
Cum imi setez reteaua cu DHCP?
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Fratilor, am nevoie de ajutorul vostru.

Iubitul meu furnizor de net (si de nervi) mi-a trimis mai multe scrisorele, printre care si una in care zice ca de luni nu mai merge netul daca nu setez conexiunea pe dhcp.

Reteaua mea arata asa: vine cablu’ de la UPC, intra in modem; din modem intra ethernetul in portul WAN al routerului SMC 2408 WBR; de aici pleaca wireless catre PM si PB.

Ecranul de setare pentru dhcp arata ca in atasament. Adresa MAC e aceeasi pentru WAN si LAN (ceea ce ma mira). Care e adresa MAC pe care trebuie s-o scriu? Cea WAN, nu? Pe asta o au si UPCeii in baza lor de date, nu?
Nu am nici un host name de la UPC.

Cand dau pe dynamic, se deconecteaza. I-am dat release si renew, degeaba. Am resetat si routerul, tot degeaba.

Ce sa fac? As prefera sa-mi spuneti voi, ca daca dau telefon o sa mi-o bage pe aia ca nu ofera suport pentru routere.

Oricum, asta e ultima data cand ma mai stradui cu UPCeii, daca o fi vreo poticneala din partea lor, trec la Romtelecom. (Chestia e ca n-as vrea sa pierd adresa de mail)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

conecteza mac-ul direct in modem. seteaza dhcp-ul si vezi ce ip, gateway si netmask iti aloca. dns-ul va fi acelai pe care l-ai folosit si pana acum. avand aceste date nu ramane decat sa le setezi MANUAL pe router. daca nu reusesti si ai un tf zapp pe langa tine, da-mi un PM cu nr de tf si te sun si=ti explic si altele. sau putem vb pe messenger.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
altero - 09 Decembrie 2006 03:38 PM

(Chestia e ca n-as vrea sa pierd adresa de mail)

Uite d-aia n-am folosit eu niciodată adresele de email oferite de provideri. Până acum am fost abonat la (ordine cronologică):
- DNT Iasi (dial up);
- Astral Iasi (cablu);
- Zapp (dial up prin telefon mobil);
- Netplus (cartier);
- RDS (radio modem);
- Romtelecom (ADSL);

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

providerii ofera adrese de mail in mod simbolic. o casuta de 10mb este ceva jenant ... parerea mea.
tudor, in ceea ce priveste mailul de la zapp, am fost uimit….spatiu suficient, alerta pe mobil prin sms….. dar cu toate astea nu o folosesc pt lucruri importante….

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
mediaconvertor - 09 Decembrie 2006 05:13 PM

tudor, in ceea ce priveste mailul de la zapp, am fost uimit….spatiu suficient, alerta pe mobil prin sms….. dar cu toate astea nu o folosesc pt lucruri importante….

Corect, o vreme am redirectionat o copie a tuturor mailurilor de pe adresa mea principală către @Zappmobile, pentru a primi acele SMS-uri. Foarte utile.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
mediaconvertor - 09 Decembrie 2006 03:46 PM

conecteza mac-ul direct in modem. seteaza dhcp-ul si vezi ce ip, gateway si netmask iti aloca. dns-ul va fi acelai pe care l-ai folosit si pana acum. avand aceste date nu ramane decat sa le setezi MANUAL pe router. daca nu reusesti si ai un tf zapp pe langa tine, da-mi un PM cu nr de tf si te sun si=ti explic si altele. sau putem vb pe messenger.

Am incercat ce mi-ai spus, dar nu ma pot lega la net cu cablul de la modem direct in Mac. Banuiesc ca adresa MAC a Macului nu e in baza UPCului. Cand am incercat conexiunea asta dhcp, mi-a fost alocat un IP si un Sunet mask, dar la router nu era nimic. Ar trebui sa fie, nu?

Pana mea, nici eu nu ma pricep, dar e si imbarligata toata procedura.

mediaconvertor: in primul rand, mersi. In al doilea, nu am Zapp, dar iti dau YMul meu: a1tero (dupa a e cifra 1).

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

dupa cum am zis de jdemii de ori (si tot de atatea ori s-a gasit unul si altul sa-mi spuna ca fac pe desteptul….guru .... etc) pe cei de la UPC nu-i intereseaza MAC-ul placii tale. tu ai un modem de cablu. toata treaba e in acel modem. el are configurat pe el toate informatiile necesare pt conexiunea ta: adresa fizica a locatiei, latime de banda, din ce pop e tras, in ce vlan e….etc .... daca pana acum a mers cu setari manuale la IP si acuma spui ca se face trecere la dhcp, o perioada va merge in ambele moduri. cel putin asa ar fi firesc. nu inteleg ce vrei sa spui aici: “Cand am incercat conexiunea asta dhcp, mi-a fost alocat un IP si un Sunet mask, dar la router nu era nimic” ..... incearca sa pui la laptop adresa MAC ce este/era trecuta pe portul WAN a routerului. o sa vb pe messenger dar acum intentionez sa mananc. oricum, daca ai timp si nu te enervezi smile o rezolvam in seara asta.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
mediaconvertor - 09 Decembrie 2006 05:55 PM

nu inteleg ce vrei sa spui aici: “Cand am incercat conexiunea asta dhcp, mi-a fost alocat un IP si un Sunet mask, dar la router nu era nimic” ..... incearca sa pui la laptop adresa MAC ce este/era trecuta pe portul WAN a routerului. o sa vb pe messenger dar acum intentionez sa mananc. oricum, daca ai timp si nu te enervezi smile o rezolvam in seara asta.

Adica, in System Preferences > Network, imi arata ca in screenshot, dar la Router nu era trecut nimic. (screenshotul e cu configuratia asta cu IP fix). La IP era 169.254.etc.etc; la Subnet mask: 255.255.0.0, iar la router: mielu’

Pofta buna!

P.S. Poate trebuie sa resetez modemul dupa ce fac modificarile…?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator

Acum am stat pe YM si telefon cu mediaconvertor si concluzia ar fi ca sa stau cuminte pana luni, ca e probabil ca va merge si cu routerul setat pe manual (pentru ca UPCeii spun ca nu se va schimba IPul).
Dar totusi ma framanta de ce naiba nu vrea routerul sa se lege la net cand e pus pe dhcp. Poate o fi defect…

Multumiri lui mediaconvertor !

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

fa te rog un printscreen la interfata de configurare a routerului cu eroarea primita cand setezi pe dhcp. fa un printscreen la toata fereastra. si daca ai un link catre modelul de router si specifiicatiile tehnice, ar fi foarte bine. inca nu am gasit acel model pe net. sap in continuare.

daca stie cineva cum se schimba adresa MAC a unei placi de retea aflata sun OS X, ar fi foarte frumos din partea lui sa ne comunice si noua. cica s-ar face acest lucru din consola…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator

Uite data sheetul de la router.
Adresa cu mai multe chestii de downloadat.
Imediat fac si captura.

Fișiere atașate
DS_2804WBR.pdf  (Dimensiune Fişier 100 - Downloads: 20)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

Asa arata. Iar eroarea aia din log e asa: DHCP Client: Could not find DHCP daemon to get information

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

pt o conexiune foosind protocolul tcp/ip prin dhcp avem nevoie de un server de dhcp si un client de dhcp. in cazul nostru, clientul de dhcp e cam in copaci… “dhcp daemon-ul” e in lumea lui.
pe routerele linux se configureaza un astfel de client. pe cele hardware ar trebui sa existe, sa fie configurate default ....
poate poti sa faci o proba cu un alt router, nu musai uairles. sa nu uiti sa setezi pe portul WAN, MAC Adress-ul de pe routerul SMC.
http://www.linuxjunkies.org/articles/dhcp-dejunkified.html
http://www.dhcp-handbook.com/dhcp_faq.html

eu sap in continuare….poate gasesc pe cineva care s-a jucat cu un astfel de router.

si MAC Adress sub OS X se schimba asa:

sudo ifconfig en0 ether aa:bb:cc:dd:ee:ff

where en0 is the network interface (numbered from en0, en1, en2 ...) and aa:bb:cc:dd:ee:ff is the desired MAC address in hex notation.

sau ca-n poza :D

[ Modificat: 09 Decembrie 2006 09:48 PM de Mediaconvertor ]
 Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

wow….super faza ... nu ma pot opri din ras .....
well, astia de la Apple merita toti banii…..chiar si numai pt simtul umorului

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

Da, misto faza smile
Bun, acum am oarece scule la indemana, sa astept ziua de luni sa vedem ce s-o intampla.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator

A trecut si ziua de 11 si uite ca tot am net. Routerul e tot pe static IP, ca si inainte.
Sunt ceva poticneli la fiecare click pe un link (orice link), dar poate se vor rezolva.

Oricum, ma tenteaza din ce in ce mai mult ADSLul de la RomTelecom. O sa intreb mai multe detalii pe alt topic.

1 din 4
1