sfaturi despre scanat!!!
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 06.03.09

Salutare!!!
Am si eu cateva intrebari referitoare la scanare.
Stiu ca Mac-ul e “cunoscator” in imprimante, in sensul ca nu are nevoie de drivere cand se realizeaza conexiunea. E la fel si cu scanarele, sau cu multi-functionalele cand se foloseste scanarea?
Am conectat MacBook-ul la o multifunctionala profesionala (de genul care se folosesc in centrele de copiere). Mi-a mers sa imprim fara probleme, insa cand am vrut sa scanez ceva nu a fost la fel de usor!!
Intrebarile mele sunt: am nevoie de vreun alt program care sa imi reconoasca scanul? E vreo optiune pe imprimanta pe care ar trebui sa o utilizez?
Chiar nu ma pricep la asta si am nevoie de ajutor!!!
Mersi mult anticipat si o zi buna la toti!!!!

Semnătură 

MacBook unibody late 2008
iPad 2nd generation Wi-Fi

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Păi depinde foarte mult de modelul aparatului cu care faci scanarea.
Sunt 3 posibilități:
- aparatul este foarte deștept și se înțelege cu mac-ul doar apăsând pe butoane
- aparatul este deștept și se înțelege cu mac-ul doar dacă instalezi niște soft pe mac
- aparatul este căpos și nu se înțelege cu mac-ul nici dacă-l ameninți cu reciclarea…
Rămâne să ne comunici despre ce aparat este vorba și o să primești un răspuns mai exact…
Noroc!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sinaia
Macuser din: 21.06.08

Încearcă şi cu Image Capture (Transfer de imagini), o găseşti la Applications (Aplicaţii).

Semnătură 

Macbook Air (13-inch, Mid 2013)
Macbook (Late 2007)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

am observat, la multifuncționale, faptul că scanează documentul la comanda dată din meniul aparatului, și-l păstrează într-un folder pe care-l accesezi din calculator
nu mai au plug-in ca să faci tu scanarea dintr-un soft ca photoshop, așa cum era “pe timpuri”
așa că cercetează meniul sau specificațiile multifuncționalei
wink

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.10.05

Un multifuncțional de la fabrica unde lucrez scanează documentul și-l trimite pe calculator prin ftp…
Altul scanează documentul prin accesarea unei pagini web…

Webscan lets you scan photos and documents from your device to your computer using a Web browser, even if you chose not to install the device software on your computer.

Altul scanează, conectat pe USB, cu ajutorul softului instalat odată cu driverele…
Altele scanează ca aici.
În “Manualul de utilizare” trebuie să scrie cum/dacă scanează către un mac…

Semnătură