1 din 2
1
Personal Hotspot lipseste la iPad 4G
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Ieri mi-am cumparat un iPad WiFi + 4G (cel lansat acuma) si am observat ca nu gasesc niciunde in meniu optiunea pentru a activa Personal Hotspot. Am cautat si pe internet, vad ca multi au observat aceasi problema. La foarte putini le apare optiunea. Oare ce pot face?

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: Bucharest
Macuser din: 06.07.11

Vorbeste cu operatorul tau sa-ti ofere posibilitatea de a face asta.

Semnătură 

“Life is about passsions. Thank you for sharing mine.” - M. Schumacher

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Pe iPhone 4S merge, dar pe iPad nu apare optiunea. Cazuri asemanatoare am mai citit si pe forumuri, pe iPhone functioneaza, pe iPad nu apare. Ma gandesc ca poate e un bug.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: Bucharest
Macuser din: 06.07.11

Ciudat. Eu sunt pe orange si nu a trebuit sa dau niciun telefon pentru a-mi fi activata optiunea de hotspot pe iPhone, insa un prieten care este pe Vodafone,  a trebuit sa sune la ei ca sa-i apara optiunea si sa o poata folosi.

Semnătură 

“Life is about passsions. Thank you for sharing mine.” - M. Schumacher

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Am şi eu opţiunea Hotspot, şi n-a trebuit să cer voie de la Vodafone. iPhone 4.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Vă mai amintiți cred câte lacrimi, scandal și rugăminți au trebuit să încaseze iubiții operatori până să se “democratizeze” opțiunea de hotspot pentru datele de pe telefon - adică de pe numerele de voce care au și opțiune de date. Primii au fost Orange, apoi de curând Vodafone. Despre Cosmote nu știu, dar probabil că dau și ei acum opțiunea de hotspot fără taxă suplimentară.

Ei bine, și-au călcat pe suflet și ne-au făcut cadoul ăsta, dar nu și pentru sim-urile dedicate de date, cele din modemuri usb sau iPad.
Va trebui să trăim episodul doi din sus-pomenita telenovelă pentu hotspot oficial pe iPad.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu nu am sim dedicat pentru date si nici sim pentru iPad sau modem, e un sim normal de telefon, deci ar trebui sa mearga pe iPad.

Cumva dupa 24 de ore dupa cumpararea iPad-ului sunt partial dezamagit. De Personal Hotspot as fi avut nevoie. Cu ce m-a mai dezamagit Apple este ca in Germania au specificat pe site-ul lor ca iPad-ul stie si LTE, insa acuma cand s-a lansat iPad-ul, au modificat pagina si au specificat ca LTE functioneaza doar in SUA deoarece in Germania se foloseste alta frecventa. Inainte nu era specificat concret. Pana acuma am fost fan Apple, dar incet incet devin tot mai dezamagit.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

S-a specificat că nu va merge LTE în afara SUA și Canada (din cauză de frecvențe diferite) încă de la lansare.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Bre, la prezentare au zis frecventele de LTE si ca va merge doar in US si pe apple.com au fost scrise din prima zi.
Vina ta ca nu te-ai interesat daca operatorul tau ofera LTE pe frecventele standard. E ca si cum te-ai oftica ca un iphone 4 cdma nu merge pe zapp.
Du-l inapoi la magazin pentru un full-refund si ia-ti unul wifi only si un hotspot MiFi LTE de la operatorul tau. ( si uite asa apar ipadurile refurbished )

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Portugalia
Macuser din: 29.01.07

Pardon, la prezentare m-am referit și eu cînd am scris lansare.

Semnătură 

“When nothing goes right…. Don’t go left.”

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
belasajgo - 18 Martie 2012 03:27 PM

Eu nu am sim dedicat pentru date si nici sim pentru iPad sau modem, e un sim normal de telefon, deci ar trebui sa mearga pe iPad.

Ai dreptate, am făcut acum un test cu un microsim Orange și unul Vodafone, ambele sim-uri de voce din două iPhone.
Pe iPhone4 cu iOS 5.1 la ambele apare Personal Hotspot , pe iPad 2 cu 5.0.1 nu apare, cu nici unul din ele.

Chiar nu e capabil iPad de hotspot (are funcționalitatea asta eliminată din iOS) sau operatorii trimit la Apple Carrier Settings specifice pentru iPhone respectiv iPad ?
Astfel, chiar dacă sim-ul are bit-ul de hotspot setat în sistemul operatorului, dacă ultima versiune de Carrier Settings pentru iPad trimisă de operator la Apple are opțiunea Hotspot dezactivată, ei bine, țuțu Hotspot pe iPad.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov,Romania
Macuser din: 22.01.11
psergiu - 18 Martie 2012 04:03 PM

Bre, la prezentare au zis frecventele de LTE si ca va merge doar in US si pe apple.com au fost scrise din prima zi.
Vina ta ca nu te-ai interesat daca operatorul tau ofera LTE pe frecventele standard. E ca si cum te-ai oftica ca un iphone 4 cdma nu merge pe zapp.
Du-l inapoi la magazin pentru un full-refund si ia-ti unul wifi only si un hotspot MiFi LTE de la operatorul tau. ( si uite asa apar ipadurile refurbished )

Ce-as vrea eu sa mearga iphone 4 cdma pe zapp….

Semnătură 

MacBook Pro 15” 2016
iPhone 7 Plus Jet Black 128 GB
Apple Watch Series 2 42mm Stainless Steel

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
belasajgo - 18 Martie 2012 12:16 PM

Ieri mi-am cumparat un iPad WiFi + 4G (cel lansat acuma) si am observat ca nu gasesc niciunde in meniu optiunea pentru a activa Personal Hotspot. Am cautat si pe internet, vad ca multi au observat aceasi problema. La foarte putini le apare optiunea. Oare ce pot face?

M-am uitat din nou la un liveblog de la lansarea din 7 Martie. Au spus foarte clar:

“You’ll be able to use them as a personal hotspot.”

În consecință nu cred că este altceva de făcut decât de așteptat un update de Carrier Settings al operatorului tău, eventual de pistonat operatorul cu telefoane/mailuri/petiții/flashmob-uri smile . Pisica e la ei. Probabil mai durează o lună, două, trei, până când se atinge o masă critică de iPad-uri 4G, acum abia au apărut.
Pentru verificarea direct de pe iPad a existenței unei actualizări:

http://support.apple.com/kb/ht1970

Follow these instructions to install carrier settings updates for your iPhone or iPad running iOS 4 or later:

1. Make sure your device has a valid connection to the Internet.
2. Tap Settings > General > About. If an update is available, a prompt will appear.

Semnătură 

Power Mac G5 Leopard

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
Maclean - 18 Martie 2012 05:56 PM

M-am uitat din nou la un liveblog de la lansarea din 7 Martie. Au spus foarte clar:

“You’ll be able to use them as a personal hotspot.”

În consecință nu cred că este altceva de făcut decât de așteptat un update de Carrier Settings al operatorului tău, eventual de pistonat operatorul cu telefoane/mailuri/petiții/flashmob-uri smile . Pisica e la ei. Probabil mai durează o lună, două, trei, până când se atinge o masă critică de iPad-uri 4G, acum abia au apărut.

Sau sunat luni la operator și spus: “Convorbirea este înregistrată ? Da ? Avem o problemă contractuală, nu îmi furnizați serviciul de internet pe dispozitiv confirm contractului, vă rog să înregistrați cererea mea și să îmi spuneți numele tichetului, să îl notez, căci până când rezolvați problema și îmi revine funcționalitatea nu ar trebui, conform contractului semnat cu dumneavoastră, să fiu taxat pentru aceste servicii pe care nu m-i le oferiți”.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 04.08.11

Problema asta nu am stiut ca am avut-o, pana cand am avut-o. Pe iPhone 4 avea optiunea de configurare a APN-ului. Cand am intrat acolo am vazut Personal Hotspot nush ce, si am pus “internet” sau “default”, si bum: aveam Personal Hotspot. Pana atunci nu avusesem meniul asta. Acuma pe 4S vad ca nu-mi pot configura APN, dar probabil din cauza ca e codat orange. Daca poti sa il configurezi, merita sa incerci. Bafta

Semnătură 

Am avut odata un link in semnatura, in cod binar, dar a fost descoperit (dupa doi ani) si sters :(

rMBP 13”
iPhone 6
iPad Mini aka The Best Gadget Ever

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Bine, stiu si eu ca partial imi apartine vina si mie legat de frecventele LTE, la prezentare nu m-am uitat… Dar din moment ce pe pagina oficiala Apple din Germania scria ca datorita capabilitatii LTE cu iPad-ul se va putea naviga cu viteze mult mai mari decat inainte si avand in vedere ca in Germania chiar acuma este aceasta tehnologie in dezvoltare (doar ca pe alte frecvente), nici nu ma gandeam la posibilitatea ca difera frecventele. Sa zicem ca asta acuma nu e cea mai mare problema a mea… Ce imi este mai important, este sa fac cumva Personal Hotspot-ul sa mearga… Pe net am gasit ceva work-around-uri cu diferite aplicatii, dar nu vreau sa fac jailbreak sau chestii de genu’... Sper ca in curand apare un update pentru iOS care va avea si optiunea pentru Personal Hotspot. In rest iPad-ul mi se pare bunicel…

1 din 2
1