1 din 3
1
Sondaj
’’Purtați’’ folie/husă/carcasă pe iPad ?
Da, am folie de protecție pe ecran. 6
Da, am carcasă. 7
Da, am și folie și carcasă. 12
Nu, nu îmi place să pun nimic pe iPad, e super așa cum e. 17
Am Smart Cover. 21
Total voturi: 63
Trebuie să fii un utilizator logat ca să votezi
Este bine să pui folie de protecție pe iPad?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 24.12.10

Fiind prima data cand imi iau si eu un iPad, nu stiu daca este necesar sa ii pui folie de protectie pe ecran sau carcasa pe spate ? ?

Asa o sa imi iau Smart Cover sigur. Dar mai este nevoie de carcasa sau folie ?

Multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 30.08.07

Smart Cover-ul îți protejează doar ecranul iPad-ului, e bine să ferești și spatele de posibile zgârieturi…nu știi niciodata cand pe masa pe care îl pui e praf sau vreun grăunte de nisip.

Folia pe care o recomand e cea de la Moshi, este cu adeziune moleculara, nu lasă bule de aer, nu se zgârie, nu atenuează din sensibilitatea touch-ului, e oleofobică și se poate dezlipi și să se spele cu apă, apoi reatașată.

Semnătură 

Mac 4 Ever!

Mac Mini Late 2012
Intel i5 @ 2,5 GHz / Intel HD 4000 / 500 GB HDD

iPad Mini 4G

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Bineinteles ca e nevoie… doar nu e indistructibil wink. Oricat de mare grija ai avea de el crede-ma ca tot va capata o zgarietura cat de mica. Crede-ma ca am incercat… Eu folosesc o husa de silicon pentru spate si folie normala pe sticla.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

Stiu ca o sa capete mici zgarieturi chiar daca am foate mare grija de el.. Dar si pe spatele de aluminiu ?

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Urasc foliile pe ecrane. Nu folosesc nici la iPhone si nici la iPad. Si da, ambele au zgarieturi, dar mai bine asa. Oricum sticla se zgarie mult mai greu decat plasticul si, daca urasc ceva la modul visceral, este sa simt plastic pe display-uri multi-touch. Trecand de faptul ca, oricat ar fi folia de buna, imaginea nu e niciodata la fel ca si “naked”.

Smart Cover-ul este esential, zic eu. Pe langa care am folosit varii solutii: folie spate (Zagg), ii da robustete si suplete, tine spre un an; carcasa spate (atat una generica, de plexi transparent, cat si un Tucano exceptional, care se potriveste ca functiune si culoare cu Smart Cover-ul) este utila daca utilizezi iPad-ul hardcore. Al meu a vazut tot felul de funduri de genti, torpedouri de masini, a generat sute de documente, mii de mesaje, etc. Dupa ce am uzat fizic un Smart Cover, o folie si o carcasa si l-am zdrobit de podea o data, iPad-ul are cateva zgarieturi foarte fine pe ecran si spatele absolut perfect. In afara urmelor busiturii (un colt mai tesit, cativa milimetri) s-a pastrat exceptional.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti / Vaslui
Macuser din: 26.06.11

Si pe spate o sa se zgarie… Eu unul nu suport gadget-urile zgariate… Daca tu le accepti e ok.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Aham, aham. Dar eu ma intreb: Daca imi iau Smart Cover mai este nevoie de folie ?

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

nu, nu cred că mai ai…
la mine, după aproape juma’ de an, nu se cunoaște nimic pe ecran

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Daca umbli numai tu pe iPad probabil nu iti trebuie,daca ai copii atunci e musai,folia mea Zagg este destul de zgariata si mai mereu plina de urme,cand rontaie ceva vrea sa umble si pe iPad…

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Daca nu vrei folie atunci macar o husa sa-i cumperi,totusi nu o sa fie singur intr-o geanta.Ca sa recapitulez,eu am folie Zagg full body,Smart Cover (mersi zup) si o husa

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

Aha. Dar exista carcasa care sa nu “deranjeze” Smart Cover-ul ?

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 04.11.11

Nu pune folie pe touchscreen… eu n-am suportat-o mai mult de câteva ore pe telefon. Pentru spate ar putea si utilă (pe lângă evitarea zgârieturilor ajută și la aderență) deși eu n-am și nu îmi pare rău.

Legat de husa… n-aș suporta. Smart cover-ul e suficient pentru ce am eu nevoie (să protejeze ecranul când nu folosesc device-ul). iPad-ul are un design și “feel” superb, pe care ai dat destul de mult… de ce să-l acoperi?

TIP: Pune iPad-ul cu ecranul (acoperit de smart cover) în jos, asta o să protejeze spatele de zgârieturi atunci când îl ridici (după 5-6 luni spatele arată -aproape- ca nou).

Dacă te plimbi mult cu el în gentă/rucsac, poate merită un sleeve să nu se frece direct de alte obiecte.

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.04.09

Eu folosesc folie si husa si ipad-ul e ca nou, plus ca husa este din piele, marca Yoobao.
Folia am pus-o mai mult pentru ca ma enervau amprentele ramase, acum foarte greu mai raman pete pe ecran.

[ Modificat: 20 Martie 2012 08:12 PM de Administrator ]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 04.11.11

I’m pretty sure there is a iPad in there… somewhere.

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Eu fac la fel cum face si Dragos Salageanu, nu pun folii pe ecrane, nu voi pune nici pe iPad-ul nou. E adevarat ca daca pui o folie de protectie, multumita acesteia iti va fi protejat ecranul iPad-ului de zgaraieturi, prin urmare va arata mult timp ca nou si in cazul in care odata o sa vrei sa-l vinzi, vei primi mai mult pe el decat pe unul zgaraiat. Insa eu vreau sa profit din plin de ecranul nou, vreau sa vad imaginile nealterate si vreau sa am feeling-ul original a suprafetei ecranului iPad-ului. E adevarat ca daca se zgaraie ecranul, nu o sa am folie ce sa schimb, dar de obicei am mare grija de lucrurile mele. Pe spate o sa pun si eu ceva carcasa si in fata an SmartCover-ul, ca pe drum in geanta sa nu se zgaraie de la miscare.

Inca un motiv pentru care nu folosesc folie pentru ecran: mai demult foloseam o camera video la care de pe ecran nu am dat jos folia cu care a venit din fabricatie, ca sa ramana ecranul curat si sa fie protejat (folia aceea strica putin imaginea, era o folie groasa). Pana la urma dupa vreo 2 ani s-a stricat camera, garantie nu mai avea, deci am ramas cu o camera “ca noua” dar defecta. De aici am invatat ca lucrurile sunt pentru a fi folosite, nu pentru a le tine in vitrina. Nu zic ca nu sterg zilnic praful si amprentele de pe ecranul iPad-ului, dar folie nu as pune. Exceptie daca folosesc si copii iPad-ul, sau este folosit in conditii unde este predispus la zgaraieturi.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.12.07

Eu am un smart cover negru de piele, pe care am dat 15€ eBay wink

Am folosit si o husa transparenta flexibila din TPU, compatibila cu smart cover, dar am dat-o jos dupa ce a devenit jegoasa galbuie.

Acum ma gandeam sa iau un Gelaskin, dar sigur ma voi plictisi de el asa ca momentan folosesc doar smart cover.

Mult timp l-am folosit fara nimic dar nu are absolut nici un semn pe spate. Pe ecran insa se vede langa front camera o micro zgarietura de cand l-am pus mai de mult cu fata in jos si o fi prins praf cand l-am ridicat.

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

1 din 3
1