Buna ziua.
As avea o nelamurire cu mufele DVI si HDMI.Din cate am observat majoritatea laptopurilor vin cu mufa HDMI
Am un Macbookpro/2008 ce detine HDMI IN si DVI -D iar TV samsung full HD/2011, 4 intrari HDMI, separat si mufa VGA pt calculator
Acum nu stiu cum sa fac legatura (cu ce tip de cablu) intre TV si Laptop.
Eu zic ca cea mai simpla conexiune e un adaptor de la DVI la VGA pe Mac, si un cablu VGA pana la tv. Daca doresti si sunetul, ii tragi si un cablu audio cu 2 jack-uri stereo intre iesirea de sunet de pe Mac si intrarea de sunet de pe spatele tv-ului.
VGA e analog si pierzi calitate. mai bine un DVI-HDMI(female) adaptor si cablu HDMI all the way.
Audio doar pe cablu din jack, dar vezi poate ai intrare optica TVul si poti sa faci ceva cu iesirea S/PDIF din macbook pro (zic prostii?)
VGA e analog si pierzi calitate. mai bine un DVI-HDMI(female) adaptor si cablu HDMI all the way.
Audio doar pe cablu din jack, dar vezi poate ai intrare optica TVul si poti sa faci ceva cu iesirea S/PDIF din macbook pro (zic prostii?)
pana la urma am luat un adaptor in DVI si out HDMI si cablu la ambele capete HDMI
imaginea/fereastra laptopului o trag cu mause-ul in cel de-al doilea Display, TV-ul, insa ce fac cu sunetul ?; intrucat intelesesem ca sunetul il voi avea tot de la DVI-HDMI
probablil ca voi folosi intre PC si TV tot un cablu stereo…?
Si rezolutia cum ar treb sa fie cea de la TV si PC; la TV am rezolutie 1080 insa banuiesc ca se poate modifica la nevoie
pana la urma am luat un adaptor in DVI si out HDMI si cablu la ambele capete HDMI
imaginea/fereastra laptopului o trag cu mause-ul in cel de-al doilea Display, TV-ul, insa ce fac cu sunetul ?; intrucat intelesesem ca sunetul il voi avea tot de la DVI-HDMI
probablil ca voi folosi intre PC si TV tot un cablu stereo…?
Si rezolutia cum ar treb sa fie cea de la TV si PC; la TV am rezolutie 1080 insa banuiesc ca se poate modifica la nevoie
Rezolutia o schimbi de la display preferences, in sys pref. Incearca sa pui rezolutia nativa a TVului (o alfi din carticica TVului) ca sa se vada cel mai bine.
Exista si optiunea de mirroring, daca vrei sa vezi pe TV exact ce vezi pe Mac.