8 din 10
8
Intrebați ce vreți un posesor de iPad nou.
  [ Ignoră ]   [ # 106 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.08.08

o sa pun ipad-ul la masuratori incepand cu diseara, sa vedem ce iese..

[ Ignoră ]   [ # 107 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Fa si o poză, scrie frumos și-l punem ca articol pe prima pagină dacă dorești.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 108 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.02.12

pur informativ poate fi interesant, altfel nu ii vad rostul; daca o aplicatie gen gmail mananca prea mult din battery life pt ca face push tot timpul, o pot sterge si folosesc mailul din sistem, care are niste setari in plus pt fetch/push; la incarcare nu vad ce putem face… procedura tot aia ramane, indiferent ce observam noi; dar asa, pt cultura noastra generala, sigur, de ce nu…

[ Ignoră ]   [ # 109 ]
Rank
Newbie
Din: 

motivele mele sa fac asta (exista si un ...minuscul risc pentru ipad in procesul asta .. smile ) ar fi urmatoarele:

- ce se intampla la 100% afisati pe ecran. Incarcarea se opreste sau continua? Aud unele mituri cum ca ar mai dura inca 1-2 ore si ca apple “triseaza” incercand sa ascunda faptul ca bateria noua se incarca intr-un timp f mare si ca adaptorul de 10W ar fi oarecum insuficient.

- adaptorul de 10W limiteaza sau nu incarcarea. Daca conectez o sursa de curent mai capabila, ipad-ul s-ar incarca mai repede? Desigur multi useri n-ar dori sa faca astfel de “hack”-uri insa sunt curios daca e o problema a apple sau nu. Bateriile li-ion si li-polymer, ca si arhitectura, pot face un ciclu complet de incarcare in 2-3 ore fara vreun pericol sau scurtarea duratei de exploatare. Deci, de ce dureaza la ipad 3 atat timp?

- ce se intampla cand conectez un ipad la portul USB? Cand se incarca?/cu cat?

- ce se intampla daca conectez un alimentator capabil sa livreze 20W catre ipad (5V - 4A) respectiv dublu fata de cel original?. Se incarca de 2 ori mai repede sau exista o limitare interna ipad ce determina valoarea maxima a curentului de incarcare.

Un alt motiv pentru care fac aceste teste este faptul ca sunt un prim pas necesar pentru o alta idee de-a mea care deja am aplicat-o la unele telefoane. Respectiv sa construiesc o baterie externa hibrida ce se comporta ca si buffer intre ipad si un panou solar si-mi permit mie sa iau ipad-ul dupa mine cand ma duc cu cortul peste dunare si ma uit la filme ca animalu’.
Nu stiu daca pot posta link-uri, dar cam asa arata bateria intermediara. Aia e o varianta mai veche pentru unele teste (mai ghetto style asa). acolo functiona si ca hub usb “powered”, acum voi folosi celule prismatice, intreg montajul va fi atasat de spatele panoului solar si inchis ermetic. 
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1028409

[ Ignoră ]   [ # 110 ]
RankRankRank
Member
Din: 

pe mine personal ma amuza temerara ta intreprindere… inteleg ca iti place sa mesteresti, eu personal nu folosesc scule gen apple decat in standardele date; se strica ceva, inapoi cu el la service - it’s that simple

cu siguranta sunt si persoane pe care le-ar interesa astfel de teste, dar vorba ta, risti sa il strici fara sa iti mai ofere cineva garantie la el ulterior; la intrebarile legitime din postul tau s-a cam raspuns deja… e o chestie din ios stiuta, de ex., faptul ca atunci cand ajunge la 100% se descarca putin si apoi continua iar… e documentat pe aici pe undeva in forum si pe net

[ Ignoră ]   [ # 111 ]
Rank
Newbie
Din: 

pai din ce spui referitor cu cei 100% (n-am gasit inca topicul) eu deduc ca vorbesti de ceea ce se numeste “trickle charge” respectiv, desi la 100% aparatul incarca acumulatorul cu un curent egal cu valoarea cu care acumulatorul se descarca de la sine. In acest caz, da, odata ajuns la 100% se opreste incarcarea, iar dupa o scurta perioada, aparatul detecteaza o descarcare si reia incarcarea in impulsuri pentru a mentine acumulatorul la 100%. Asta se intampla hardware, nu stiu ce spune ios de chestia asta, insa nu la ea ma refer.
Ma refer la situatia in care ios raporteaza 100% (sau in zona asta) dar in realitate, hardware vorbind bateria este fizic la 80% si inca se afla in ciclul normal de incarcare la curent constant. Asta doresc sa masor ca ulterior sa deduc cum sa-mi incarc corect ipad-ul.

Eu am un fix cu portabilitatea asta cand ma duc in lume, spre deosebire de un telefon (cum era in acel link) aici se renteaza mai mult. E un device mult mai versatil, e mai comod de vazut filme, stat pe net. La acel telefon, HD2, am obtinut un ansamblu ce per total putea functiona non stop folosind panouri solare. Chiar daca nu aveam soare excelent, erau nori, ploua etc. Se poate face si pentru ipad, tinand cont de un consum de 3 ori mai mare (un telefon bazat pe platforma snapdragon consuma maxim - full load - vreo 5W respectiv 6W pt dual core-uri).
Ce mi-ar permite chestia asta? Pai simplu, daca plec o saptamana in delta, iau un hdd de laptop de 80 gb cu adaptor usb, tableta si panoul solar astfel “pimp-uit”. Panoul dispune si de hub usb powered, incarca tableta in acelasi timp, pot cupla hdd-ul la tableta, pot vedea filme, pot transfera pe tableta ce poze fac cu camera, pot sta pe net cat doresc. Pentru mine e o solutie ieftina ce-mi confera pe deasupra satisfactia aia a diy-ului. Un alt exemplu ar fi posibilitatea de a inregistra audio folosind un DAC extern, pe care il pot alimenta dintr-un astfel de hub fara sa mai depind de prize.

Nu, nu pierd garantia decat daca omor tableta (stiu din sursele mele ce verificari se fac in service-uri, nu doar pt apple, la modul general) si deci fiind in interesul meu, n-am sa omor tableta. smile

[ Ignoră ]   [ # 112 ]
RankRankRank
Member
Din: 

cu riscul de a parea cinic, eu cand ma duc undeva in natura, bicicleta ski munte mare whatever, numai dracovenii din astea nu iau cu mine; cel mult un iphone, ca sa faci niste filme poze pe acolo, si ca sa poti suna vreun prieten daca ramai cocotat undeva ca in 127 hours raspberry in rest, “far from the madding crowd”, cum zicea hardy… te retragi ca h. d. thoreau in padure si uiti oleaca de toate alea.. nu de alta, dar in rest si asa ne petrecem timpul numai printre gadgeturi si device-uri; nu sunt detractorul stiintei/tehnicii, dimpotriva opinez ca tre sa o intelegi, ca sa te poti elibera de ea, nu sa ii intorci spatele (thoreau spunea tot acolo - men have become the tools of their tools… :D) dar prefer contrasturi din astea mai puternice, eu cel putin am nevoie de liniste si deconectare totala cand ies in natura… numai de filme si mailuri nu mai mi-ar arde in delta, cre ca e mult mai interesanta linistea unui dat la peste, prilej de reflectie si introspectie, de-ati mai pune niste intrebari din alea mai grele, existentiale era sa zic raspberry etc etc da, stiu… sunt offtopic, da ma raportez la ce spuneai mai sus (aveti mila, admini!) PS ce am scris aici se incadreaza la rubrica - ce face un posesor de ipad nou cand iese in natura raspberry avem deja doua opinii… asteptam si altele smile

[ Ignoră ]   [ # 113 ]
Rank
Newbie
Din: 

da, perfect de acord. hai sa-ti spun ce-as mai face cu ipad-ul in padure, o chestie care mi-o doream si o faceam cu greu pe un telefon, tranzactionatul pe bursa smile si da, asta se preteaza la facut pe malu’ baltii pentru mine. Natura si linistea iti da alta perspectiva, esti mai calm si mai relaxat, ai o alta viziune asupra cotatiilor de acolo, gandesti mult mai neimplicat si la rece. Asta in principiu inseamna ca esti mai profitabil raportat la pozitiile ce le ai in piata. Stiu ca suna si mai trist decat a te uita la filme, dar omu’ face ce poate, anu’ trecut spre exemplu ultima .. chestie (care ma enerva la culme…) era sa faci padurea sa vuie de manele, “sport” care din pacate l-am vazut practicat de multi. Fara sa intru in polemici cu cineva, asta observ ca au unii nevoie ca sa se simta bine in natura. Fara manele, aparent pentru ei natura nu e “completa”.
Intorcandu-ne la ale mele, tranzactionatul pe bursa produce in timp o mica deformare “profesionala” respectiv nevoia de perspectiva in ceea ce faci. Nu neaparat sa faci ceva, ci sa ai cumva certitudinea ca daca ai vrea s-o faci peste 12 ore, o zi, o saptamana, vei putea s-o faci. Asta iti deschide optiuni, pe care iti place sa le ai. Mai mult reprezinta aceasta placere uneori decat ce-oi fi vrut sa faci avand acea certitudine. Cum spuneam, o deformare profesionala a celor care pe bursa le-ar place sa detina cat mai mult timp controlul. Eu spun ca vreau un device la care cand ma duc in padure sa pot sa ma uit NON STOP la filme.  Asta nu inseamna ca pestii o sa ramana in balta, carnea de gratar o s-o manance ursu’ (etc..), respectiv nu inseamna ca chiar o sa ma uit la filme non stop. Uneori nu ma uit deloc la filme (sau orice oi vrea sa fac) si car device-ul degeaba dupa mine, am patit si asta.
Dar pt bursa, da, de ce nu, aia chiar as folosi. Sa vezi ce verde o sa fie iarba si ce gustosi o sa fie micii daca prind eu vreo 2-3 trade-uri profitabile prin salbaticie pe acolo. smile)

...but then, it’s just me.. (sau cum era aia..)

Revenind la ipad 3, da e device-ul ideal pt orice inseamna grafice mai complexe, multe liniute si chestii de genul. Pentru mine (bursa + editare audio - respectiv multe chestii mici si multa informatie afisata pe ecran) rezolutia conteaza pentru ca iti creste productivitatea, te scuteste de ceva zoom in/out. Nu sunt cu editatul de poze sau filmulete, dar acolo cred ca daca gresesc expunerea pe dslr, o sa-mi dau seama de asta si pe ipad 2 la fel de usor ca pe ipad 3.

[ Ignoră ]   [ # 114 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 17.03.07

Eu il iau pe post de tava la picnic, iar daca ploua il port deasupra capului. smile iar acum serios, pot citi de pe el, pot avea o harta minunata, pot uploada rapid pozele prin eyefi si sa le ajustez, etc.

Semnătură 

A Greener Apple

[ Ignoră ]   [ # 115 ]
RankRankRank
Member
Din: 

ai uitat ca poti sa joci si ping-pong cu el, cum zicea un tip caruia i-am vandut nu demult ipad2ul LOL

[ Ignoră ]   [ # 116 ]
Rank
Newbie
Din: 

Eram curios pana una alta, am masurat curentul de incarcare la noul ipad.
Deci, incarcatorul da 5 volti la 2 amperi, cam asta scrie pe el.
Una bucata ipad 3 cu bateria descarcata pana la 5% cere cam asa: 1,31 amperi inchisa, 1,50 amperi la incarcare in timp ce este folosita. Limitarea este interna, circuitul de incarcare din tableta, nu incarcatorul. Consecinta directa este ca daca schimb incarcatorul cu altul de 5v dar la 1000000 amperi, tableta tot 1.50 o sa ceara. Deci nu se poate in vreun fel accelera incarcarea.

De ce tableta cere doar 1.5amperi. Asta e simplu, atat suporta circuitul de incarcare, mai mult ar insemna disipare mai mare de caldura, ori pentru asta ar trebui alt circuit de incarcare (bobina sarcina a tranzistorului mosfet care face comutatia cu tot cu el) ori nu este loc pentru asa ceva, nu incap. Asta e pretul platit miniaturizarii impreuna cu acumulatorul de capacitate mare aflat inauntru.
O alta rezultanta a micului experiment, incarcatorul apple nu poate fi substituit cu o dracioara ieftina sau alt tip de incarcator cu mufa usb decat daca acesta trimite si tensiunile aferente pinilor de date usb. Un incarcator generic de masina n-a mers, tableta refuza sa se incarce fara 2,5 volti pe data + si 1,5volti pe data -.

Inca ceva, ipad 3 foloseste acelasi circuit de incarcare ca ipad 2. Nu exista o optimizare anume pentru bateria de capacitate mai mare aflata inauntru. Deci se incarca la acelasi curent ca si ipad 2 dar evident pentru ca bateria e mai mare. dureaza mai mult.
Ramane sa vad ce se intampla cand tableta ajunge la 100%, sa lamuresc acest mic mister personal.

Apoi dupa paste fac toate masuratorile calumea, sa vad ce face ipad pe parcursul unui ciclu de incarcare complet si sa deduc cum este cel mai bine sa incarc bateria ei si cat timp.

[ Ignoră ]   [ # 117 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Sunt extrem de curios de consumul noului iPad 2, daca si-a luat careva. Teardown-urile zic ca utilizeaza un A5 pe 32 nm, sunt curios cum se reflecta treaba asta in autonomie: http://www.extremetech.com/computing/125871-apple-sneakily-debuts-32nm-a5-in-new-ipad-2-apple-tv

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 118 ]
RankRankRank
Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 19.10.07

Baieti, am si eu o intrebare. Am ocazia sa imi aduca cineva un iPad din US. Ma gindeam sa imi iau un 16gb + 4G. Stiti cumva daca este blocat in AT&T sau in Verzion? Este locked iPad-ul? Din cite stiu iPadurile nu au fost niciodata locked pe vreo retea. Gresesc? Si inca ceva: este vreo diferenta intre iPadul AT&T si Verizon? Eu stiam ca sint la fel. Ei la prezentare s-au laudat ca au cele mai multe antene iPadurile astea noi, tocmai ca sa mearga pe toate retele posibile si imposibile.

Multumesc anticipat de raspunsuri

Semnătură 

MacBook Pro retina i7, 2.7 16 gb RAM, 512 SSD
MacBook Pro mid 2007, 4 gb RAM
iPhone 1st gen 8 gb
iPod clasic 80 gb
AEBS Dual Band
Airport Express
iPhone 5 16 gb

[ Ignoră ]   [ # 119 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
FlorinZ - 13 Aprilie 2012 04:52 PM

Baieti, am si eu o intrebare. Am ocazia sa imi aduca cineva un iPad din US. Ma gindeam sa imi iau un 16gb + 4G. Stiti cumva daca este blocat in AT&T sau in Verzion? Este locked iPad-ul? Din cite stiu iPadurile nu au fost niciodata locked pe vreo retea. Gresesc? Si inca ceva: este vreo diferenta intre iPadul AT&T si Verizon? Eu stiam ca sint la fel. Ei la prezentare s-au laudat ca au cele mai multe antene iPadurile astea noi, tocmai ca sa mearga pe toate retele posibile si imposibile.

Multumesc anticipat de raspunsuri

Eu mi-as lua AT&T. Amandoua sunt unlocked si “world 3G devices”, dar Vodafone pregateste o implementare de LTE, care sigur nu va fi compatibila cu versiunea Verizon.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 120 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Dacă intenţionezi să iei “noul” iPad, fereşte-te ca de dracu’ să iei de 16. În cel mai scurt timp vei rămîne fără spaţiu.

8 din 10
8