Nu e asa dramatica situatia, daca ai doar aplicatii. La al meu utilizez in acest moment 16,3 Gb (la modelul de 16, te poti baza pe aprox.12- 13 Gb, restul il ocupa sistemul si e bine sa lasi vreo 2 Gb liberi). Asta cu 140 de aplicatii instalate, dintre care multe papatoare de spatiu la modul hardcore: http://i.imgur.com/q4leK.jpg
Citez:
Many of the apps that have been upgraded for the iPad’s retina display are up to 5x larger than their predecessor. Even though your space needs seem small, you will be kicking yourself when you run out of space on your 16. Look at it like this. Some apps are north of a full gigabyte. You can have about 15 apps on your iPad of that size and then you are out of space.
Dar sunt si unele aplicatii mari. Chiar ar fi fain sa postam ce aplicatii avem pe Ipad
Dragos Salageanu - 14 Aprilie 2012 09:32 PM
Nu e asa dramatica situatia, daca ai doar aplicatii. La al meu utilizez in acest moment 16,3 Gb (la modelul de 16, te poti baza pe aprox.12- 13 Gb, restul il ocupa sistemul si e bine sa lasi vreo 2 Gb liberi). Asta cu 140 de aplicatii instalate, dintre care multe papatoare de spatiu la modul hardcore: http://i.imgur.com/q4leK.jpg
Aplicaţiile pentru iPad 3 - dedicate - sînt cam de trei ori mai mari decît cele vechi.
Stiu teoria, dar pana in prezent practica nu o confirma. Uita-te in screenshot-ul meu. In plus, am cateva observatii:
1. Aplicatiile din App Store nu cred ca sunt organizate pe subcategorii de device-uri. Adicatelea, daca o aplicatie este updatata de developer cu imagini optimizate pentru iPad 3, se va actualiza la fel si pe iPad-urile mai vechi, chit ca acestea nu vor beneficia de calitatea suplimentara. La fel si cu aplicatiile optimizate pentru 4/4S care se vor updata si pe 3GS. In concluzie, problema spatiului, ca o fi sau nu acuta, loveste toate iPad-urile, nu doar pe cele noi cu Retina Display.
2. Chestia cu aplicatiile care se umfla ca popcornu’ este o teorie care nu numai ca nu s-a confirmat (putem spune “da, dar stai sa vezi cand o sa se updateuie toate aplicatiile tale pentru retina display!”), sanse sunt ca nu se va confirma nici in viitor. Sa-ti spun si de ce:
- Singurele aplicatii care for avea footprint-ul triplu (!) la o rezolutie cvadrupla (sa uitam ca exista compresie pentru o secunda) sunt aplicatii din categoria “Dreams of Burma”, “Nasa best 1000 images” sau alte alea cu multe poze. Care au dimensiuni complet neglijabile.
- Uita-te la top 15 aplicatii de la mine si gandeste-te ce ar presupune adaptarea lor pentru Retina display: la jocuri niste texturi noi (chit ca textura e o mica parte din experienta vizuala), la navigarie un nou engine de randare a hartilor (nimic care sa pape mai mult de cativa mega, poate zeci de mega cu cateva indicatoare mai artistice), la aplicatii cateva elemente de GUI noi care, din nou, se rezolva cu cateva zeci de mega (hai 100 pentru GarageBand).
Aplicatiile nu sunt filme, adicatelea imagini afisate succesiv, pe care daca le maresti, sare totul in aer. Chiar daca elementele de view al unei aplicatii sunt de 4 ori mai mari (zicem de 3 ori, cu compresie), acest lucru va avea un impact semnificativ mai mic asupra spatiului ocupat. Depinde mult de tipul de aplicatie si va trebui sa urmarim si sa masuram inainte sa dam un verdict, dar in viata reala cifrele nu sunt nici macar vag apropiate de zvonurile initiale.
Many of the apps that have been upgraded for the iPad’s retina display are up to 5x larger than their predecessor.
Prin “many” intelegem cateva. Eu am 141 de aplicatii instalate si nu mi-a sarit asa ceva in ochi. O fi, nu zic nu, dar nici nu ma uit daca “Cut the Rope” are 25 Mb sau 75 Mb.
iaru - 14 Aprilie 2012 10:19 PM
Some apps are north of a full gigabyte. You can have about 15 apps on your iPad of that size and then you are out of space.
Poti numara pe degetele de la doua maini aplicatiile din App Store care depasesc un Gb. Nu cred ca sunt 15 de toate. Angry Birds are 55 Mb, Angry Birds Space, optimizat pentru Retina, are vreo 88. iPad-ul nevestei (al meu vechi iPad2 de 16) este configurat ca pentru un om normal, cu de toate atat pentru adulti cat si pentru copii, si utilizeaza exact 8Gb. Pun imediat niste screenshot-uri.
Dati-mi va rog un sfat referitor la culoarea iPad-ului, mie mi-ar placea alb, dar nu distrage atentia marginea alba, cel putin la rularea filmelor? Pe iPhone si iMac se vede excelent, dar ele au marginea neagra.
Meh, cam moft faza cu culorile. Bezel-ul negru aduce mai mult a televizor (sau laptop), cel alb mai mult a revista/carte. Subiectiv, parca ala negru e mai fain la filme (pentru ca nu am televizor alb, nu de alta), iar ala alb la reviste, iBooks, Flipboard sau fotografii. Dar e chestie de obisnuinta…
Dati-mi va rog un sfat referitor la culoarea iPad-ului, mie mi-ar placea alb, dar nu distrage atentia marginea alba, cel putin la rularea filmelor? Pe iPhone si iMac se vede excelent, dar ele au marginea neagra.
De ce nu dai o raită sâmbătă prin noul magazin iStyle din Băneasa ? Cum intri dai de iPad-uri, ai și 2 și “The New”, și albe și negre, te poți uita la ele pe îndelete.
Nevastă-mea a avut aceeași problemă ca tine când să-și aleagă iPad-ul și a ajuns la concluzia că pentru ea dimpotrivă albul este mai puțin deranjant, dar asta după ce s-a uitat bine la ambele.
Eu unul aș prefera negru și nici măcar nu știu să zic de ce. Probabil ține de modul fiecăruia de a se concentra.
Pe bune, du-te și uită-te la ele, numai așa îți dai seama care-i pentru tine.