7 din 10
7
Intrebați ce vreți un posesor de iPad nou.
  [ Ignoră ]   [ # 91 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 13.02.12

Multumesc Zalmoxis grin

[ Ignoră ]   [ # 92 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.02.12

de nada

tre sa mai verifici ceva:

daca dai dublu clic pe home button si vezi ce taskuri ruleaza in background, vezi ca aplicatia stearsa sa nu fie inca pe acolo

daca da, atunci tre sa apesi si aici inca o data la fel pe aplicatie, si o inchizi de la butonul rosu

din ce am observat pana acum, e posibil sa nu o stearga de tot in cazul asta

adica ai sters-o de pe desktop home screen, dar inca rula in background… atunci (cred, din ce am observat) raman threaduri care ruleaza in background, mananca ram, cpu si, evident storage

pana se elibereaza procul si memoria de procesele aplicatiei, nici storage-ul nu va fi eliberat, chiar daca teoretic ai sters jocul/aplicatia

asta am observat-o empiric, stergand de ex un joc de un giga si observand ca mi s-a eliberat doar 500 MB sau ceva de genul

nu e o demonstratie stiintifica, dar eu asta am observat in cursul timpului/folosirii

[ Ignoră ]   [ # 93 ]
RankRankRank
Member

Voua vi se incarca ipadul la usb? cand il conectezi scrie “not charging ” .. am mai citit pe net si lumea zice ca de fapt se incarca. Atunci de ce bugul asta? L-am pus pe al meu de vreo 45 minute la USB si nu se intampla mai nimic.

[ Ignoră ]   [ # 94 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 18.03.08
Altom - 05 Aprilie 2012 07:50 PM

Voua vi se incarca ipadul la usb? cand il conectezi scrie “not charging ” .. am mai citit pe net si lumea zice ca de fapt se incarca. Atunci de ce bugul asta? L-am pus pe al meu de vreo 45 minute la USB si nu se intampla mai nimic.

daca ai un model mai vechi de pc sau mac iPad-ul se v-a incarca doar cand este in sleep mode.
daca ai un model care are un high power usb iPad-ul se v-a incarca,dar ff greu.
este recomandat sa-l hranesti de la priza.

Semnătură 

iPhone XS Max 64GB Black
Watch 4
MacBook 13 Retina Early 2015
iPad Air 3

[ Ignoră ]   [ # 95 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05
Altom - 05 Aprilie 2012 07:50 PM

răspunsul lui apple
soluția pentru PC-uri (funcționează, așa incarc la serviciu)
un alt truc
smile
și gata…

[ Ignoră ]   [ # 96 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

daca folosesti cabluri de 2 lei e posibil sa nu ti se incarce cum trebuie. sau dock-uri contrafacute.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 97 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08
zalmoxis - 04 Aprilie 2012 08:17 AM

de nada

tre sa mai verifici ceva:

daca dai dublu clic pe home button si vezi ce taskuri ruleaza in background, vezi ca aplicatia stearsa sa nu fie inca pe acolo

daca da, atunci tre sa apesi si aici inca o data la fel pe aplicatie, si o inchizi de la butonul rosu

din ce am observat pana acum, e posibil sa nu o stearga de tot in cazul asta

adica ai sters-o de pe desktop home screen, dar inca rula in background… atunci (cred, din ce am observat) raman threaduri care ruleaza in background, mananca ram, cpu si, evident storage

pana se elibereaza procul si memoria de procesele aplicatiei, nici storage-ul nu va fi eliberat, chiar daca teoretic ai sters jocul/aplicatia

asta am observat-o empiric, stergand de ex un joc de un giga si observand ca mi s-a eliberat doar 500 MB sau ceva de genul

nu e o demonstratie stiintifica, dar eu asta am observat in cursul timpului/folosirii

Ai observat gresit. Nu raman nici un fel de thread-uri “agatate”, cu foarte putine exceptii, pentru un numar foarte select de aplicatii. In marea lor majoritate, aplicatiile sunt fortate sa intre in standby in circa 8 secunde de la preluarea controlului de catre sistem, (prin revenirea in meniul Home sau lansarea unei alte aplicatii), altfel sunt terminate automat, chit ca tu le vezi “active” in multitasking bar (care are mai mult rolul de application history, nu te lasa indus in eroare de denumire). Instantele in care sistemul permite rularea unor thread-uri in background nu sunt atat de mancatoare de resurse incat sa sesizeze user-ul si sunt permise pe perioade măsurabile în zeci de secunde (cu exceptia playback-ului de muzica si inca catva instante exceptionale). Stiu cativa utilizatori de iOS care inchid aplicatii din multitasking bar ca sa “salveze resurse”, te asigur ca beneficiile sunt de ordin ritualic, nu tehnic. Exista situatii in care aplicatii scrise prost (Facebook app de exemplu) salveaza rahaturi la trecerea in standby si trebuie inchise din multitasking bar pentru a putea functiona normal, dar nici in cazurile respective aplicatiile nu consuma resurse in background, manifesta doar probleme de revenire in starea activa.

Pentru detalii poti apela la incredere la “iOS Technology Overview” sau “iOS Application Programming Guide”, colectia Developer, autor Apple, disponibile gratuit in iBook Store.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 98 ]
RankRankRank
Member
Din: 

nu am ce observa gresit la nivel empiric, e un fapt ca o aplicatie manca mai mult storage - ca de aici a plecat discutia - inainte de inchidere si stergere completa decat dupa; poate incercarea mea de a (imi) explica fenomenul e inexacta; oricum, la ceaslov (iTO) scrie asa: “a suspended application remains in memory but does not execute any code”; deci ceva resurse tot mananca; in mare sunt de acord cu ce ziceai mai sus, nu mi-am facut griji din pricina multitaskingului; ideea era (in experienta mea) ca pana nu inchizi complet aplicatia, ea ramane in memorie, indiferent ca se executa cod sau nu; ceea ce duce la prezumtivele zombie processes de care ziceam mai sus, care tin locked/pinned memory etc.

[ Ignoră ]   [ # 99 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
zalmoxis - 08 Aprilie 2012 06:02 PM

nu am ce observa gresit la nivel empiric, e un fapt ca o aplicatie manca mai mult storage - ca de aici a plecat discutia - inainte de inchidere si stergere completa decat dupa; poate incercarea mea de a (imi) explica fenomenul e inexacta; oricum, la ceaslov (iTO) scrie asa: “a suspended application remains in memory but does not execute any code”; deci ceva resurse tot mananca; in mare sunt de acord cu ce ziceai mai sus, nu mi-am facut griji din pricina multitaskingului; ideea era (in experienta mea) ca pana nu inchizi complet aplicatia, ea ramane in memorie, indiferent ca se executa cod sau nu; ceea ce duce la prezumtivele zombie processes de care ziceam mai sus, care tin locked/pinned memory etc.

Nu chiar. Aplicatia suspendata ramane in memorie oana cand iOS decide ca are nevoie de memorie, atunci poate transmite o cerere de eliberare a memoriei sau poate purge-ui aplicatia direct (in baza footprint-ului ocupat), fara avertisment sau menajamente. Toate astea mult inainte ca ocuparea memoriei sa aiba vreun efect asupra performantei. Dat fiind ca aplicatiile nu au la dispozitie memorie virtuala si sunt constranse sa gestioneze foarte eficient memoria, ma indoiesc ca aplicatiile in standby raman in memorie mai mult de cateva minute. Imagineaza-ti sistemul de operare ca un ghid tropical cu o macheta in mana care taie tot ce sta in calea ta, indiferent de directia in care te indrepti.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 100 ]
RankRankRank
Member
Din: 

reference:

Multitasking makes the relaunching of applications much faster but does not eliminate the launching of applications altogether. As memory becomes constrained, the system purges applications that have not been used recently. Purges can happen at any time and with no notice. It is therefore imperative that applications save user data and any application state when they move to the background. During the next launch cycle, the application should then use that state information to restore the application to its previous state. Restoring the application in this way makes it seem as if the application never quit, which provides continuity and convenience for the user.

To manage program memory, iOS uses essentially the same virtual memory system found in Mac OS X. In iOS, each program still has its own virtual address space, but unlike Mac OS X, the amount of usable virtual memory is constrained by the amount of physical memory available. This is because iOS does not support paging to disk when memory gets full. Instead, the virtual memory system simply releases read-only memory pages, such as code pages, when it needs more space. Such pages can always be loaded back into memory later if they are needed again.

[ Ignoră ]   [ # 101 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asa, asta difera cumva de ce spuneam eu? Comportamentul aplicatiilor este altfel? Schimba inchiderea manuala a aplicatiilor cu ceva accesul sistemului sau al aplicatiei active la memorie?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 102 ]
RankRankRank
Member
Din: 

nu, era un argument in plus; de ce o iei la modul polemic, numai tu stii smile

[ Ignoră ]   [ # 103 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
zalmoxis - 08 Aprilie 2012 07:04 PM

nu, era un argument in plus; de ce o iei la modul polemic, numai tu stii smile

Asa e, imi cer scuze. Defect profesional smile Offtopic, oricum, meritam un tras de urechi…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 104 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.08.08

am cumparat si eu un ipad 3, inainte de el avand un ipad 2.
este cineva interesat de detalierea secventei de incarcare la ipad 3? (respectiv, curentii reali absorbiti la incarcare, daca incarcarea se termina cand se afiseaza 100% sau mai dureaza, daca incarcatorul de 10W e suficient etc etc - orice tine de incarcare). Detin echipamentul necesar acestor tipuri de masuratori (surse de laborator, aparate masura, osciloscop) si pot cupla ipad-ul pe o sursa de tensiune separata unde ulterior sa observ cum se comporta.

[ Ignoră ]   [ # 105 ]
RankRankRank
Member

Ar fi interesant Bogdan :—)

7 din 10
7