Macbook Air & web design
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 18.06.09

Fellow macusers,

Am un MBP early 2011 de 15’’ folosit in principal pentru web design. Desi ma satisface din toate punctele de vedere, as vrea sa il schimb cu ceva mai ieftin, fiindca e prea performant pentru ceea ce il folosesc eu. De exemplu, un i7 nu ma avantajeaza atat de mult in aplicatiile pe care le frecventez ( Photoshop, Illustrator, Espresso ), ci m-ar ajuta mai mult un SSD, decat hddul normal pe care il am. Sa nu-mi sugerati un upgrade la SSD, fiindca ideea e sa-l schimb cu ceva mai ieftin, nu sa mai bag bani in el.

M-am gandit initial sa-l schimb cu un MBP, tot de 15’‘, dar mai vechi: un C2D + HDD Seagate hybrid, ceea ce mi se parea combinatia optima. Am continuat sa caut insa, si ma tenteaza tot mai mult sa-mi iau un MBA de 13’‘. In teorie, e perfect: mai usor, mai subtire, are SSD, aceeasi rezolutie, etc. Intrebarea mea e: Chiar daca are aceeasi rezolutie (1440x900), ar fi destul de mare ecranul ca sa-mi pot face treaba pe el? ( fara monitor extern )

Ideea e ca nu sunt sigur daca m-as descruca pe 13’’ ( am incercat unul care e de 1280x800, si mi se parea cam inghesuit sa lucrez pe el in PS pentru perioade mai lungi de timp ). Desi mai multi designeri i-au facut reviewuri si ziceau ca e ok, ma gandeam sa va intreb inainte. Multumesc!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.12.10

Salut.
Eu folosesc Photoshop, Lightroom, Aperture pe un MBP 13’’ si este intradevar mic pentru asemenea aplicatii. Eu atasez un monitor extern la el cand fac treaba indelungata. Lucru pe care ti-l recomand si tie.
Air + monitor extern.

Semnătură 

Mac: iMac Pro 2017
Phone: iPhone X 256 GB Black
Tablet: iPad Pro Silver 128 GB + 4G
Watch: Apple Watch 3 42mm
TV: Apple TV 4 32 GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@ALBDusty exact de asta intrebam, pe un MB ca al tau m-am jucat si eu si am avut aceeasi parere, doar ca Air-ul are o rezolutie mai mare, ma gandeam ca e altfel?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
enduu - 25 Martie 2012 07:32 PM

ma gandeam ca e altfel?

ESTE!
pe un ecran mic cu rezoluție mai mare totul va fi mic (prea mic uneori și devine și mai obositor în cazul unor perioade mai lungi de lucru).

mai repede un mbp de 13.

când lucrezi în deolasare înțeleg, dar acasă ce te doare să-i bagi mufa unui monitor?

mă rog, treaba ta…

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

@haris ideea e ca nu as mai da banii pe un monitor extern, fiindca nu prea stau pe-acasa… mai mult prin puburi, etc. lucrez