Putin HTML / CSS
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj
Macuser din: 09.04.11

Salutari,

M-am apucat de un proiect pentru facultate, in care trebuie elaborat un site web (implicit mai multe pagini cu layout asemanator).

Si am aceasta bucata de cod:

<head>
<
font size="7" face="verdana" color="lightgray"My website 
<title>Tudor Gafiuc IE</title>
    <
link rel="stylesheet" type="text/css" href="layout.css" />
    <
style type="text/css">
        @
import url('css/layout.css'screen;

</
style>
</
head>
<
hr/>

<
body bgcolor="636363"><font size="2">
<
h1>
    <
img src="C:\Users\Tudor Gafiuc\Desktop\project\images\head.jpg"

alt="why are you wasting time hovering this?" title="why are you wasting time hovering this?" 

width="300" height="73" />
</
h1>

<
div style="
            height:20px;
            border:solid black 1px;
            background-color:lightgray;
            text-align:center;
            " 
/>

<
a href="index.html">About</a>
        <
a href="pics.html">Device gallery</a>
        <
a href="form.html">Form</a>
        <
a href="media.html">Media</a>
        <
a href="cdj_exp.html">CDJ explained</a>
    </
div>
<
br /> 

In principiu am nevoie de acel header cu titlul, imaginea din dreapta si “<hr >”... si meniul, sa le pun intr-un fisier CSS separat sa nu trebuiasca scris tot codul in fiecare pagina.
Am atasat si un screenshot cu ce ar trebui sa contina fiecare pagina.

Poate va plictisiti la servici / acasa si aveti chef de putin CSS raspberry multumesc!

Semnătură 

Macbook pro mid 2012 i5 2.5Ghz | 8gb | SSD 120gb Samsung 840
Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Pot sa intreb ce facultate iti cere asta si cum te-a pregatit sa faci fata temei? Pentru ca mi se pare putin cam vraiste ce ai acolo. h1 e pentru texte, daca tot ai 2 css-uri ai putea sa definesti acolo css-ul pentru div-ul din body, deschizi font si nu-l folosesti si nici nu-l inchizi, intre head si body nu se pune nimic, iti lipseste html, text in head in afara oricarui tag…. Si ca sa-ti raspund si la intrebare, meniul nu poti sa-l pui intr-un fisier css pentru ca nu este un css, va trebui sa folosesti php pentru ce vrei tu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 26.03.10

.ral:cr, ce pacat ca nu pot sa-ti dau like la comment! smile)

Semnătură 

 iPhone 5 16GB black, iOS 7 beta 5
 MacBook Pro 15” Unibody, Late 2011 2,4 Ghz Intel Core i7, 8GB RAM, 128GB SSD, Radeon 6770 1GB, HiRes Display, OS X 10.8.3
 Thunderbolt Display

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 18.10.06

Eu ți-aș sugera, dacă tot este un proiect pentru facultate și ca să nu treci ca gâsca prin apă prin facultatea aia, să arunci un ochi aici, na poate te plictisești și tu acasă/ la facultate. Nu de alta dar lenea să știi că nu e privită cu ochi buni nicăieri.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Mda. Nu ma asteptam sa sariti asa, “expertilor”. Am avut doar 3-4 seminarii de html, din care 2 de css. Nimeni nu s-a nascut invatat.
O sa vad eu cum fac.

Semnătură 

Macbook pro mid 2012 i5 2.5Ghz | 8gb | SSD 120gb Samsung 840
Google Nexus 5

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 18.10.06

Dacă iei și parcurgi materialul pe care l-am indicat, faci pas cu pas ce trebuie. Și mai și înveți ceva.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 23.08.11
Alex Toderascu - 27 Martie 2012 06:12 AM

... să arunci un ochi aici...

Multumesc pentru link, trebuie sa ma apuc de invatat (acu’ la batranete).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Sibiu
Macuser din: 04.11.11

Haha îmi aduce aminte de cursul de “tehnologii web” din facultate… o amestecătură de HTML invalid, CSS și “JS ‘99 edition”.

Tudor o să încerc să listez tot ce e greșit în codul tau:

1. Pune un doctype la document, preferabil “<!DOCTYPE HTML>” (html5), mai multe http://en.wikipedia.org/wiki/Document_Type_Declaration
2. Tagul <font>: nu-l folosi, ever. E depricated începând cu HTML 4.01 (1999)
3. Nu pune conținut în <head>, uite aici ce ai voie in HEAD: http://www.w3schools.com/tags/tag_head.asp
4. nu folosi @import ever, folosește <link rel=“stylesheet”> (poți omite type=“text/css” odata cu html5). Mai multe aici: http://www.stevesouders.com/blog/2009/04/09/dont-use-import/
5. nimic între <head> și <body>
6. atributul bgcolor e deprecated… folosește body{ background-color: #636363; } in fișierul .css
7. nu folosi <font> (da știu că am mai zis)
8. când deschizi taguri INCHIDELE ÎNTOTDEAUNA (deși html5 nu cere asta și unele browsere sunt deștepte și fac ce trebuie… o să te muște de fund în cele mai neașteptate moduri.
9. h1 e pentru text… nu pune imagini/div-uri/liste/etc în ele. Dacă vrei logo “în h1” folosește ceva de genu: http://css-tricks.com/css-image-replacement/
10. atributele width și height, de preferat să le eviți… pune un id pe imagine și mutăle în css
11. folosește path-uri relative, sau (preferabil) path-uri absolute generate server side (implică PHP/Ruby/Python/[insert server side language here])
12. fără inline CSS ever... pune id pe element și multa declarațiile in fișierul .css
13. evită
, folosește margin-bottom (sau padding) in CSS ca să lași spațiu după elemente sau pentru paragrafe de text.
14. închide <body>, vezi 8.

0. pune <head> și <body> in tag <html> * era să-mi scape.

Si ca să-ți răspund la întrebare… ca să repeți header (sau alte elemente) ai nevoie de limbaj server side, nu se poate numai cu HTML/CSS… până una alta copy/paste e prietenul tău

Semnătură 

iMac 27” Late 2013
MacBook Pro 13”  late 2011
iPhone 6 64GB Space Grey
iPad 2 16GB WiFi

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Multumesc, Dan.

Semnătură