2 din 3
2
Aplicatie ING
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.04.08

mai e si trsnsilvania care merge fara token. in plus, acolo poti cere autentificarea prin sms pentru desktop, asa ca nu mai primesti tokenul deloc.

Semnătură 

fight apathy. or don’t.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 21.11.11

Citibank a avut prima aplicatie de iPhone. Eu o folosesc de prin martie-aprilie 2011 si merge foarte bine.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

kevo, vrei tu să le dai banii neapărat…

hai s-o luăm altfel.
din 2003 am avut Raiff până anul trecut la începutul lui iulie. Ca PJ. M-am prins destul de târziu că au comisioane imense.
Îmi convenea MyBanking-ul (aveam Nokia la vremea aia).
Bref: 2 ani la rând am avut cam 1100 lei pe an comisioanele. Dacă vroiam să fac un depozit limita era de minim 5000 lei. Uau!
M-am mutat la ING. Am făcut o statistică a comisioanelor pe 8 luni. Aceleași operații, același rulaj… În plus mai există încă un card atașat contului (pe lângă cel cu care vine pachetul). Asta înseamnă încă niște mici comisioane pt rarele extrageri de numerar de la ATM.
pe 8 luni au fost cam 360lei. Deci pe un an întreg vor fi cam 500-550 lei.
La jumate.
Acu’ dacă tu vrei să dai o grămadă de bani în plus doar pt faptu’ că nu vrei să te cari cu 25 grame de digipass după tine… e alegerea ta wink

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 12.12.07
mba11 - 28 Martie 2012 09:44 AM

Citibank a avut prima aplicatie de iPhone. Eu o folosesc de prin martie-aprilie 2011 si merge foarte bine.

Si ai digipass sau autentificarea se face cu parola?

Ce card ai la ei, Visa sau MasterCard?
Ma gandesc sa aleg Citibank Gold dc au si iPhone app. Ce parere ai despre ei? Ai avut vreo problema la cumparaturile online?

Semnătură 

Mac Mini 2012, i7 2.3GHz, 16GB DDR3, 256 SSD
Magic Mouse Wireless | Track Pad | Wireless Keyboard

Time Capsule 2 TB | Airport Express Airtunes | LaCie 5big NAS PRO iRobot

iPad Air 2 Space Grey 64GB Wi-Fi + LTE | iPad 2 Black 64GB Wi-Fi

iPhone 6 Space Grey 64 GB

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

am uitat:
m-a ajutat mult faptul că la ING am putut face depozit (ca să nu mă ating de bani și să am o dobândă mai bună - N.B. dobânda pe cont curent e 2% nu 0,5…) cu minim 1000 lei.
Deci uneori m-a ajutat să “blochez” de ex. 1500 lei pt o săptămână știind că o să am niște plăți de făcut.

Acu’ dacă tu ai rulaj mare rău s-ar putea să ți se rupă de comisioanele astea (deși până și Rockefeller era foarte cumpătat și “zgârcit”).

Pt. mine contează 500 lei economisiți pe an. Îmi iau ceva piese la biclă, îi iau ceva copchilului… De ce să nu fie la mine în buzunar ? Nu vreau să fac acte filantropice față de shareholderii Raiff (de egzemplu)

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
MaC® - 28 Martie 2012 09:48 AM

Uau!’

Chiar ca UAU! Merci ca mi-ai spus. Deci Reiffeisen nu. Ideea e ca vreau un card simplu pe care sa il folosesc doar online si cand plec in vacanta, cum il am pe cel de la BRD pt care platesc un comision penibil de mic.

Pe contul de firma am si eu digipass, dar nu as vrea sa am grija unuia pt un cont personal pe care il folosesc din an in paste cand cumpar ceva de pe net.

Deci sa vad Citibank. Oferta Gold e tentanta. Ok, taxe 150lei linar daca nu depui 150mii lei in cont, dar daca ai teren gratis la Pescariu plus reduceri 20% la benzinarii si magazine, nu ar fi rau. Sper ca nu au si ei digipass.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu mi-am făcut contul PJ la ING la distanță de un an și ceva după cel de PF.
Mi-au activat digipass-ul PF și pentru PJ. Deci e “decât” unul.  cheese
La “loghinare” (vezi la topicul fun ce vreau să zic) ai de ales între numele tău sau al firmei. Și poți lejer face switch între.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Kevo - 28 Martie 2012 09:51 AM

Ma gandesc sa aleg Citibank Gold dc au si iPhone app. Ce parere ai despre ei? Ai avut vreo problema la cumparaturile online?

Autentificarea e pe doua niveluri:
1. baza de user + parola
2. raspuns la o intrebare secreta aleasa aleator de genul: (numele bunicii, masina preferata, etc)

Eu am Visa Debit Classic (salariu) si Visa Gold Credit. Nu am avut nicio problema cu ei in aprox. 2 ani.
Pentru platile pe Internet cu cardul de credit au implementat sistemul 3D Secure un pic diferit de celelalte banci, in senssul ca la fiecare tranzactie pe un site inrolat in sistemul 3D Secure iti trimit pe SMS o parola generata aleator pe care trebuie sa o introduci in momentul finalizarii tranzactiei.

Singurul neajuns pe care il vad eu este lipsa Directdebit-ului pentru achitarea facturilor de utilitati, care este “in lucru” de aproximativ 1 an.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
mba11 - 28 Martie 2012 10:37 AM
Kevo - 28 Martie 2012 09:51 AM

Autentificarea e pe doua niveluri:
1. baza de user + parola
2. raspuns la o intrebare secreta aleasa aleator de genul: (numele bunicii, masina preferata, etc)

Eu am Visa Debit Classic (salariu) si Visa Gold Credit. Nu am avut nicio problema cu ei in aprox. 2 ani.
Pentru platile pe Internet cu cardul de credit au implementat sistemul 3D Secure un pic diferit de celelalte banci, in senssul ca la fiecare tranzactie pe un site inrolat in sistemul 3D Secure iti trimit pe SMS o parola generata aleator pe care trebuie sa o introduci in momentul finalizarii tranzactiei.

Singurul neajuns pe care il vad eu este lipsa Directdebit-ului pentru achitarea facturilor de utilitati, care este “in lucru” de aproximativ 1 an.

Suna bine. Utilitatile nu le platesc cu cardul deci nu conteaza. Si cu Visa Gold Credit nu ai accesat ofertele la partenerii Citibank? La Pescariu ai teren gratis…nu stiu sigur de cate ori si cate ore. Sa intrebi si sa ne spui ce beneficii ai.

Dar in cazul contului Gold nu ti-au spus ca trebuie sa ai valanta de 150mii ron ca altfel platesti comision 150lei lunar?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Kevo - 28 Martie 2012 10:44 AM

Suna bine. Utilitatile nu le platesc cu cardul deci nu conteaza. Si cu Visa Gold Credit nu ai accesat ofertele la partenerii Citibank? La Pescariu ai teren gratis…nu stiu sigur de cate ori si cate ore. Sa intrebi si sa ne spui ce beneficii ai.

Dar in cazul contului Gold nu ti-au spus ca trebuie sa ai valanta de 150mii ron ca altfel platesti comision 150lei lunar?

Pana acum am beneficiat doar de intrari gratuite la muzee si transport de la Aeroportul Otpeni pana acasa.

Transferul a fost de senzatie. Eu doar am sunat in call center si le-am furnizat ziua, ora aterizarii si numarul zborului.
Cand am ajuns pe Otopeni am fost intampinat de un sofer in costum negru, cu o placuta pe care era scris numele meu iar in parcare era un Mercedes Clasa C negru cu piele si lemn pe interior.

La plecare as fi putut sa folosesc si Salonul VIP de la Otopeni pentru mine si inca o persoana dar am ajuns cu intarziere si ne-am dus direct la poarta de imbarcare.

Nu stiam nimic de terenul de tenis la clubul Pescariu. M-am uitat acum pe site si nu am gasit aceasta oferta. Unde ai vazut-o ?

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am antrenat eu acolo niste clienti care mi-au spus de oferta asta. E si pe site. Tenis Club Bucuresti se numeste baza.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 

...si in plus au un IVR foarte dezvoltat. De exemplu, poti schimba PIN-ul cardurilor de debit/credit direct in IVR.

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Nu tineti la securitatea contului sau de ce nu vreti digipass?

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Mai demult, aia mai bătrâni, își mai aduc aminte de o bancă...
Banca Turco-Română
Eu fiind fun a tot ceea ce nu e uzual pentru mulți am lucrat cu ei pe internet banking.
Nu aveam token, dar nivelul de securitate era compus din doua niveluri, iar parola, o introduceai, cam cum e acum la BRD numai din mouse.
Iar interfata de lucru cu utilizatorul, la vremea aceea (1997-1998) era deosebit de prietenoasă.
Păcat că prin 2001 s-o gătat cu ei…

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Ca om care se ocupă de securitate pe sisteme și știind cum funcționează alea-alea, folosesc cu încredere ING + DigiPass. Orice sistem de autentificare care este software-only sau depinde de un smartphone este foarte ușor de spart. Și odată ce toți banii tăi au fost transferați într-un cont din Russia cu parola ta sau cu un cod care teoretic a apărut pe telefonul tău, pa, s-au dus. De sunat la bancă să autorizeze plățile spre Rusia oricine care are datele tale o poate face de la un telefon public. Dovedește că nu ai fost tu.
Sistem-ul cu cheie simetrică hardware - cum e DigiPass-ul - se poate sparge în două feluri:
1) Cu un cuțit la tine la beregată ca să le dai DigiPass-ul și PIN-ul
2) Spărgând serverul de la ING și transferând banii de acolo. Și cine reușește așa ceva, nu se ia doar de un cont - ci fură tot - și în cazul ăsta intră asigurările.

Dacă țineți la bani, folosiți ING sau altă bancă cu un sistem de securitate echivalent.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

2 din 3
2