psergiu - 28 Martie 2012 11:55 AM
Ca om care se ocupă de securitate pe sisteme și știind cum funcționează alea-alea, folosesc cu încredere ING + DigiPass. Orice sistem de autentificare care este software-only sau depinde de un smartphone este foarte ușor de spart. Și odată ce toți banii tăi au fost transferați într-un cont din Russia cu parola ta sau cu un cod care teoretic a apărut pe telefonul tău, pa, s-au dus. De sunat la bancă să autorizeze plățile spre Rusia oricine care are datele tale o poate face de la un telefon public. Dovedește că nu ai fost tu.
Sistem-ul cu cheie simetrică hardware - cum e DigiPass-ul - se poate sparge în două feluri:
1) Cu un cuțit la tine la beregată ca să le dai DigiPass-ul și PIN-ul
2) Spărgând serverul de la ING și transferând banii de acolo. Și cine reușește așa ceva, nu se ia doar de un cont - ci fură tot - și în cazul ăsta intră asigurările.
Dacă țineți la bani, folosiți ING sau altă bancă cu un sistem de securitate echivalent.
La Raiifeisen nu poti face plati utilizind aplicatia pentru Iphone/Ipad daca nu ai sabloane definite in aplicatia online care solicita Digipass .
Nu vad cum ar putea cineva sa iti goleasca contul , presupund ca reuseste sa acceseze Iphone/Ipad si iti cunoaste userul si parola .( in sablon destinatia banilor este predefinita )
Pentru conturile premium ( rulaj de 2000 pe luna sau sold mare , nu mai stiu cit este ) comisioanele sunt egale cu 0 .
Plata facturilor pentru utilitati se face automat , la data scadenta ( nu mai scanez, introduc , etc nimic , nici nu stiu cum arata factura ).
Trebuie ca in aplicatia online (web cu digipass
) sa introduci o singura data informatiile referitoare la codul de client , de cind sa inceapa plata automata , suma maxima admisa pentru plata unei facturi catre acel furnizor .
In concluzie , pentru mine Raiffeisen este ok.