1 din 3
1
Iute ca sageata si vizibil ca omu’ invizibil! Probleme de Quark
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Domnilor, am o problema. Pe un G5 de la serviciu (verificat si paraverificat) crapa uneori Quarkul 6.5.2 si, pur si simplu, imi DISPAR fisierele. Nu sînt în salvare, crapa si fisierul – puf! – ia-l de unde nu-i! De exemplu, ieri, pe la ora 9, paginile 30-31 s-au evaporat in urma unei blocari a Quarkului! (Am reusit sa recuperez o salvare anterioara crash-ului, cu Data Rescue II) Are cineva vreo idee? (Mentionez ca sînt un maestru al mentenantei, cache-ului, permisiunilor si arborelui de sistem, deci va rog sa nu-mi sugerati sa curat sau sa reinstalez)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

deși încerc să evit cât pot acest program (care mi-a plăcut foooooarte mult) am observat că versiunea 6.5 e mai stabilă decît 6.5.2
așa că, dacă nu treci la 7, încearcă cu versiunea de bază...

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Dacule, eram sigur! As evita si eu, dar Catavencu era si este pe Quark. Asta chiar e o lovitura! Dar tot nu inteleg cum poate sa dispara! Ceea ce e ciudat e ca povestea s-a intimplat NUMAI pe un calculator.
P.S. Scuze, Tudore, era de pus aici postul, da’ eram tare catranit cînd l-am pus!

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti, Calarasilor Way
Macuser din: 06.04.06

Nene Iarule, imi cer scuze ca interviu in postu matale cu altceva decat solutii sau explicatii (pe care nu le am, din pacate). Patii si eu acelasi lucru de cateva ori si ce ma scoasa din… stiti voi ce, fu’ “Save a back-up copy” in folderul care vrusai eu. D-aia nici nu m-am chinuit sa-nteleg ce s-a intamplat. Am luat ultimul back-up, am mai muncit putin si gata.

Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,
                iPhone 4, 6 Gb, iOS 7.1.2, SN DNPGVHQ6DP0N
                iPhone 5C, 16 Gb, iOS 9.2, SN F2LLKCGWFFT7

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iaru - 12 Decembrie 2006 12:07 PM

Dacule, eram sigur! As evita si eu, dar Catavencu era si este pe Quark. Asta chiar e o lovitura! Dar tot nu inteleg cum poate sa dispara! Ceea ce e ciudat e ca povestea s-a intimplat NUMAI pe un calculator.
P.S. Scuze, Tudore, era de pus aici postul, da’ eram tare catranit cînd l-am pus!

Valid optioms:
1. Quark 7
2. InDesign
3. iCalamus

Ordinea poate fi alta, de la 3 la 1.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am sa incerc Q7, dar, inca o data, nu-mi place lenea acestui program. Intre Quarkul care zbura acum zece ani si dinozaurul asta supraponderal (din care jumatate e o prostie de web design – inutil!) e o diferenta uriasa!
Asa se intimpla cind iti pierzi mintile! Iti pierzi si publicul. Dar ma inspaiminta sa trec pe InDesign. Probabil asta se va intimpla: am nevoie de transparente si umbre!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
iaru - 13 Decembrie 2006 12:04 AM

Am sa incerc Q7, dar, inca o data, nu-mi place lenea acestui program. Intre Quarkul care zbura acum zece ani si dinozaurul asta supraponderal (din care jumatate e o prostie de web design – inutil!) e o diferenta uriasa!
Asa se intimpla cind iti pierzi mintile! Iti pierzi si publicul. Dar ma inspaiminta sa trec pe InDesign. Probabil asta se va intimpla: am nevoie de transparente si umbre!

Ei, ce vremuri, aplicații stabile, bine testate, ce vemuri! Ce moravuri!

P.S. Serios, ia la test iCalamus, am 2 licențe, poate îți dau una! Versiunea shareware merge cu numai o pagină, dar - din pagină în pagină - ajungi la Cața full option.

[ Modificat: 13 Decembrie 2006 12:16 AM de Cattus Thraex ]
 Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
iaru - 13 Decembrie 2006 12:04 AM

Da, şi la mine, pe dual G5, Quark 7 se mişcă oribil.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Asteptati si voi pana spat. viitoare sa ma mai scap de treburi si-l instalez eu pe G5, ca mi-a venit kitu’ grin. Am luat un upgrade ca-am zis ca versiunea full e prea scumpa. Si facem teste, ce vreti voi, ca acum am si Quark 3.31, 4.02 si 7.0.2, CS2-ul Pro si vaz eu care-i mai shmeker: Quarku’ sau InDesign-ul…

EDIT: Ce D-zeu am scris aici?... Ma rog, cred ca intelegeti ce-am vrut sa spun grin

[ Modificat: 13 Decembrie 2006 08:02 AM de Steji ]
 Semnătură 

Proud owner of a PowerMac G5, dual core 2.3 GHz, 250+500 Gb SATA, SD, Leo.8, SN CK415HT6R5H,

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

boală lungă - moarte sigură grin
indesign mi-a deschis un document de 160 de pagini de qxp superbine = nu mi-a mișcat o literă sau un rând de la locul lui

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Am si eu Q 7.0.2. Si nu ma tem sa spun ca e versiunea cracata. Pentru ca nu pot da 1700 de euro + TVA pe un program care nu merge. Asa ca trebuie sa iau o decizie si sap… Da’ sap, nene! Insa, asa cum v-am spus, disparitia unui document chiar in momentul predarii e o chestie care te poate face sa pui mîna pe arma! Mi s-a mai intimplat cu forma finala a Lumii Diplomatice. A disparut! Tot asa, am scos-o de la gunoi – ultima versiune salvata inaintea crashului – cu Data Rescue II. Dar asta nu e o treaba, domnule! pai sa nu-i traznesti?!

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator

quark sunt masochisti - se traznesc singuri…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

prin anii 95-96, in folclorul prepresistilor circula o chestie, nu stiu in ce masura era doar o vorba sau avea o baza reala.
versiunile crack aveau niste bug-uri bagate special pt a. ingreuna utilizarea.
una din probleme:
Quark 3.31 crackuit, pagina mare, ceva gen 100 x 35 cm, box cu outline de 0.5pt.
expus pe imagesetter rezulta ceva gen 99,4 x35 cm (ABATERE IMENSA!)
dat vina pe imagesetter
facut acelasi lucru in Illustrator si respectiv Freehand si
surpriza
100x35 pe ecran si 100x35 pe film…

poate fiind crackuit sa dea aceste unexpected quit care sa duca si la disparitii misterioase (remember that little martian?....)
zic si io…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 13 Decembrie 2006 08:28 AM

boală lungă - moarte sigură grin
indesign mi-a deschis un document de 160 de pagini de qxp superbine = nu mi-a mișcat o literă sau un rând de la locul lui

De cate ori am incercat sa deschid qxd-uri cu InD, mi-a stricat leading-ul si runaround-ul la poze. Recunosc, n-am sapat sa vad ce si cum, ca n-am avut timp. Ai facut niste setari, ceva, la extensia de InD sau era pe default?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Administrator

nimic special, doar ce stie Q2ID4…
dar documentul era lucrat nemteste, chiar la ei, in germania

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
dacuBurebista - 13 Decembrie 2006 09:49 AM

nimic special, doar ce stie Q2ID4…
dar documentul era lucrat nemteste, chiar la ei, in germania

A! atunci se explica. Eu am leading si kerning manual. Poate d’asta. Oricum, o sa sap sapt. asta ca am scapat de revista pe 2006 grin

Semnătură 

1 din 3
1

‹‹ Maya - URGENT      Adobe Photoshop CS3 ››