3g vs wifi
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.02.12

salutare oameni buni,
am si io o intrebare:

daca am activat atat 3g prin reteaua mobila cat si wifi-ul, care are preeminenta?

ideea e urmatoarea: daca wifi are intaietate fata de 3g, atunci prefer sa le las pe ambele active, si daca sunt intr-o zona unde nu am wireless, automat folosesc reteaua cealalta; dar daca imi intra pe megabaitii si asa limitati de la vodafone chiar daca sunt conectat pe wifi, atunci prefer sa comut manual de pe o retea pe alta in functie de necesitati…

exista ceva oficial in sensul asta?

thx

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Din propriile mele observații, WI-FI are preeminentă!
Poți verifica asta simplu.
Te duci într-un loc în care știi că este wi-fi, cu iDevice-ul setat pe E sau 3G. Deschizi safari, cauți oarece, și atunci iți intră wi-fi automat dacă e rețea free, sau îți cere parola dacă e o rețea protejată.
Utilizarea 3G ți-o recomand doar când, într-adevăr, ai nevoie de viteză. Pentru mail, navigare pe pagini dedicate pentru mobile, nu e necesar 3G.
Utilizarea 3G suge bateria foarte repede.

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 

mda, orice serviciu in plus mananca ceva curent, asta e

pe reteaua mobila fara 3g nu pot sa stau ca stau degeaba… smile se misca mult prea incet

tre sa mai sap pe net, poate gasesc vreun doc oficial care zice clar care e treaba

desi e de bun simt sa fie cum zicem noi… altfel ar fi chiar stupid

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 

un indiciu ar fi simbolul de sus… cand scrie 3g e pe 3g, cand arata simbolul pt wifi (3 arcuri de cerc), at e pe wifi… nu e o explicatie prea tehnica, doar o observatie empirica, dar e un punct de plecare

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05
zalmoxis - 29 Martie 2012 11:29 AM

un indiciu ar fi simbolul de sus… cand scrie 3g e pe 3g, cand arata simbolul pt wifi (3 arcuri de cerc), at e pe wifi… nu e o explicatie prea tehnica, doar o observatie empirica, dar e un punct de plecare

Este o observație corectă și exactă smile
Și WiFi are întâietate.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: 

asa se pare… as per user manual

Network
Use Network settings to configure a VPN (virtual private network) connection, access Wi-Fi settings, or turn cellular data roaming on or off.
When an app needs to use the Internet, iPhone does the following, in order, until connected:
Connects over the most recently used available Wi-Fi network ÂÂ.
Shows a list of Wi-Fi networks in range, and connects using the one you choose.ÂÂ
Connects over the cellular data network, if available.ÂÂ
If iPhone is connected to the Internet via the cellular data network, the 4G, 3G, E, or o icon appears in the status bar.

http://manuals.info.apple.com/en_US/iphone_user_guide.pdf

ma rog… copy paste de rahat… vezi originalul smile