Ma simt nevoit sa inund forumul cu subiecte patrate. Am inclus Power in paranteze deoarece este incert.
Imi poate cineva face cate un review al acestui serviciu?
Se lauda cu 100Mbps dar vreau sa stiu in situatii din viata reala cat poate duce. Ca alternativa, la acelasi pret as putea avea un internet de cartier cu 100Mbps metropolitan, 10Mbps in afara, cu 1Mbps garantat. Mai mult ‘daca e liber’. La care eu am zis cu accent englezesc ‘liver’?! Mi se pare foarte putin.
Rog trupa cand se intoarce de la meeting daca poate lasa o parere.
Multumesc.
[ Modificat: 29 Martie 2012 08:02 PM de Administrator ]
Ai “cutie” RomTeleCom/ClickNet instalată la parterul blocului ?
Da = ai VDSL de 100Mbps până acolo și mai departe o fibră cu Gigabit până la centrală (pe care intră toți vecinii cu Internet + TV + voce)
Nu = ai VDSL sau ADSL de cât o ține sârma până la centrală
Ei au confirmat telefonic ca la adresa, la apartament, suporta 100Mbps. Eu vreau sa stiu daca cineva are asa ceva si cum merge in conditii reale. Duce macar un 20Mbps? Daca da, pot trai cu el.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Am eu.
teoretic e 100 down cu 30 up (au mărit up-ul)
Routerul zice
Upstream line rate (kbit/s) 31374
Downstream line rate (kbit/s) 79619
Line standard VDSL2
Speedtest.net spune 75-77 down cu 23-25 up. Testat cu varii servere. Cu servere de afară scade, da’ din cauza serverelor lor (știm prea bine din statistica globală , că RO e foarte sus în clasament la vitezele de net).
Am contractul din 2007. A căzut de 3, hai 4 ori în tot acest timp. (a fost inițial un ADSL, și l-am tot upgradat)
Din ce spui tu, pardon, din ce inteleg eu din ce spui tu… suna foarte reconfortant. Cred ca zici de 75Mbps, valoare mai mult decat destula. Stiu foarte bine cum e cu netul la noi, e firu’ nou, probabil de aia, dar operatorii au facut scoala de business in Koreea de Nord, sau mai rau.
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05
Da, se poate spune că recomand.
Am avut cartieriști, vitezele erau un pic mai mari, dar cădea netu’ într-o veselie. Și când cădea, buba dura câteva zile. Nu-mi pot permite așa ceva
Decât un Ferrari jmeker dar care te lasă când ți-e lumea mai dragă și pt a fi reparat e nevoie de un “staff” mega competent, prefer un Opel mai sărman și mai lent. Dar care să mă ducă unde am io nevoie. Fără figuri și hâc-uri.
Depinde de locatie . La mine la tara mai sus de 3M ( am avut maxim 6 ) aveam pierderi de pachete si le rezolva linioru prin stringerea suruburilor din casetele de pa stalp .
Cind aveam banda de 6 stateam in fiecare zi sa astept sa raspunda cineva la 0800800click intre 10 si 15 minute cu telefonul la ureche .
I-am tinut catarati pe stalp mai bine de o luna in fiecare zi . Solutia finala .... downgrade la 3 ca 6 nu duce linia .
De o luna si mai bine nu mai merge Romtelecomu ( noroc ca am si UPC Fiber) .
Tanti de la deranjamente zice ca le-a furat cablu si nu pot estima cind se rezolva , dar pot sta linistit ca or sa scada din factura perioada de nefunctionare :D.
In concluzie nu mai am backup si nu sunt si nu am fost multumit de serviciile celor de la Romtelecom .
Da , am .
Nu este chiar la tara ci periferia unui orasel mic , nu resedinta de judet sau municipiu ca tot oraseanu , unde UPC are infrastructura cumparata de la fostul provider de cablu TV , infrastructura la care au facut upgrade si acum exista in oraselul meu mic ceva decent .
Update la Romtelecom . Distanta de la centrala la mine acasa este de 3Km . Pe astia 3Km de fir nu pot obtine atenuare mai mica de 45 . Deaia nu merge .