Mac OS X Tiger pe PowerBook G3
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.11.06

Sistemul este cel din semnatură.
Am observat totuşi, pe site-ul Apple, că la cerinţe hardware este trecut PowerBook G3 cu FireWire. Eu nu am aşa ceva. Este un impediment cand vine vorba de instalarea sistemului?
Totodată, perfomanţele sistemului ar fi diminuate, luând in considerare configuraţia actuală? Chiar şi în contextul în care adaug 256 RAM?

Momentan, toate aplicaţiile pe care le folosesc funcţionează fara probleme pe Panther, dar am observat că unele cer in mod express 10.4. De aceea intreb, în eventualitatea unei viitoare instalări a Tigrului pe PB-ul meu.

Mulţumesc.

Semnătură 

- Satira e o armă, nu? - Păi da, e. - Este… şi dumneata tragi!... - Nu trag. Cum o să trag?... - Cum nu tragi, dar ce faci? - Scriu… - Scrii… dar tragi… tragi, tragi, că de-aia e armă!... ” (Toma Caragiu - “Fabula”)

——
Momentan fara nici un Mac in posesie. Pana prin iulie-august, scriu in Wiki - sectiunea programare - folosindu-ma de altele wink.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

Nu, performantele ar fi, dimpotriva, crescute. Dar nu stiu daca si cum il poti instala (n-am facut-o pe un Power Book ca al tau). Asta pentru ca nu stiu unde mama dracului bagi DVD-ul de Tiger!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member

Cineva mi-a zis de asa ceva:
http://eshop.macsales.com/OSXCenter/XPostFacto/Framework.cfm?page=XPostFacto.html

Semnătură 

- Satira e o armă, nu? - Păi da, e. - Este… şi dumneata tragi!... - Nu trag. Cum o să trag?... - Cum nu tragi, dar ce faci? - Scriu… - Scrii… dar tragi… tragi, tragi, că de-aia e armă!... ” (Toma Caragiu - “Fabula”)

——
Momentan fara nici un Mac in posesie. Pana prin iulie-august, scriu in Wiki - sectiunea programare - folosindu-ma de altele wink.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

256 MB RAM? Hmm… eşti la limita de jos a cerinţelor hardware, o să-ţi meargă greu Tiger.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member

E in plan in maxim o luna un upgrade catre 512 MB :D. Nu ma grabesc deloc cu Tiger-ul. Dupa cum am mai spus, momentan e totul in regula cu Panther, dar o sa stau o vreme cu acest PowerBook si, posibil sa ma trezesc cu necesitatea de a-mi instala Tiger.
Legat de link-ul dat mai sus, a facut cineva aceasta operatiune?

Semnătură 

——

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
Pittick - 12 Decembrie 2006 09:50 AM

Sistemul este cel din semnatură.
Am observat totuşi, pe site-ul Apple, că la cerinţe hardware este trecut PowerBook G3 cu FireWire. Eu nu am aşa ceva. Este un impediment cand vine vorba de instalarea sistemului?
Totodată, perfomanţele sistemului ar fi diminuate, luând in considerare configuraţia actuală? Chiar şi în contextul în care adaug 256 RAM?

Momentan, toate aplicaţiile pe care le folosesc funcţionează fara probleme pe Panther, dar am observat că unele cer in mod express 10.4. De aceea intreb, în eventualitatea unei viitoare instalări a Tigrului pe PB-ul meu.

Mulţumesc.

Piticule, îți trebuie Tiger CD version. Deși la carte scrie că nu se va putea instala dacă nu ai firewire nu este exclus să meargă (la mine a mers pe un imac g3/350, deși nu are fw), trebuie încercat. Alternativa este doar să scoți hdd din ibook/pb, să-l pui în alt ibook/pb cu fw sau într-o carcasă cu fw, operație destul de laborioasă și consumatoare de timp.
cu 256 ram va merge satisfăcător, dar 512 trebuie ca să meargă mai bine. oricum, va merge și cu 256

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRank
Jr. Member

Chiar exista un Tiger CD Version? Sau este facut “pe sub mana”? smile
Multumesc de raspuns.

Semnătură 

——

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Pittick - 12 Decembrie 2006 04:31 PM

Chiar exista un Tiger CD Version? Sau este facut “pe sub mana”? smile
Multumesc de raspuns.

Există, bineînețeles, păi altfel cum instalezi tigru’ pe un ppc mai vechi un pic?

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București

Am eu tot ce-ti trebuie

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.05.06

Merge linistit si pe PB Wallstreet. Eu am Tiger pe un PB la 250, cu 256 RAM, fara FW. Doar ca am folosit XPostFacto si am pus Tiger 10.4 de pe CD-uri. Doar 2 (restul nu le am) pus pe instalare minima. Dar greeeeeu cu 256. Sistemul se misca cum se misca dar aplicatiile GROAZNIC (dupa gustul meu). Ideea e la ce folosesti portabilul.
Cat despre upgrade-ul de la 256 la 512, iti tin pumnii! Eu am incercat sa gasesc o placutza de 256 care sa mi-o vada toata dar nu mi le-a recunoscut mai mult de 128 pe nici una. Asa ca pana la urma am pus doar 2 de 128. Si nu am avut probleme cu “low profile”. Sunt insa memorii de 256 compatibile, o sa iti trimit specificatiile daca vrei.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member

Chiar ar fi de folos.
Momentan raman la 10.3.9, odata ce l-am facut sa mearga cum trebuie si se misca si mai repejor de cand cu update-ul. Il folosesc la dezvoltare web (CGI C++, HTML, My/Postgre SQL, GIMPShop). Merge acceptabil, nu ma incomodeaza cu nimic, dar pentru teste si alte lucruri, o sa am nevoie de inca 256 RAM.
Pe la service-uri sau alte locatii mai “tehnice” chiar nu se pot gasi memorii pt PB-uri? Compatibile ma refer.

Semnătură 

——

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05
Pittick - 18 Decembrie 2006 10:11 AM

Chiar ar fi de folos.
Momentan raman la 10.3.9, odata ce l-am facut sa mearga cum trebuie si se misca si mai repejor de cand cu update-ul. Il folosesc la dezvoltare web (CGI C++, HTML, My/Postgre SQL, GIMPShop). Merge acceptabil, nu ma incomodeaza cu nimic, dar pentru teste si alte lucruri, o sa am nevoie de inca 256 RAM.
Pe la service-uri sau alte locatii mai “tehnice” chiar nu se pot gasi memorii pt PB-uri? Compatibile ma refer.

iStyle si NouMax!

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRank
Jr. Member

Mersi. Sa ma uit pe site sa vad ce gasesc si la ce preturi.

Semnătură 

——