Conexiune prin modem radio
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

A incercat cineva asa ceva cu un mac? e posibil? in Romania?

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

De la ultima conexiune la net prin modem radio pe care am folosit-o am retinut ca:
-Modemul radio care sta pe casa are iesire de retea obisnuita si actioneaza ca orice alt modem de cablu sau ADSL.
- configuratia ti-o face ISPistul deci no problem there
- pe mac iti pui IPul si gateway-ul in mod obisnuit deci no problem there 2.

Deci raspunsul meu pt tine e : da dar cu un PC, da, da.

Alta variata pe care n-am instalat-o ci doar proiectat-o (citeste planuit-o) a fost intre 2 retele locale pentru care nu se putea intinde fir (institutii oficiale ale statului sub el). Deci DA din nou.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Am eu conexiune radio catre ISP. Modemul radio se conecteaza pe portul de retea, asa ca nu conteaza daca ai Mac sau PC.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Considera ca Modem radio == AP Wireless

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Merge brici; reteaua e conectata prin modem radio si merg 4 calculatoare pe net. Viteza de download: 50-60k (nu descarc filme; asa ca pentru rest, e OK). Doar cand RDS sughite (se pare ca ei sunt cu “autostrada de net”), sughite si navigarea. Dar se intampla rar…

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

Imi puteti recomanda ceva? Cu niste preturi cit de cit exacte?

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj
Macuser din: 18.10.05

Din pacate,nu. Cred ca cel mai sigur e de discutat cu furnizorul de servicii (ISP), deoarece modemul (si antena) trebuie sa fie compatibile cu punctul lor de acces, adica de emisie (pozitionare, castig in dB, distanta). Stiu ca una din conditii era sa existe vizibilitate optica intre punctul de acces si antena de pe casa, adica sa nu existe ostacole de mari dimensiuni, de pilda un bloc, care sa omoare semnalul. Am vrut sa evitam chestia cu “la noi e totul bine, e de la modem…). Noi am platit toata instalatia (cred ca vreo 200 USD, cu tot cu montare, cabluri…). S-ar putea sa fie firme care inchiriaza instalatia (1-2USD/luna); e mai sigur, deoarece este problema lor daca se strica ceva (noi am avut un modem care murea sometimes, si ni l-au schimbat, pentru ca era inca in garantie).

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Eu am platit 9 milioane pentru o antena CalAmp in 2,4 GHz, un bridge Ethernet-to-Wireless Dlink DWL 810+ si cablu pentru inalta frecventa…

Semnătură 

⌘-N

‹‹ Norton Internet Security 3.0      PC cards ››