Instalare Windows pe HDD extern
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Via bootcamp. Sa si booteze / ruleze de acolo.
Se poate? Din ce am citit, nu prea..
Am nevoie ocazional de Windoze si n-as polua HDD intern cu o partitie pt. XP (asta-mi trebuie).
Stiu ca ar rula dureros de incet pe USB, dar nu conteaza asta.
Masina e Macbook Pro cu 10.6.8
Multumesc!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Stiu si eu? Poate prin Parallels pe un hard pe FireWire 800?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Sufrajeria lu' Firea (fost maidan al lui Oprescu)
Macuser din: 06.12.05

Eu aș face încercarea cu o partiție mică de bootcamp (pentru test).
De aici 2 variante: clonarea ei pe hdd extern prin Winclone și văzut mai apoi dacă cu alt apăsat vede hdd-ul extern ca partiție bootabilă
sau
boot în Windows din bootcamp și clonare pe hdd extern cu ceva gen Acronis Migrate Easy, apoi la fel, văzut dacă bootează.

poate zic prostii…

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

later edit: via bootcamp e practic imposibil la ce citesc pe diverse forumuri… (Boot Camp would refuse to partition an external drive)

Semnătură 

Adam nu era decît un om ceea ce explică totul. El nu dorea mărul de dragul mărului. Îl dorea pentru că era interzis….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 23.08.11

Windows nu stie sa booteze de pe discuri externe (testat fara succes pe pc). Daca nu vrei sa sacrifici 25…30 GB pentru o partitie singura sansa e sa incerci o masina virtuala dar nu stiu cat succes o sa ai.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ba uneori știe…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Multam pt. raspunsuri.
Stiu ca poate fi modificat sa booteze de pe drive extern, la instalare.
Insa pe mine ma interesa sa-l exilez cu totul, inclusiv pt. rularea propriu-zisa.
Masina virtuala nu cred ca ma ajuta pt. ce-mi trebuie mie. Incerc totusi sa vedem…
Pana la urma 10 GB e nesemnificativ (mai mult nu-i dau smile, dar as fi preferat sa las HDD intern curat, intreg, numai pt. OSX.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mi-am calcat pe inima si am incercat sa instalez XP cu bootcamp pe HDD intern, dar…
Bootcamp nu vrea sa descarce driverele de Windows. I-am zis ca am disc pregatit si a continuat - am doar DVD retail cu Snow Leo; or fi acolo?
Apoi nu vrea sa faca o partitie mai mica de 20 de GB. Eu vreau 5 GB (mai mult decat suficient pt XP - el presupune gresit ca vreau Windoze 7).
Ce nu fac bine?

Sistemul e 10.6.8 la zi, cu bootcamp 3.0.4.
Mac-ul este acesta: http://www.everymac.com/systems/apple/macbook_pro/specs/macbook-pro-core-2-duo-2.33-15-specs.html

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

XP-ul e SP2?

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

SP3 chiar

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Problemele sunt insa inainte de restart si inceperea instalarii (adica la descarcarea driverelor de care voi avea nevoie in XP si partitionare).
Am incercat sa fac update si la Bootcamp Assistant, de la 3.0.4. Am gasit insa numai versiuni .exe pentru update din Windoze.
Bootcamp Assistant 2.x merge doar pe Leo, asa-i?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 23.10.08

Poate merge cu asa numitul XP Kansas City Shuffle in mesajul 65 explica mai detaliat.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06

Bootcamp 3 il ai pe dvd-ul cu Snow Leopard,după ce îl instalezi vei putea să faci update la celelalte versiuni. Vezi să ai limba engleză în windows,eu am instalat un win 7 în română și nu am reușit să instalez driverele bootcamp până nu am reinstalat o versiune în engleză.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015