Sunt destul de nou posesor de ipad (implicit e vorba si de prima mea experienta pe iOS) dupa ce intr-un final mi s-a acrit de android.
Ok, unele lucruri seamna, altele (din fericire) nu. Deoarece doream sa cumpar cateva aplicatii, am intrat pe app store si .. ma rog, am incercat sa le cumpar. Aflu ca .. nu merge, cum ca ar fi probleme cu cardul meu (desi fac cumparaturi cu el afara si am si un cont paypal asociat lui). Contul meu apple era mai vechi, de vreo 2 ani de cand am detinut un macbook, observ ca a fost inregistrat cu mine avand resedinta in SUA.
Intrebarea mea, pot folosi paypal pt a cumpara din app store? Contul meu ramane inregistrat pe SUA sau il schimb pe Romania in acest caz?
Sau cum pot sa cumpar folosind carduri visa electron? Am anulat celelalte carduri, ar fi cam ciudat sa fac card separat pt app store.
sa-l modific pe cel actual sau sa fac altul nou? n-am gasit cum sa schimb tara pe care e inregistrat un cont, probabil nu se poate.
app store-ul accepta totusi carduri visa electron? aud pe unele forum-uri ca ar fi probleme cu ele.
observ de asemenea ca nu prea exista demo-uri la multe aplicatii, spre exemplu caut un player video ce sa poata sa-mi redea cu subtitrari diverse formate video - 720p-uri mkv sau mp4-uri pana la 1080p - astea pe un ipad 3. Cum pot face? Mergi pe recomandari ca la zugrav/le cumpar pe toate si vad care nu merge sacadat (cam ciudat) ? Ai idee de un player video bun? )
Inca o intrebare, ce se intampla cu aplicatiile deja cumparate in caz ca dau un restore device-ului/ma mut pe un alt calc etc. App store mai “stie” de ele sau mai cere banii inca o data?
Buna. Sunt chiar newbie in ceea ce priveste cumparatul cu card pe net, dar cum e musai sa cumpar aplicatii pentru noul meu iPad2 (Pages, Numbers, Keynote, ChMate, etc.), banuiesc ca trebuie sa imi fac un card dedicat, pe care sa pun bani doar cat sa cumpar pe rand ce am nevoie. Imi poate recomanda cineva ce fel de card (Visa, Master) si de la ce banci? Multumesc.
dacă ai deja cont la o bancă, dă-le un telefon și întreabă-i ce îți oferă
specifică nevoia de a face plăți pe internet și vezi dacă nu e mai ok să faci cardul într-o valută
Mai exista o varianta, iTunes gift cards. Dupa cum se stie, un cont de US poti sa-ti faci numai daca ai un card de US, lucru relativ dificil pentru noi. Insa, se pot cumpara foarte usor iTunes gift carduri de pe un site din US (BestBuy,...). Acestia trimit un cod pe mail, deschizi iTunes pe contul de US si-i dai redeem.
Mai sunt si alte avantaje la varianta asta, nu ai nevoie de un anumit card pentru AppStore, iar din cand in cand sunt promotii care ajung si pana la -20%.
Am uitat sa precizez faptul ca e posibil sa creezi un nou cont US fara card bancar daca ai un gift card (e o procedura un pic mai complicata, dar merge sigur, eu asa am facut).